BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jaki wtrysk i pytanko o LPG

ajmax - 2005-10-26, 22:31
Temat postu: Jaki wtrysk i pytanko o LPG
Witam mam e36 93' 316 i mam pytanie jaki tam jest wtrysk wielopunktowy czy jednopunktowy tzw monowtrysk i jaką instalacje najlepiej założyc żeby uniknąc tych problemów z wystrzałami z filtra i czy ktos z was ma instalacje w tym modelu jak tak to proszę o opinie na twn temat.A co do kosztów to ile kosztuje założenie takiej instalacji bo mieszięcznie robie ok 500km po ilu mi sie to zwróci ?? ??
duchX - 2005-10-27, 06:42

w swoim aucie masz wilopunkta i mozesz solbie zalozyc tak jak kolega powiedzial elpigaz albo brc byle z sada lamda bo moze mniej spali a osobiscie mnie zwrucila sie po 5 miesiacach bo zrobilem 16000 km wiec podejzewam ze ty bedziesz musial zaczakac jakies 3 lata :(
luksiarz - 2005-10-27, 08:27

Raczej nie ma sensu zakładanie LPG jeżeli sie tak mało jezdzi,tym bardziej ze gaz jak narazie drożeje i nie wiedomo kiedy ceny pzestaną rosnąć musisz tez pamiętać że przeglądy okresowe są drozsze ,niby nic ale zawsze nie mówiąc juz o znacznym spadku mocy , jeżeli robisz tylko tyle kilometrow to gaz będzie ci sie dlugo zwracał tak jak napisaji poprzednicy a wiadomo że samochód nie trwa wiecznie :wink:
Garlbrits - 2016-03-11, 11:08

Jak myślicieczyszczenie pompowtryskiwacza starczy w moim przypadku jak mam problem z odpalaniem czy będę musiał kupić nowe ?
Adam86 - 2016-03-12, 18:08

........................