| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - BMW E-34 2.0 24V
Wrona_ - 2005-10-30, 12:30 Temat postu: BMW E-34 2.0 24V mam problem z ladowaniem otoz pare dni temu wracalem wieczorem do domu i nagle zauwazylem ze przestaly dzialac mi kierunkowskazy pozniej zaczely przygasac swiatla az wkoncu autko zgaslo i nie pojechalo dalej bo akumulator sie calkowicie rozladowal a trzeba dodac ze kontrolka ladowania sie nie swiecila rozebralem alternator i zauwazylem ze jedna szczotka sie zuzyla wiec wymienilem od razu obie i teraz jest troche lepiej tzn niby laduje ale tylko czasami gdzie moge szukac jeszcze przyczyny
MOD: W razie jakichkolwiek zmian uzyj przycisku [zmień] zawsze w prawym górnym rogu każdego twojego posta
MrKrYH_e34 - 2005-10-30, 12:51
Witaj zawsze mozesz skorzystac z opcji zmien w prawym gornym rogu Twej wiadomosci .. i zawsze tam mozesz conieco zmienic
Co do ladowania Co onzacza ze jest lepiej i czasami laduje jak to sprawdziles
Wrona_ - 2005-11-01, 17:50
miernik mam calyczas podpiety poid akumulator i widze ze czasami napiecie spada a czasami dziala normalnie
speed - 2005-11-01, 21:20
Sprawdz kable masowe czy zasniedziale nie sa i generalnie poogladaj wszystkie przewody pradowe z alternatora do akumlatora, moze ktorys ma gdzies bardzo duzy opor lub jest przetarty i raz prad jest raz go nie ma
Gepard - 2005-11-03, 00:37
sprawdz szczotki mialem taki problem ladowani ginelo i sie pojaiwalo i do tego rozladowalo mi aku w moment szczeteczki sie skonczyly Co do Twojego problemu to albo alternator ma zwarcie lub bicie skoro jedna szczotka sie zuzyla sprawdziles ladowanie jakie teraz ma na nowych szczotkach moze diody walnely
Wrona_ - 2005-11-04, 19:40
na nowych szczotakch jest caly czas powyzej 14 jak silnik pracuje no chyba ze zbraknie go to spada ponizej tego poziomu a co myslicie moze to byc wina regulatora napiecia
HAMANN E30 - 2005-11-05, 23:52
Stawiam na regulator napięcia Rok temu miałem taki sam przypadek w swojej becie i był to reg. napiecia. Kosztowało mnie to 80zl -wizyta u elektryka.
|
|