Na tym forum znajdziesz gdzieś fotkę (wkleił chyba kolega LUCAS), jak one są "genialnie" spasowane - rury nie pokrywały się z kanałami wydechowymi w głowicy.
firmowe to znaczy jakie przeciez każde które są w sprzedarzy "seryjnej" są firmowe
Teoretycznie tak, ale prosty przykład: mamy BMW i mamy Daewoo.
Opcje sÄ… dwie:
1)szukać na allegro, ebayu itd. dobrych markowych baranów tak jak pisał Slawo.
2)zrobić z kwasówki na wzór oryginału, jest troche firm które się tym zajmują.
Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 05 Mar 2008 Sk±d: MiÅ„sk Maz.///Otwock
Wys³any: 2009-11-26, 08:35
Siema
Nie chciałem zakładać nowego tematu już, takie pytanie odnośnie baranów do M20
Ma ktos jakiś wykres z hamowni na zwykłym kolektorze i po założeniu baranów?
Widziałem wykrez m52b28 z bee od m3 ale tam jeszcze kilka modów było, cos tam podskoczyło co prawda, ale mnie interesują m20. jak zmienia sie charakterystyka, przyrosty nM km itd.
Bo tak naprawde, kazdy po kolei krzyczy "bee bee" zakłdaj a nikt jeszcze nie pokazał że naprawde jakis przyrost był
Witam. Również podepnę się pod temat. Czytałem, że jest problem z zamontowaniem baranów pod m20 z magistralą pod chłodnicę oleju. Jak to jest Czy chodzi o każdy model baranów (renomowanych firm i tych trochę mniej znanych), czy jednak jeśli zakupiłbym np. Hartge czy Schnitzer'a to podejdą bez problemu, a np. z TA Technics będą problemy
czy jednak jeśli zakupiłbym np. Hartge czy Schnitzer'a to podejdą bez problemu, a np. z TA Technics będą problemy
Przerabiałem temat już dość dobrze.
TA TECHNIX wogóle nie pasowały do głowicy M20
Miałem również Hartge, które także nie pasowały.
Dopiero jak dorwałem Ac-Schnitzer`y to pasują do 325i.
Tak więc nie chodzi o renomę firmy (bo Hartge jest dobrą firmą), tylko o to czy dane barany były przeznaczone do 323i 325e czy 325i (vel. 327i).
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomóg³: 19 razy Do³±czy³: 04 Mar 2008 Sk±d: warszawa
Wys³any: 2010-04-14, 13:25
Lukas tych baranów nie założył do siebie. Wędrują one po mazowieckim i nikt ich przygarnąć nie chce. Lukas to są te które wyszły odemnie?? mnie jedynie dziwi jedna sprawa. Moj tok myślenia jest taki. Barany są hartge to znaczy ze musialy pochodzi z auta hartge. Myślac dalej bez wzgledu na to czy by to było e30 323 325 czy 327 h23 h26 czy h28 czy jakie tam jeszcze e30 hartge są. To zakładam ze hartge tuningujac kazdy silnik wyposażał go również w chłodnice oleju i tu powstaje zonk jakim cudem barany zdjete z hartge mogą nie pasowac pod chlodnice oleju. Wydaje mi sie że nie dało sie zwyklemu człowiekowi zamowić baranow w firmie hartge np do 323 bez chlodnicy oleju tylko ze barany szły tylko z całymi samochodami. jeszcze jest temat czy nie moga one byc od e21 323 ale tez wydaje mi sie ze hartge nie robilo e21(jesli jestem w błedzie to prosze mnie uswiadomic)
No i co najlepsze ja jestem przekonany na 99% że te barany zdejmowałem z silnika z chłodnicą oleju.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach