Pomóg³: 10 razy Do³±czy³: 23 Lis 2004 Sk±d: Warszawa-praga
Wys³any: 2005-10-13, 23:05
a to sa fotki ktore zeskanowalem teraz a gazetka jest z 2000roku.nawiazujac tylko do tych alu.dla mnie tez kozak.u nas raczej nikt takich nie zapoda.wiadomo-komplex 15"
a tu dla tych ktorzy sadza ze lans to ladne alu i badziewny silnik to nastepna fotka :
wiec silnik to v8 3950 i 400PS 530 Nm , 5 sek do setki.
alu 8x18 oczywiscie 4x100 z oponkami 235/35/18
_________________ Fanatyków E30tek zapraszam : Forum modelu E30
Pomóg³: 10 razy Do³±czy³: 23 Lis 2004 Sk±d: Warszawa-praga
Wys³any: 2005-10-13, 23:40
ale tez przeciez liczy sie gleba.co nie? jak na zewnatrz to do gory by poszla ze 2-3 cm eeee... a musi isc jak najbardziej do gleby... wiec musi byc do wewnatrz i tym zyskasz pare cm gleby.
a chyba dopiero cie zrozumialem.kurde,za duzo juz wypilem.chodzi ci o wypuklosc ramion? ja na to nie patrze.najwazniesze jest to ze jest to 18tka..uwielbiam 18tki..i w felgach i w panienkach
_________________ Fanatyków E30tek zapraszam : Forum modelu E30
Ostatnio pod Fusem widziałem nowe "6" 645i na glebie totalnej i z 21 calowymi felgami (w środku całe gładkie chromowane z małymi kółeczkami na obrębie i conajmniej 15cm rantem), na kalifornijskich blachach......
Myślę, ze za te felgi Spokojnie można kupić nowe reno clijo....
TAK, widziałem je, wystają ranty poza opony, chrom, czarne 6.
JAk je widziałem to mi tak kopara opadła że nie zdążyłem blach zobaczyć, a potem jakośnie szło mi jej uniakiem dogonić.... Pisałem topic o tym.
Swoją droga w ostatnim "Performance BMw" jest E46 na 22 calowych felach , totalnie poprzerabiane błotniki i według mnie raczej do spokojnego toczenia to auto, niż do jazdy bokami
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach