kiedys na discovey widzialem jak gosc w peugocie 205GTI malowal zwykla szara polke na czarno- sprayem jak chcesz miec czarna podsufitke to juz wiesz co i jak
to spytam inaczej czy ktos poleci gdzie ja obszyc ,mile widziane foty waszych w trumniakach, mysle ze pomysl z malowaniem to troche obciach tymbardziej ze oryginalna jest dziurkowana
O ile sie nie myle to Nerwowy w warsteinerze malowal podsufitke na czarno i naprawde fajnie to wyszlo, nie wyglada jak jakas chamska samoroba, siedzac we wnetrzu auta nawet bys sie nie zorientowal gdybys o tym nie wiedzial
bo rzeczywiscie tak sie robi... oczywiscie o ile ORI material jest w dobrym stanie, nie ma wytarc, dziur nie odstaje ('nie wisi")... delikatnie z daleka napsiukac sprayem i bedzie OKa...
Tak czytając ten temat pomyślałem że warto spróbować pomalować sufit na czarno spayem, dziś zacząłem od tylnej półki i wyszło całkiem fajnie - jutro w dzień zrobie fotki to wrzuce, malowałem zwykłym Motipem matowym
Siamka
A wiece ze to może nawet nie głupio wyjść malowałem kiedyś coś i połozyłem na szmacie. To co polecialo ze spraya na szmate to jak zaschlo to nie bylo tragicznie w sensie ze nie brudzilo i nie odpadalo
Jednak moze poszukac jakieć specjalnej farby to tapicerki
(Chociaz jak ja malowałe dekiel, i kolektor bez odkrecania z silnika to też mowili ... nie uda sie, bedzie nieładnie, że to druciarstwo a tu ... pieknie wyszło =)
Czesto jest tak że prowizorki są najlepsze, i najdłużej działają
Pokaz koniecznie jak ci to wyszło.
Mimo okropnej pogody (w Krakowie od rana leje) zrobiłem zdjęcia półki, może nie za dobrej jakości, ale ze względu na pogode tak wyszły:
Na zdjęciach jest troche za jasna, ale na żywo jest idealnie czrana, wyciągnąłem półke z auta, nie wykręcałem nawet osłon na głośniki i uchwytu na pas - pomalowałem całość, dwie warstwy wystarczyły aby pokryć wypłowiały błękit
Na żywo wygląda duuuuuuuuużo lepiej, malowałem lakierem w spraju MOTIP czarny matowy. W tygodniu spróbuje tylne słupki wymalować - zobacze ja kto wyjdzie