Witam:)
Jestem tu nowy i nie wiem czy założyłem temat w dobrym miejscu ,ale myślę że tak bo off topu nie zaśmiece:P
A więc tak:)
Chcę kupić BMW e30 o której od dawna marzę:)
Jeździłem już za kilkoma,i znalazłem u siebie w mieście;)
Jest na sprzedaż BMW e30 Coupe ,czarna od starszego pana który jest 1wszym właścicielem w Polsce
BMW w 100% nie bita,silnik 1.8 115km igiełka
Środek cały czarny nie potargany
Chcę za nią 3tyś:)
Rdzy nie ma bo miała robione zaprawki no i troszkę je widać,ale widomo na czarnym po dobrej polerce aż tak by się to w oczy nie rzucało:)
No i miałbym do włożenia w nią tak około 4tyś:)
Chce aby rzucała się w oczy,bo nie widuje się już e30stek na mieście:)
Ta jest chyba ostatnią sztuką u mnie w mieście,a miasteczko nie takie maluteńkie:)
Jak mowicie warto to kupić?
Chciałbym założyć jej felgi Alpiny 17 i obniżyć -40mm:)
Do tego wydech M technic i założyć halogeny oraz xenonik;)
jak mówicie warto brać te auto za tą cene?
Czy jest to duża cena jak na e30?:)
Proszę o odpowiedzi bo chcę jutro po nią jechać;)
_________________ Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie ! ! !
To czeka Cię raczej zmiana rozstawu śrub z 4x100 na 5x120. Chyba że jakimś cudem upolujesz 17-tki alpiny w rozstawie 4x100 - ostatnio widziałem takie na angielskim ebayu za 3-4 tys. funtów, nie pamiętam dokładnie.
BMWe30FAN napisał/a:
Do tego wydech M technic
Nie ma czegoś takiego.
BMWe30FAN napisał/a:
Czy jest to duża cena jak na e30?:)
Wszystko zależy od stanu - najważniejsza karoseria. Zdrowa (czyli niebita, niepordzewiała e30) za 3 tys. to darmocha.
O wydech wiecie jaki mi chodzi,taki jak w M3 wychodziły;)
Niebita była w 100% sprawdzałem już to,wszystkie szparki też leżą idealnie .e30 jest cała w oryginalne,na org kołpaczkach z org radiem bavaria.
Chciałbym aby ta bmw rzucała się w oczy, chcę założyć jej ładny felunek z oponami tył 235/40/17 a przód 215/40/17 bo większe nie wejdą.
I gleba równo z oponkami i już byłaby malina;)
Wiem,że można by wymien
Wiadomo,że jest delikatnie do dopieszczenia,fabryka to nie jest;)
To mówisz,że warto? Dziadek dbał sobie o nią,wszystko wymieniał na bieżąco ,nowe szczęki ma teraz na tyle wstawione,nowe klocki przód,nowy pasek i ogólnie pod względem mechanicznym jest cacuszko:)
EDIT:
Mam 2fotki jak byłem oglądać.
Wiem fotki tragiczne:
Silnik igiełka,chodzi cichutko,równo i buta jak na 1.8 to ma nieziemskiego:)
Ostatnio zmieniony przez BMWe30FAN 2013-01-20, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-01-20, 13:34
BMWe30FAN napisał/a:
O wydech wiecie jaki mi chodzi,taki jak w M3 wychodziły;)
Nie wiemy.
BMWe30FAN napisał/a:
iebita była w 100% sprawdzałem już to,wszystkie szparki też leżą idealnie .e30 jest cała w oryginalne,na org kołpaczkach z org radiem bavaria.
To łykaj ją albo napisz numer do dziadka to sam ją wezmę.
BMWe30FAN napisał/a:
Chciałbym aby ta bmw rzucała się w oczy, chcę założyć jej ładny felunek z oponami tył 235/40/17 a przód 215/40/17 bo większe nie wejdą.
I gleba równo z oponkami i już byłaby malina;)
A może chciał byś żeby rzucała się w oczy będąc doprowadzoną do stanu idealnego/fabrycznego/oryginalnego? Duże felgi to nie wszystko, równie dobrze możesz kupić zardzewiałego gruchota i wstawić murzyńskie 20" chromowane felgi. Wszyscy będą się patrzeć, tylko na co? na ładne auto czy na murzyńskie felgi?
Nie no idealna seria to też super,ale to nie to co mnie kręci:P
Lekkiego germana chciałbym zrobić,ale gustownego,nie wieś tuning:)
I felgi nie żadne 20 cali tylko 16/17
Tylko to jest to,że dziadek ma różne humory,jednego dnia chcę ją sprzedać,2giego już nie;P
Ale myślę,że jak jutro mu 3koła na maske położę to się skusi
Zmarła mu żona na raka i samochodu już nie potrzebuje bo syn mu będzie pożyczał
Jak ją kupię to będziemy myśleć co tu robić dalej z tą BMW:)
Garaż dla niej mam Na pewno lakier wleci w polerkę na 1wszy strzał bo czerń po polerce jest mega;)
Wysłany: 2013-01-20, 14:15
BMWe30FAN napisał/a:
,bo ta w dół org 1.8 mnie przeraża
Sęk w tym że org 1.8 ma ładną kiełbasę w bok a nie w dół. Taką puchę z e36 bardzo ciężko tam upchnąć, zawiesić, rozdzielić rurę na 2 wejścia. A na koniec jeszcze trzeba zrobić miejsce na 2 końcówki.
No tak;)
Pomyślę,może założę jej org felgi BMW 14-15nastki i lekko obniżę 4cm:)
To mówicie ,że warto tak?
Bo widzę to na allegro też jest dużó po 3tyś:)
Ja spadam teraz do kościoła bo laska mi truje
Za godzinkę jestem znów
maaaad, żeby to jakoś wyglądało,bo ta w dół org 1.8 mnie przeraża
No to będziesz musiał ciąć pas, to raz. Dwa - bez sensu wywalac 700 na używany tłumik z m3, pod który będziesz musiał dorobić jakieś rozdzielenie 1 rury na dwie - tak jak pisze Cypisek. Lepiej już poszukać czegoś w tym stylu:
http://allegro.pl/listing...tring=proex+bmw
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2013-01-20, 14:44, w całości zmieniany 1 raz
Poszukaj neonów na allegro, E30 bez podświetlonego podwozia to słabe auto....
Dałbym też cały dół, od listew w zieleń Kawasaki - będziesz przyciągał spojrzenia na na mieście....
Baardzo niewiele jest E30 za 3 tysiące, które nie mają rdzy, myślę, że jest ich mniej więcej tyle, co żyjących dinozaurów, dlatego bardzo Ci zazdroszczę.
Lasce się podoba? Przecież to stary rupieć w sumie jest.....
Chętnie i ja zobaczę Twoje e36 M-technic do codziennej jazdy, po większości pytań, które zadajesz odnoszę wrażenie że jesteś fanem e30... raczej od niedawna . Również szukam e30 nie od wczoraj i ostatnią rzeczą na którą bym zwracal uwage to tlumik . Za taki hajs interesowlbym sie czy czterech sladów nie robi, albo czy mi silnik ramy nie opusci w drodze do domu. Powodzenia przy zakupie, nie zapomnij sie pochwalić jak juz kupisz "beeme" Pozdro