BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - ...:::SERWIS OPONIARSKI:::...

nokerman - 2006-03-30, 07:31
Temat postu: ...:::SERWIS OPONIARSKI:::...
Witam wszystkich.

:arrow: W związku z faktem iż zbliża sie pora wymiany blaszanek na alusy i masą postów w temacie jaka opona na jaką felgę - za namową i inicjatywą Henry'ego postanowiliśmy utworzyć oddzielny wątek poświęcony temu tematowi.

:arrow: Wszytko co powinieneś wiedzieć w temacie opona - felga - ET - dystanse będzie się sukcesywnie tutaj pojawiać.

:arrow: Normalną sprawą jest fakt, że dyskusje będą się ożywać na początku wiosny i pod koniec jesieni - i w tych porach Temat będzie jako "przyklejony" doskonale widoczny dla wszystkoch. W "martwym" czasie kiedy wolimy pogadać o zlotach, wakacjach itp znajdziesz go poprzez ..::NIEZBĘDNIK TECHNICZNY::..

Pozdrawiam z Duużą dawką optymizmu

. . : : S P I S___T R E Ś C I : : . .

1. :: Tabela dopasowań szerokości opony do szerokości felgi ::
  2. :: Tabela zamienników opon z kalkulatorem ::
  3. :: Miata Tire Size Calculator ::

nokerman - 2006-03-30, 07:33
Temat postu: TABELA DOPASOWAŃ SZEROKOŚCI OPONY DO SZEROKOŚCI FELGI

No.:1

jaras87 - 2006-04-20, 09:44

hym odnosnie tej tabeli ... to hym ;] nie uwzglednia to pracy opony w trapezie ...

no i jak 205/50/15 seryjnie powinno byc na feldze 6.5 :/ mam na 7 i na wezszej to juz byloby przegięcie :/ myśle ze trzeba by rozszerzyć zakres o felgi 17 calowe i 18 calowe ....

kicha - 2006-04-20, 12:34

A BMW zaleca na felge 15 cali opone 205/55 :)
jarek_kos2 - 2006-05-27, 12:56

A ja mam na 9" oponki 205 i jakos jezdze i ładnie wyglada:)
henry - 2006-05-28, 12:47
Temat postu: Zalecenia
Witam !! Ta tabela tylko mówi "jak powinno być" , a nie co można dopasowac.......M.in mam takie fajne felgi 8J x 13 i na nich 205/50 R 13....Zgodnie z tabela nie powinno sie tak rpbic......ale .......fajnie wygląda............

Od tygodnia czeka na przesłanie do Nokermana nastepna tabela. Zaraz wysyłam...........henry