Witam wszystkich zainteresowanych.
Najwyższy czas zeby podjac już jakies kroki organizacyjne w sprawie tego kalendarzyka do którego od jakiegos czasu pojawiaja sie coraz to nowe fotki.
Po pierwsze "primo" za jakies 3, 4 tygodnie wybierzemy auta jesli nie bedzie ich wystarczajaco to postapimy nastepujaco:
- wybierzemy tylko 6 samochodów jedno auto na 2 miesiace + 1 na okładke;
Po drugie "primo" proponuje zbiórke pieniedzy prze niezawisłego skarbnika klubowego =) Proponuje zeby liska na zapisy była czynna tylko przez dwa tygodnie (od 1 do 14 grudnia) Cena takiego kalendarza to ok 35 zł
Po trzecie "primo" kalendarze produkuje koles z Gliwic wiec jesli nie wchodzi w gre sprzedarz na allegro to moze ktos z tamtych okolic załatwi sprawe odebrania tych kalendarzy.
Po czwarte "primo" na fotach trzeba umiescic logo. Musi sie tym zajac ktos kto zna sie trochena grafice. Moge to zrobic ja tylko ze nie mam dostepu do netu w domu wiec nie jestem specjalnie na bierzaco.
Po czwarte do konca listopada mozna bedzie umieszczac w fotki.
Po piate to jeszcze jak cos wymysle to sie odezwe.!!
Jak cos komus nie pasuje albo ma inne sugestie to prosze pisac.
Ps. Jesli to konieczne to mozna ten temat przypiac na kazdej stronie, mysle ze nie zaszkodzi
Tak i takie własnie jest zamierzenie zeby wybrac 12 auto na 12 miesiecy + 1 na okładke =)
jednak jak narazie jest mało fotek wiec jesli nie bedzie wystarczajaco to trzeba bedzie wybrac połowe. Ale to sie dopiero okaże
pozdro
A ja myśle że można by zrobić jakieś ładne tło w PS lub czymś podobnym, np tam gdzie dni tygodnia itp dać w tło nerki z profilu i przednie lampy... takie jakieś ładne ujęcie, wtopić to w tło. Nie wiem czy zrozumiale napisałem...
Wysłany: 2006-10-24, 16:54
Cena 35 zeta jest kosmiczna za ten format.Jest to format a3 czyli 420mmx297mm w dodatku wykonany na maszynie cyfrowej co nigdy nie będzie odzwierciedleniem druku z maszyny offsetowej.. w dodatku niska gramatura papieru..
Za 35 zeta w tamtym roku zaoferowałem kalendarz 700mmx500mm na błyszczącej kredzie , niestety nie było zainteresowania tematem
Na rynku jest mnóstwo kalendarzy w takim formacie. I nie jest on taki mały. Jeden miesiac do dwie takie strony. Wiec jest troche wiekszy niz piszesz, około drugie tyle . Jak juz powiedziałem to kupie go choc bym mial to zrobic sam. Jak ktos nie bedzie chcial to nikogo sie nie zmusza. A jak nikt poza mna nie bedzie chcial to tez nie koniec swiata. Pewnie ze kazdy by wolal w rozmiarze plakatu. Na poczatku miał to zrobic dla mnie moj znajomy, w wiekszym formacie. Ale powiedział ze nie wyprodukuja mniej niz 50, 100 egzemplarzy. Wiec znalazłem tego kolesia.
Ja dla siebie zrobie jeden napewno! A wy jak chcecie!
Wysłany: 2006-10-24, 17:10
Nie , nie... zle mnie zrozumiałes ja nikomu nie odradzam tylko podzieliłem sie spostrzezeniami poniewaz próbowałem cos takiego zrobic w zeszłym roku , niestety sie nie udało , było parę osób którym się nie podobały rózne rzeczy i które zarzekały się ze zrobią lepszy w tym roku ,niestety teraz albo zapomnieli o temacie albo wykręcają się brakiem czasu(ja tez go nie miałem rok temu) dltego tez duze brawa dla Ciebie za podjęcie się tematu i będę trzymał kciuki zeby projekt stał się realny a sam pomysł nie spalił na panewce
Pozdrawiam
Piotr
Zapraszam wszystkich co cos znaja sie na grafice albo sie nie znaja a chca spróbowac. Jak bedzie kilka propozycji na backGround to bedzie z czego wybrac =). Jest jeszcze czas napewno znajdziesz chwile wolnego
Wysłany: 2006-10-24, 18:06
ja sie zglaszam do wykonania 3 "primo" czyli odebrania kalendarzy z Gliwic
i dobrze by bylo zeby przed kupieniem wiedziec jak to wyglada, w zeszlym roku pamietam ze ludzie robili jazdy bo nie wiedzieli do konca co kupuja i ogolnie jakos mieli problem..
ale spoko ze ciagniesz ten temat, jestem za..pozdrawiam, cent