Panowie, po co te fochy ? Uważam, że pomysł ze zwiększeniem limitu jest dobry, tak jak napisał Lukas kiedyś było 50 załóg ( była inna trasa S1 ) i wszyscy byli zadowoleni. Dodam iż nie jestem zapisany z listy rezerwowej. Nie lepiej wrócić do sprawdzonej trasy S1 sprzed 3-4 lat ( bezkolizyjnej ) i powtarzać ją jako stałą co rok ? Wtedy na bank może jechać zawsze 50 załóg . Mało tego, Ci którzy jeżdżą co rok na BTD jadąc zawsze tą samą trasą S1 będą mieli porównania do lat poprzednich , czy poprawili czas czy wręcz odwrotnie. Dzięki takim porównaniom można wyciągnąć ciekawe wnioski
no to będize ciekawie. Dostali sie przynajmniej stali bywalce z którymi rywalizowałem. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej
Jeśli można to proszę o to aby trasa była bezkolizyjna w czasie treningu i aby na torze nie były 2 a ok. 5 aut. Wówczas wszystko będize super sprawnie i szybko. Mądre rozłożenie - starty na treningu wg nr startowego aby nalge m3 nie jechało za 316 i zachowywanie określonych, niezbyt dużych przerw między autami powinno przy odrobinie samodyscypliny być pozytywnym rozwiązaniem. Oczywiście jest to tylko szybka propozycja ale być może da Organizatorom do myślenia i pozwoli wszystko jeszcze trochę usprawnić
_________________ 90% kierowców uważa, że jeździ bardzo dobrze. Ty również?
starty na treningu wg nr startowego aby nalge m3 nie jechało za 316
Konskturktywna sugestia zawsze jak najbardziej na miejscu
Witam,
jak dla mnie startowanie na treningu wg numer startowego wprowadzą niepotrzebne zamieszanie.
Nie wszyscy "katują" podczas treningu, więc jak się ktoś "wysypie" ze stawki, to zaczną się pytania, kto teraz itd. itp.
Jeżeli rzeczywiście S50 ma wystartować zaraz po M40, to zorientowany kierowca moze wystartować 10s później ...
starty na treningu wg nr startowego aby nalge m3 nie jechało za 316
Konskturktywna sugestia zawsze jak najbardziej na miejscu
Witam,
jak dla mnie startowanie na treningu wg numer startowego wprowadzą niepotrzebne zamieszanie.
Nie wszyscy "katują" podczas treningu, więc jak się ktoś "wysypie" ze stawki, to zaczną się pytania, kto teraz itd. itp.
Jeżeli rzeczywiście S50 ma wystartować zaraz po M40, to zorientowany kierowca moze wystartować 10s później ...
Pozdrawiam,
Marcin
Nie chciałem tego tak dosłownie stosować. CHodzi o to aby na początku przed rozpoczęciem ustawić się klasami a nie chaotycznie. Potem już tylko trochę samokontroli co nieźle nam wychodzi i będzie gitara. Przerwa, zmiana opony czy inne wyjazdy poza kolejkę i wracamy mniej więcej między tych, z którymi rozpoczynało się. Kilka min. postoju nie zbawi a będzie eleganko
To oczywiście tak moja wizja i nie koniecznie trafna, chociaż nie widzę większych problemów aby ją realizować jeśli będzie samodyscyplina
Pzdr.
nie będę pisał elaboratów ale uważam za pomysł póki co nie trafiony pamiętam zmianę z 50 na 40 bo było nas za dużo ale obecne już doświadczenie organizatorów pewnie pozwoli stanąć jednak na wysokości zadania a zawodnicy będą zdyscyplinowani bo bardzo często to własnie jest powodem bałaganu
Z racji awarii koła jako pierwszy mogę napisać . Udało się dotrzeć do Katowic bez problemów, Niemiecki środek do uszczelniania jest git
Dzięki organizatorom za kolejny BTD. Niestety pogoda trochę zepsuła imprezę ale jak zawsze ogranizacyjnie było git Mimo braku moich czasówek jeden z lepszych dni w mojej historii z M3
Pancin, Luka, inżynierowie M Tymon kolego gratulacje dla Ciebie i wąskiej Luka wózek masz pierwsza klasa, perełka imprezy
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-03, 19:02 ]
jeszcze jedno....
Bardzo proszę wszystkich widzów oraz zawodników , jeżeli macie jakieś filmy z moimi przejazdami na treningu dajcie znać, bardzo mi zależy żeby zobaczyć M w akcji
Z góry bardzo dziękuję
Wielkie dzięki dla organizatorów i uczestników za genialną zabawę !
Pogoda faktycznie spłatała figla, pierwsze kółka po mokrym były komiczne - gratulacje dla tych którzy nie spinowali !
Myślę że ustawienie prób było lepsze niż na poprzednim track day'u. Co do ilości załóg - osobiście nie odczułem dłuższych kolejek niż ostatnio - powiedziałbym że były wręcz krótsze. Ukłon w stronę organizatorów !
Z racji tego że mój pokładowy fotograf nie dopisał, będę wdzięczny za ciekawe ujęcia srebrnej e30 z nr 25
Lukas, Pancin spisaliście się na medal. Nie spisali się natomiast ludzie z BT, którzy nic nie powiedzieli Tequilowi nt. opon. Pogoda mocno namieszała, nie każdy był przygotowany na takie warunki.
Zdjęcia zamieszczę w następnym tygodniu.
Generalnie było super, do następnego BTD!
Aha... z tego co wiem żaden kierowca z Łodzi nie narzekał na zbyt długie przestoje w kolejkach, spowodowane zwiększoną ilością uczestników. Napiszę więcej - przejazd 1 próby S1 przejechało 46 osób a przejazd 2 próby S2 pojechało 40 kierowców:)
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Ostatnio zmieniony przez Bandit 2011-05-03, 22:40, w caoci zmieniany 1 raz
Bardzo dziękuję za świetną zabawę z niemałą dawką adrenaliny za sprawą pogody i presji rywali Już czekam na kolejną konfrontacje
Organizatorzy, WIELKIE PODZIĘKOWANIA. Jak zawsze wszystko wyszło na medal. I może nawet deszczowa pogoda trochę pomogła bo wszystko działo się wolniej i dało się to opanować
Pzdr 4 All
My równierż z Ilonką meldujemy się w domu
Co prawda droga była ciężka, biała i śliska, ale Nyska z lawetą dała radę
Impreza wg. mnie bardzo udana i nie piszę tego tylko dlatego że udało mi się znowu wyjąć Białą generalkę chociaż nie przeczę że to bardzo optymistyczny powrót Białej na tor ale pod wzgledem organizacyjnym, oraz dyscypliny pilnowania kolejności startów, z imprezy na impreze idzie Nam coraz płynniej
Mam nadzieję że większość mimo nie spełna 50 załóg wyjeździła się, oczywiscie gdyby było sucho to jazdy byłoby więcej, ale pogody niestety nie przeskoczymy.
Poniżej zamieszczam wyniki:
Proszę wszystkich zawodników o przysłanie mi PW z informacją czy pasuje Wam liczba 50 załóg przy tego typu ustawieniu prób, czy jednak chcecie wrócić do limitu 40 załóg.
Demokratycznie nastepne BTD będzie w takiej formie, jaką wybierze większość, tak więc kazdy głos UCZESTNIKA, jest na wagę złota, osoby z poza listy startowej BTD 2011 nie bedą brane pod uwagę.
Zgodnie z zapowiedzią były robione korekty wpisowego, lecz 6 osób nie odebrało kasy w biórze zawodów, są to:
-Dominik Turbo Eta
-Tomasz E30
-Kazikk_yo
-ROZEN
-Cinek
-Długi
, proszę wyzej wymienione osoby o kontakt do mnie na PW
Pancin, dzieki za ogarnięcie BTD juz na torze i do zobaczenia na nastepnje imprezie
Zamieszczajcie Panowie fotki i filmy (ma ktoś może jakiś mój przejazd }
PZDR!!
LUKAS
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za przybycie na imprezę i przepraszam za to, że nie zamówiłem lepszej pogody. Ale coż, takie życie. Myślę, że zwiększona ilość startujących nie wpłynęła negatywnie na czas oczekiwania i ilość zrobionych przejazdów treningowych. Mnie jak zawsze było miło się z Wami spotkać i mam nadzieję, że widzieliśmy się w tym roku nie po raz ostatni.
bono20002 napisa/a:
Łukasz, czy oby wasza aparatura pomiarowa jest w 100% sprawna?
Jeśli tak - to gratuluję Długiemu przejazdów bo czasy jakie łapaliśmy były zdecydowanie
lepsze niż każdego numeru 1 z listy powyżej