Fotele wyglądają ciekawie, choć tak jak poprzednik napisał, wg mnie skóra powinna być troszkę ciemniejsza
A tak poza tym to na śląsku coś mało śniegu macie?
Hej Wam
Nie będę zaprzeczał - mogły by być o ton ciemniejsze ale mi i tak się baaaaardzo podobają z czasem na pewno troszkę będą ciemniejsze - hehehhehehe
Śnieg natomiast znów się pojawił ale tak poniżej troszkę z innej bajki........
W między czasie idąc wolnymi krokami do przodu zjawiło się inne serce do naszej Wąskiej.
Ze względu na to, iż chcemy zachować klimat samochodu i staramy się iść śladem oryginalności tej jednostki więc wybór był prosty i z góry ukierunkowany.
Dzięki uprzejmości jednego z naszych forumowych kolegów z rodu Kraka - Wiechu - wielkie dzięki!!!!! wpadła w nasze ręce jednostka z osprzętem o symbolu M20B25 jak poniżej:
Silnik zostanie w odpowiedni sposób przygotowany przed montażem czyli: uszczelnienia, paski, rozrząd, olej, filtry i inne potrzebne pierdołki i by działało w taki sposób, który będzie dla nas satysfakcjonujący.
Na razie sobie odpoczywa:
By lukasze30 at 2012-02-07
dziś zapadła męska decyzja - demontaż całkowity silnika M20B25 i jego odrestaurowanie zgodnie z Bawarską myślą techniczną.
Stwierdziliśmy, że jak robimy to robimy DOBRZE!
Więc działamy - na razie Wąska śmiga na swojej obecnej baaardzo zdrowej jednostce napędowej M20B20 a M20B25 będzie się powolutku i dokładnie odnawiała.
Poniżej kilka fotek z dzisiejszej weryfikacji technicznej.
Adam - wielkie dzięki za wsparcie!
Będziemy informować o postępach prac i pewnych nowych okolicznościach związanych z naszą "Wąską"
Trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam
Luca
Witam Fanów BMW
Jak napisałem powyżej o pewnych okolicznościach naszej „Wąskiej” tak poniżej mamy przyjemność przedstawić Wam kilka zdjęć z małym opisem tego co działo się na specjalnej wczorajszej przed premierze BMW model F30 w salonie Bawaria Motors Katowice.
Jakoś tak wyszło ku naszemu zaskoczeniu, że po pewnych ustaleniach otrzymaliśmy takie o to zaproszenie:
By lukasze30 at 2012-02-11
Więc bez dłuższego zastanawiania się udaliśmy się do :
Zaproszenie otrzymaliśmy po tym jak dostarczyliśmy taką jedną „Wąską” do salonu w Katowicach celem ekspozycji do premiery nowego modelu BMW F30.
Poniżej przedstawiamy kilka zdjęć z prezentacji nowego modelu w towarzystwie poprzedników modelu F30 – życząc wszystkim miłego oglądania:
Powiem tak... Wąska i Rekin Marcina prezentowały się najlepiej
Piękny widok jak na wejściu spotyka się klasykę motoryzacji a w tle nowa 3er i np M3
Szał
Brat wąska jest BOSKA
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Powiem tak... Wąska i Rekin Marcina prezentowały się najlepiej
Piękny widok jak na wejściu spotyka się klasykę motoryzacji a w tle nowa 3er i np M3
Szał
Brat wąska jest BOSKA
to fakt. waska jest super . rekin rowniez .
reszta bmw czarna... na wymioty mnie sie zbiera jak widze kolejne nowe czarne bmw. szkoda luka ze zdjecia sa bardzo słabej jakosci bo w połaczeniu z tym "pieknym" czarnym kolorem nic nie widze tej nowej 3 na tych zdjeciach.
a tak w ogole to REWELACYJNY pomysł na prezentacje nowej 3. zeby zebrac w salonie wszystkie poprzednie modele.!
Głowica wróciła z weryfikacji i reanimacji, na szczęście nie była ona pęknięta więc logiczne było, iż wymieniamy w niej zestaw części który się należał i czekamy spokojnie na "dół" silnika.
Tymon - braciszku dzięki za pomoc w sprawie głowicy -
Ze względu na to, że nie posiadamy specjalistycznego sprzętu, blok silnika powędrował do firmy, która potwierdziła nasze pomiary. Firma wykona odpowiednią obróbkę materiałową by silnik pracował jak pszczółka.
Powoli kompletuję listę części, które będę musiał zakupić.
Będę Was informował.
Pozdrawiam
_________________ "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003)
M20B25 - ma tę duszę, o którą mi chodzi - pracuje oraz ma dźwięk nie do porobienia.
Koszty i praca - hmmmm, lepiej nie pisać - ale jedno wiem WARTO!!!
Jeżeli prace , które trwają dadzą efekt jak u mojego Brata Tymona - to nic mi więcej do szczęścia nie trzeba w tym segmencie
Sezon wiosenny się powoli zbliża, więc jak to zwyczajowo bywa, trzeba przedmuchać układ wydechowy, koniki mechaniczne trochę pogonić i np. umyć nasze E30-tki.
By lukasze30 at 2012-03-18
Zadowolony z aury i swojej Czarnej Bestyjki – Tymon
Czarna – naprawdę wymiata – nie ma co, Tymon zdążył już puścić konie na wypas czego byłem świadkiem osobiście i od razu naszła mnie chęć pakowania do środka B25
Daleka droga jeszcze przed nami ,ale jak to mówię “powoli ale do przodu ”
No i oczywiście nad całością spraw zawsze czuwa nadworny mechanik:
Na koniec długo oczekiwany gadżet, który działa i prezentuje się całkiem ok jak na lata 80-te:)
Sprawdzenie czy pasuje:
Luca, Przede wszystkim graty za piękne auto. Widziałem osobiście i jest naprawdę piękna. Nie wiele e30 ma godność stanąć w salonie bmw w tych czasach.
Pozdro
LUKAS - na I BTD zostaje M20B20, ale na II BTD być może już będzie inna klasa.
Najpierw porządne docieranie serducha a potem ..............diabełek
Miro napisał/a:
Luca, Przede wszystkim graty za piękne auto. Widziałem osobiście i jest naprawdę piękna. Nie wiele e30 ma godność stanąć w salonie bmw w tych czasach.
Pozdro
MIRO Dzięki i wzajemnie. Mam nadzieję, że będzie okazja znów się zobaczyć
Chyba podobnie jak Ty będę śmigał na pewną "uroczystość" naszą Wąską.
Pozdrawiam.
_________________ "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003)
Pozdro
MIRO Dzięki i wzajemnie. Mam nadzieję, że będzie okazja znów się zobaczyć
Chyba podobnie jak Ty będę śmigał na pewną "uroczystość" naszą Wąską.
Pozdrawiam.[/quote]
SUPER! daj znać kiedy i gdzie , a zjawię się z cała moją bandą ! tymczasem do zoo w KRAKOWIE!
Dotarły różne części z ASO BMW, znajomego z forum - Maciek, oraz firmy, która zajmowała się blokiem i dostałem pewien pakiet części w bardzo atrakcyjnej cenie.