| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - dymek?
Go¶æ - 2004-06-20, 20:00 Temat postu: dymek? witam! znow pytanko jak odpale autko i lekko przygazuje pokazuje sie gymek z rury jakj sie rozgrzeje juz go neima ale zostaje lekki zapach taki spalonej bezybnki czy cos! nie ma jakis wielkich klebow dymu ani smrodu ktory urywa nos ale to moj nowy dobytek i wole wiedziec czy trzeba cos zorbic moze pierscienie albo cos? czy to ma jakis wplyw na spalanie moc albo cos?? dajcie znac
BADYL - 2004-06-20, 20:07
To normlane jak po odpaleniu samochodu bedzie troszke kopcił,poprostu na dzien dobry silnik potrzebuje troszke wiecej wahy i to jest tego przyczyna która wlasnie znika jak silnik sie rozgrzeje.
Go¶æ - 2004-06-20, 20:14
no tak ale jak jest rozgrzany to lekki smrodek jest z rurki!! aha musze zobaczyc jak z olejem bo ostatnio zapalila mi sie lapka ze jest malo i dolalem ale mnam nadzieje ze mial malo bo juz inspekcja prawie cala sie pali! mam andzieje ze zrozumieliscie
BADYL - 2004-06-20, 20:44
To jeżeli tak to do wymiany moga byc albo uszczelaniacze zaworów albo pierscienie.
Go¶æ - 2004-06-20, 22:51
zalezy jakiego koloru ten dymek jak ladniutki niebieski to moze troszku oleju brac ale to normalne w bufemach z teco ja slyszalem, lubia sobie troszke przepic oleju
LUKAS - 2004-06-21, 02:00
Uzupełniając wypowiedź Charlesa, jeśli ten dymek jest czarny, to znaczy że idzie za dużo wachy...
Go¶æ - 2004-06-21, 09:57
dymek na taki dziwny kolor nie bialy nie niebieski i nie czarny:) poprostu widac ze cos leci bede niedlugo wymienial olej to zajrze i zobacze czy bedzie cos trzeba zrobic:( ale podejrzewam ze nie jest tak tragicznie
ScOOti - 2004-06-21, 13:14
a smaochod nie postal sobie troche? Moze poprostu wyparowuja resztki wody z ukladu wylotowego? Umnie tak bylo dosc dlugo stal pozniej po odpaleniu dymil i dymil ale przestal. Teraz zaczal dymic na niebiesko przy zejsciu z obrotow poszly pierscienie
|
|