BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - plywak od e30

rellim - 2005-09-29, 19:41
Temat postu: plywak od e30
witam od pewnego czasu wskaznik paliwa nie wskazuje prawidlowego jego poziomu czyscilem styki w zegarze i nic w koncu wykrecilem plywak i na sucho pomachalem nim i sie okazalo ze gdy jest maksymalnie w gornym polozeniu to wskazuje mi na jakies 35 litrow( przy zlozonym plywaku wskazywalo mi okolo 20 litrow a jak wykrecilem i zajzalem do zbiornika to benzyny bylo tyle ze do wierzchu brakowalo jakies niecale 10 cm tylko :wink: ) i moje pytanie brzmi: czy na ów plywak sklada sie tylko ta smieszna jajowata aluminiowa tulejka czy cale to ustrojstwo co do niego wszystkie rurki sa popodlaczane :?: :wink: znalazlem na allegro http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65837401 tylko ze to jest caly ten tajemniczy mechanizm. czy moze wystarczy i czy da sie wymienic tylko ta "tulejke" ??
pozdrawiam!

Przemass - 2005-09-29, 20:04

raczej tą rurkę ale nie dam głowy obciąć.
nokerman - 2005-09-30, 06:42

to co jest na fotce na Alledrogo.pl to kpl. pływaka z pompą paliwa.
JA BYM BRAŁ WSZYSTKO :lol: za takie pieniądze

a co do pytania too TAK pływak do kontrolowania poziomu paliwa to tylko ta jajowata tulejka 8)

Przemass - 2005-09-30, 06:57

Ja kupiłem do siebie do Touringa używkę ale BOSCHA, 150 PLN i też mi się fartło, chodzi do tej pory.
rellim - 2005-10-03, 22:15

to mowicie ze warto to kupic? na innej aukcji tylko sam plywak byl za 50 PLN a tutaj komplet ( dziwne :? ) to taka droga sprawa jest w uzywkach nawet? bo w serwisie to 350 PLN chcieli :shock: :lol: ciekawe tylko czy bedzie dzialalo tak jak trzeba hmm...