| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - polosie w E30
madcar - 2005-10-04, 20:53 Temat postu: polosie w E30 mam takie pytanko...
czy zamontowana polos powinna miec luzy "prawo lewo"...czyli od dyfra do kola i spowrotem??
czy to powinno byc dosc sztywne polaczenie??
jaki luz jest dopuszczalny?
i drugie pytanko...
czy zmieniajac most z malej glowki na duza glowke...musze tez zmieniac polosie z przegubami??bo flansze na obu dyfrach sa inne...i takie mam male watpliwosci...
Artur C. - 2005-10-04, 21:00
Luz poprzeczny to normalka co do wielkości owego to niestety nie wiem a odnośnie półosi to skoro flansze są inne to zmieniając most trzeba zmienić półosie bo zapewne będą krótsze.
madcar - 2005-10-04, 21:13
wlasnie o to mi sie rozchodzi...
tylko..ze ogladajac dyfry..widac...ze te flansze sa bardziej wystajace w malej glowce...i w duzej juz odleglosc miedzy flansza a korpusem dyfra jest mniejsza..byc moze ta odleglosc niweluje szerokosc korpusu dyfra...
ale to musialby sprawdzic ktos kto ma oba dyfry u siebie...lub od razu powiedziec ktos kto zmienial z malej na duza lub odwrotnie i czy zmienic tez musial polosie??
atur - 2005-10-04, 21:18
Z tego co pamiętam to przy zamianie dyfrów mały => duży półosie mogą zostać. Wymieniałem dyfer a nie pamiętam żebym szukał półosi.
Artur C. - 2005-10-04, 21:27
| madcar napisa³/a: |
bo flansze na obu dyfrach sa inne... |
Dlatego napisałem że półosie trzeba będzie wymienić - niech wypowiedzą sie Ci którzy to pzrerabiali.
Rafał - 2005-10-04, 23:32
kurcze
wystarczy zmierzyc 1 i 2 dyfer z wpietymi flanszami
zerknijcie sobie tutaj:
http://img354.imageshack....imag00015xj.jpg
duza glowa z dlugimi flanszami po lewej
i mala z krótkimi
u mnie nie bylo problemow taki czy taki dyfer poloski pozostaly te same !
madcar - 2005-10-04, 23:49
| RafaÅ‚ napisa³/a: | .....
duza glowa z dlugimi flanszami po lewej
i mala z krótkimi
u mnie nie bylo problemow taki czy taki dyfer poloski pozostaly te same ! |
raczej mala z duzymi...a duza z malymi
a tak wogole...to byc moze (nie rozkrecalem jeszcze dyfrow) flansze sa identyko..tylko ze w duzej glowce bardziej sie chowaja...i sprawiaja wrazenie ze sa mniejsze...a tymczasem sa tylko bardziej schowane w korpusie dyfra ...ale moge sie mylic
loko - 2005-10-05, 00:02
na głębokość wchodzą tą samą... jedynie płaszczyzny przykręcania są bardziej lub mniej odstające od dyfra... mogą się różnić flansze rozmieszczeniem otworów. ale jeśli kupisz dużą główkę z tymi samymi otworami we flanszach i będą to flansze bardziej przylegające to będzie pasować....
Rafał - 2005-10-05, 00:14
| madcar napisa³/a: | | raczej mala z duzymi...a duza z malymi |
jasne !! pomylilem sie !
|
|