| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem ze zbiornikiem paliwa pomocy!!!
rellim - 2005-10-04, 16:28 Temat postu: problem ze zbiornikiem paliwa pomocy!!! mialem problem ze wskazywaniem paliwa i podejzewalem plywak. co sie okazalo odkrecilem ten drugi plywak po lewej stronie(ten za kierowca) zajzalem do srodka zbiornika i byl pusty . wychodzi na to ze wskaznik wskazywal prawidlowo z tym ze paliwo tankowalem tylko do prawej komory zbiornika(dodam ze nie tankowalem ani razu do pelna z powodu brakow funduszy ) co wiec sie stalo czy moze zatkany jest przeplyw pomiedzy jedna komora a druga? w jaki sposob sie lacza obie komory? czy moze druga komora zapelnia sie dopiero jak zapelni sie ta pierwsza(z prawej) pomozcie prosze bo nie daje mi to spokoju
pozdrawiam!
Artur C. - 2005-10-04, 16:37
Masz zapewne zbiornik 65 litrów wiec nie masz przelewu dołem zbiornika i tu jest zonk poniewaz nawet serwis nie umiał mi wyjaśnic jakim cudem paliwo wydostaje się z drugiej komory bo jaktam się dostaje to jasne trzeba poprostu zatankowac do pełna .Przwdopodobnie niedługo będę wyjmował zbiornik u Ojca w touringu wiec wydedukuję sam jak to cudo działa.
drencrom - 2005-10-05, 18:56
to cudo to tzw. pompa strumieniowa. znajduje sie ona na przewodzie zwracajacym nadmiar paliwa do baku wewnatrz lewej komory.
Artur C. - 2005-10-05, 19:14
No i wszystko jasne -pompa strumieniowa - to sobie wymyślili - niezawodne.
|
|