BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] Lord Lukasz ->> 325i

Lord Lukasz - 2005-09-02, 13:06
Temat postu: [E30] Lord Lukasz ->> 325i
Wszyscy pokazują to pokaże i ja :D Moja e30-tka jest z roku 1984 (silnik 87r), niedługo stuknie roczek odkąd ją mam, od czasu zakupu zmieniło sie wiele bo zakupiłem ją umierającą, ledwo do domu ją dowiozłem. Wymiana silnika, zawieszenie (KONI Sport), zużyte elementy układu kierowniczego i zawieszenia (praktycznie wszystkie), wnętrze, kilka dni temu układ hamulcowy (bębny,szczęki,klocki,cylinderki itp) oraz konserwacja podłogi. Z zewnątrz jak widać na fotkach...

W najbliższym czasie planuje wymienić tłumik na bardziej podobny do tłumika :D no i jestem na etapie poszukiwań zderzaka na przód, jak dotrwam do wiosny to chce zapodać inne felgi bo te oplowskie nie są takie jakie bym chciał a chce jakieś ładne BORBETY no i przymierzam sie do operacji zmiany silnika na 2.5 24V

cinek_sw - 2005-09-02, 18:00

ładna betka szkoda że już nie ma tych siedemnastek :wink: :wink:
ładna, zadbana świnka.......

Daniel - 2005-09-02, 19:08

A i owszem, i ładna świnka!!! Tylko po co ta naklejka na klapie wlewu paliwa :shock:
Ogólnie prezentujesię spoko. Ja równiez staram się upolowac felgi borbet z szerokim rantem.

Lord Lukasz - 2005-09-02, 19:41

No felgi 17" były ładne ale mimo wszystko nie żałuje że sprzedałem... Teoretycznie było to felgi z e30-tki tak mnie zapewniano ale ET miały 35 i bez dystansów sie nie obeszło, z tyłu sie nie mieściły i musiałem poświęcić nadkola co widac na fotkach.... Op0ony wszystkie 4 o wymiany a ceny wiaomo jakie za 17". Nie ma to jak borbety 16 lub 17" z pięknym polerowanym rantem.

Co do nalepki pełni dla mnie ona inna funkcje niż estetyczna, i jest to tak jakby pamiątka lub nie wiem jak to określić ale musi tam zostać :D

slawo - 2005-09-02, 21:10

od czego skolowales zaslepki na dziury po korbkach?
Marcin - 2005-09-02, 23:47

Hehee pamietam Lukasz jak zawitales na nasze forum i zwrocilem uwage, ze twoj tlumik troszke nie pasuje do E30 (bylem troche bardziej dosadny) i wtedy sie upierales, ze tlumik jest fajny i w ogole. Dzis juz wiesz, ze ten tlumik trzeba zamienic na cos bardziej gustownego.

Okazuje sie, ze nasze forum ma zbawienny wplyw na Bemkowiczow :D

PZDR Lukasz :D

Menel - 2005-09-03, 02:55

siema lukasz.kiedy nowe buciki zalatwisz? :lol:
a tak powaznie to wywal te lochy zwane tlumikiem bo dresem zajezdza.naklejka na wlewie ..jak cos tam musi byc to walnij areografem jakas gola laske z cyckami na beemce.i te swiatla przednie przyciemnij ...wiem wiem ze mialem ci przeslac sposob jak rozkleic i przyciemnic lampy tak zeby nikt sie nie poznal ale jakos zawsze mi wypada z glowy..to przez ten spiryt od pawla e30 :lol: ale dobry jest..dobry..
w stolicy za te przednie szybki dlugo bys nie pojezdzil 8)
pozdro

duchPW - 2005-09-03, 10:33

Cytat:
w stolicy za te przednie szybki dlugo bys nie pojezdzil

ja jeżdżę i tylko raz była o tym mowa z panem policyantem, choć faktycznie moj enie są aż tak ciemne

--==maly==-- - 2005-09-03, 14:27

Pioter zwykły policjant ciemne szybki może sobie co najwyżej pooglądać. Muszą mieć urządzenie do mierzenia przepustowości,żeby się przyczepić i coś Ci udowodnić. Wystrzegaj się Transitów zdjęcie jednego z nich jest w temacie "mała przygoda z policją" tosz to jeżdzące laboratorium na kołach mogą Ci tam zmierzyć wszystko łącznie z długością pe....męskości :lol:
duchPW - 2005-09-03, 14:48

ci co mnie ostatnio zatrzymali byli bardzo mili (zwłaszcza ten, z którym gadałem :lol: ) - mieli w samochodzi 3 (słownie trzy!!!) laptopy, a na jednym m.in. ETK- koleś na miejscu sprawdził mi w jakim wyposażeniu moja wyszła z fabryki (na moją prośbę :wink: )
dziś policja juz nie jeździ tylko poldolotami - są coraz lepiej wyposażeni... z tego co mi mówił ten koleś, to praktycznie żadne folie nie spełniają wymogu przepuszczalności 70%, więc zabierają dowód w ciemno (albo każą zdzierać folie) i skoro tylko okaże się potem, że mieli rację, to nie mają z tego tytułu żdanych trudności - nawet jak nie mają sprzętu na miejscu - w końcu ci kolesie pracują na codzień w tego typu sytuacjach, więc polegają na swoim doświadczeniu

Lord Lukasz - 2005-09-03, 15:11

Cytat:
od czego skolowales zaslepki na dziury po korbkach?

Kupiłem auto już z el. szybami więc nie wiem skąd są...

Cytat:
Hehee pamietam Lukasz jak zawitales na nasze forum i zwrocilem uwage, ze twoj tlumik troszke nie pasuje do E30 (bylem troche bardziej dosadny) i wtedy sie upierales, ze tlumik jest fajny i w ogole. Dzis juz wiesz, ze ten tlumik trzeba zamienic na cos bardziej gustownego.

Wiesz szczerze Ci powiem że są 2 powody tego że nie chce go już, pierwszy to fakt wielkość, inaczej wyglądało auto jak go zakładałem i inaczej wygląda teraz, drógi to taki że wywaliłem wszystkie puszki ze środka i mam tylko strumienice i ten tłumik, i mimo że mam cylindrów aż 4 to ziemia sie trzęsie a przy dłuższej trasie odczówam podwójne zmęczenie :D i delikatnie mówią mam go dość. Kase na zlocik odkładam więc pewnie jeszcze do tarnowa z nim przyjade bo nie dam rady nowego kupić jeszcze to będziecie mnie słyszeć 10km przed miastem. Planuje wrócić do opcji tłumik środkowy i na koniec zapodać jakiś ładny typu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60968535

Cytat:
siema lukasz.kiedy nowe buciki zalatwisz?

Udupili mnie na allegro za handel towarem w 99% oryginalnym :D i mam chwilowy zastój, musze rozkręcić wszystko od nowa, ale te co miałem mam, te granatowe wypas mówie Ci....

Menel - 2005-09-03, 19:56

a to lamusy z allegro :evil: ale my to raczej sie normalnie dogadamy...co nie?
a co do tlumika tego co wkleiles...hmmm lepszego kozaka to chyba nie znajdziesz nigdzie ..no chyba ze oryginalny nowka sztuka nie smigana od E30 M3 :wink:

Lord Lukasz - 2005-10-05, 11:23

Odkleiłem nalepke z klapki :D :D :D
cinek_sw - 2005-10-05, 19:42

no brawo heheheheh co dalej.... ?? jesteśmy spragnieni wrażeń :wink:
Menel - 2005-10-05, 22:49

mam wiesci ze dalej to silnik,M5 3.8... 8) ale jak cos to nic nie mowilem...
Lord Lukasz - 2005-10-06, 08:51

Cytat:
mam wiesci ze dalej to silnik,M5 3.8... Cool ale jak cos to nic nie mowilem...

Jak bym miał troszke kasy to nawet bym sie nie zastanawiał... i tak pozatym jak nie chcesz zdradzić przepisu na black hella to podeśle Ci moje lampy abyś sie nie nudził i pobawisz sie z tym :D tylko musze soczewki upolować

A tak poważnie mówiąc myśle nad silnikiem 2.5i, kolega ma do sprzedania za dość niewielką cene ten starszy ze skrzynią, mostem i całą resztą, i tak myśle czy sie nie skusić. Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt że mój 1.8 póki co sprawuje sie rewelacyjnie z znając życie i mojego pecha to jak włoże 2.5 to zaczną sie problemy...

I dróga sprawa to kolega chce mi sprzedać tanio całą beemke z silnikiem 2.7 ETA ale nie mam pojęcia jak te silniki sie sprawują, może jakiś posiadacz ETY powie mi coś na ten temat ?

cinek_sw - 2005-10-06, 19:53

o Ecie było aż za dużo.... praktycznie same pozytywy
- ekonomiczny (jak na BMW)
- podatny na wszelkie modyfikacje mechaniczne
- charakterystyczny sound r6 mniam 8)
- a co najważniejsze, że tak się wyraże, jak jasna cholera :D

Lord Lukasz - 2006-02-27, 09:43

No i sie udało, coprawda nie jest to planowany 2.5 24V ale mimo chwil zwątpienia z tego tez jestem zadowolony. m20b23 czyli poczciwe 2.3i (150kM), przed włożeniem zrobiłem remoncik głowicy (prowadnice,frezowanie,uszczelniacze itp.). Ogólnie co jak co ale na remont wydałem wiecej niż na sam silnik ale jak silnik wkońcu sie obudził to przestałem żałować, chyba nie ma nic lepszego niż dzwięk rzędowej 6 zwłaszcza na moim śmiesznym tłumiku :D . Co do osiągów to tak jak pisali wszyscy, o niebo lepszy od 2.0 i niewiele mu brakuje do 2.5

Przy okazji podziękowania dla wszystkich którzy udzielali odpowiedzi na moje posty w dziele Technicznym, wiele mi to pomogło zwłaszcza przy zakładaniu głowicy

Efekt końcowy, myśle że nie różni sie od fabrycznego, poza mocowanie przepływki i zbiorniczka (moje auto wyjechało z fabryki jako 1.6 gaźnik :D ) więc czeba było dorobic pare uchwytów :D Sam silnik wymaga jeszcze kilka zabiegów głównie kosmentycznych, na wiosne pewnie jakąś polerke sie zrobi i dożuci pare dopalaczy (jakieś baranki,stożek itp)

Przy okazji dożuciłem narzędzie (kiere) do zadań specjalnych (średnica 31mm), narazie w fazie testów więc nie pomalowana i bez klaksona :D

[/scroll][/i]

Meecowhy - 2006-02-27, 10:19

no fajnie fajnie... heh zebym ja znalazl w sobie tyle samozaparcia..... :D
teraz tylko zrob swap foteli na recaro :D

Lord Lukasz - 2006-02-27, 10:24

No fotele miały być, w sumie już czekają ale wyszło kilka nieplanowanych wydatków związanych z silnikiem i muszą chwile poczekać, ale będa napewno :D będa tez Borbet A ale to bliżej wiosny
Meecowhy - 2006-02-27, 10:27

no to plany calkiem calkiem :D
ja tez do wiosny nie moge sie doczekac ... blinsteiny tez.... remusik również... wszystko wegetuje w garażu....

Tomek3er - 2006-02-27, 22:16

Garatuluje nic tylko teraz sie delektowac dzwiekiem i osiagami... :)
Lord Lukasz - 2006-02-28, 07:20

Jak narazie idzie mi całkiem dobrze, zacząłem z 1.6 m10 na gażniku, potem swapik na 1.8i, teraz kolejny na 2.3 i to nie koniec, chciał bym jakąś m-powerową zabawke ale czy będzie w budzi e30 czy e36 sie okaże. Tak czy tak wiem napewno że nie kupie już nigdy bmw z 4 cylindrami...
korzuch - 2006-02-28, 11:05

yo!
Lordzie gratuluje i mam nadzieje ze w Toruniu wypijemy za twoje cudo jako ze posiadasz tytuł szlachecki nie odmówisz wypicia browarka z von korzuchem :D
pozdro

Lord Lukasz - 2006-02-28, 16:25

Mieliśmy wypiś w Tarnowie i jakoś Cie nie zlokalizowałem nigdzie :D :D :D do Torunia nie wiem czy dojade bo wypłukałem sie z kasy przez ten silnik i jeszcze długów pare sobie zrobiłem :D więc nie wiem czy dam rady ale jak nie w Toruniu to myśle że w Tarnowie wypijemy :D :D :D
kamil.k - 2006-02-28, 21:13

kolejne szybkie E30 :mrgreen:

pochwal sie osiagami

jaki masz dyfer :?:

wymien puszke filtra powietrza bo jest straszna :mrgreen:

nokerman - 2006-02-28, 22:50

elo

jak na mooje oko:
za dużo chromu na bokach
za mało chromu z przodu / trzebaby to jakoś zrównoważyć (może sama nerka wystarczy)

zderzaczki masz w chromie czy w kolorze?? bo mam wrażenie że w kolorze :| (generalnie chodzi o przedni) śjakoś niepasuje

ciemnie kierunki WON albo dołóż halogeny

reszta okej

PZDR

Lord Lukasz - 2006-03-01, 07:07

Czesc, przód ogólnie mi sie podoba w kolorystyce czarnej, jak widac czarna hella, czarne kierunki i czarny zderzak też był dopóki nie zaliczyłem słupka 3 tygodnie temu :( :( :( musiałem coś na szybko znaleźc i taki jak ten założyłem bo taki mi gość wysłał a teraz zima i wiesz nie ma jak pomalować, chromu nie będzie prawie wcale bo akurat mi sie nie podoba ale tak jak mówie zima i narazie nie robie nic z nadwoziem ale na wiosne na przud dołoże jakąś dokładke pewnie MT I i pozbęde sie chromów z drzwi i zderzaka.

A osiągi... sam sie dziwie i każdy sie dziwi że 2.3 tak chodzi, chyba ten remont głowicy pomogł dużo, jak dorwe jakiś przyżąd to podam dokładniejszy wynik, :D

[ Dodano: Pią Kwi 14, 2006 8:25 pm ]
Kolejny etap za mną :D nowe felgi, wydech, gleba. Podziękowania w tym miejscu dla cinka_sw za bardzo ładne felgi w bardzo okazyjnej cenie :D wydech wq. własnego pomysłu (przerobiony seryjny) końcówki z chromoniklu czy jakoś tak opalane na końcu, gleba jak widać, po dniu jazdy zaczynam mieć jej dość :lol: :lol: :lol:

Kolejny etap to remont blachy (zwłaszcza błotniki z tyłu) który rozpocznie sie po świętach, polecą do kosza te śmieszne progi i zastąpi je MT I najprawdopodobnie, z przodu i z tył pewnie też MT I

Menel - 2006-04-14, 20:43

kozak gleba 8) ..

przod troche nizej lub przednia dokladka cos pomoze stylistycznie.

Adi - 2006-04-14, 20:50

Lord Lukasz napisa/a:
gleba jak widać, po dniu jazdy zaczynam mieć jej dość :lol: :lol: :lol:

e tam opowiadasz :D
powtórze poprzednika kozak gleba :!: i ogólnie dobrze wygląda czytaj podoba mnie się bardzo :)

BARABUS - 2006-04-14, 20:54

... o fak !! :shock: Ale gleba, efekt super, ale czy na takiej glebie da się jeżdzic ?? ? Zawsze o takiej marzyłem, ale jak sobie pomyśle że co drugi dzień bede ścinał miche od mojego IS-sa to sobie odpuściłem. Teraz czaje coś typu 60/40, ale jeszcze nie jestem pewien. Jakie masz tu obniżenie ?? ? 80//80 :mrgreen:
Lord Lukasz - 2006-04-14, 20:59

u mnie w Sanoku dopiero zaczynają łatać dziury :D jak skończa napewno będzie łatwiej :lol:

Da sie jeździć ale czeba bardzo uważać, miske 3 razy łatałem w ciągu 2mc, teraz sie nauczyłem jeździć z tym więc jest łatwiej :lol: :lol: :lol: ale niektórych kierowców stresuje jak przy skręcaniu, torach itp hamuje do zera prawie :lol: :lol: :lol:

korzuch - 2006-04-14, 21:00

yo!
Lordzie chyle swoje pejsy przed twoja bertą :D ekstra :D
pozdro

Sobek - 2006-04-14, 21:07

:shock: :shock: :shock: No widze ze zmiany na wielki + bardzo ladnie wyglada gleba miodzioooooooo, alumy fajne, no cala becia extra tylko brakuje przedniej dokladki mtechnic 1 :wink: respect 8)

Pozdrawiam

kamil.k - 2006-04-14, 21:08

na tych felgach wyglada elegancko :mrgreen:

jedyne co mi sie nie podoba to pas przedni pod zderzakiem :? moze dalo by rade zalozyc ladniejszy :mrgreen:

mozesz zmierzyc ile masz miske od ziemi - wczoraj mierzylem u siebie i wyszlo cale 6,5 cm :lol:

Sobek - 2006-04-14, 21:09

barabus napisa/a:
Jakie masz tu obniżenie ?? ? 80//80 :mrgreen:

Podpinam sie pod pytanie jaka masz glebe bo az niemoge bardzoooo fajnie siedzi :D

webretti - 2006-04-14, 21:12

Sobek{Marek} napisa/a:
barabus napisa/a:
Jakie masz tu obniżenie ?? ? 80//80 :mrgreen:

Podpinam sie pod pytanie jaka masz glebe bo az niemoge bardzoooo fajnie siedzi :D

zapewne 80/80, bo siedzi tak jak u mnie :mrgreen:

Lord Lukasz - 2006-04-14, 21:13

Z przodu , z boku i z tyłu idą dokłądki M-technic , pod miską mam dokłądnie tyle samo co Ty okolo 6cm, kluczyk ok stacyjki mieści sie idealnie w pionie od gleby do miski :lol: :lol: :lol: jak by nie wlasnie fakt że miska w m20 jest tak nisko to położył bym bardziej przód ale niestety....
--==maly==-- - 2006-04-14, 21:45

Gleba idealna.
Jedyne czego mi tu brakuje to przednia dokładka MT I koniecznie zrób coś z tym przodem.
Dużo lepiej wyglądało by jak byś pomalował srebrne ramki drzwi itd na czarny mat.
Zrób z niej shadowline.

Tomek3er - 2006-04-14, 22:05

Super gleba :D na przodzie tak jak pisali cos nei abrdzo ta dokładka...
urbi - 2006-04-14, 22:37

masakra
chyle czola
ale zrob cos z tym pasem przednim i zderzakiem - wyglada obskurnie :D ta podkladka zupelnie nie pasuje - szukaj m-techa 1 na tyl tez m-techa 1
felga i oponki - wypas :)
jaka opona na jakiej szerokosci felgi tu siedzi ? no i ile cali ma ta felga ? 16 czy 17 ?
zedrzyj ta Peelke i ta antena - budzi kontrowersje :D
wszystkie chromy w czarny mat HOP :P
poszukaj kierunkow ciemnych klarow jakis ladnych bo te jakos nie wygladaja zbyt pieknie
jak bedziesz robil blachare to wywal tez kierunki z blotnikow :)

to w sumie tyle odemnie :)

Arczi e30 - 2006-04-14, 22:41

mam tylko jedno pytanie do ciebie łukaszu .....

Jak ty jezdzisz? :arrow:

Zarombista gleba .... to co mowi inni M-technik I .......

kamil.k - 2006-04-14, 22:52

proponowalbym zrobic fotki z troche wiekszej odleglosci od auta i trzymajac aparat nizej niz teraz - lepiej bedzie widac glebe :mrgreen:

z ciekawosci -ten zderzak z tylu to co to jest

Lord Lukasz - 2006-04-15, 03:40

Ten zderzak z tyłu to sam nie wiem co to jest :lol: ale jego tez pewnie nie będzie i mówie wam z pasem przednim nic nie robie bo już jest gotowa do założenia dokładka M-technik I, zastanawiam sie nad progami, chciałem założyć też M-technic I ale np. menel proponuje mi progi od kombi ?, chromów tez nie będzie na drzwiach bo mam wszyskie 4 drzwi nowe z szerokiej, tam już nie było chromowanych ramek, antenka... nie brałem jej pod uwage i być może faktycznie coś z nią zrobie
RoboCop - 2006-04-15, 07:03

Lord Lukasz napisa/a:
zastanawiam sie nad progami, chciałem założyć też M-technic I ale np. menel proponuje mi progi od kombi ?

progi M-TechI spotykam wciąż, a takich od kombi (występowały też w sedanach) nie mogę nigdzie dorwać...
tą antene wywalaj i przykręcaj teleskop - jak najdłuższy :lol:

fil - 2006-04-15, 09:23

takiej zglebionej jeszcze nie widzialem...zwazywszy na to ze miska w e30 jest bardzo nisko tym wiekszy respect 8)
southOFheaven - 2006-04-15, 09:28

chcialem sie zapytac czy shadowline obejmowal czarna nerke??? wogole czy byla czarna nerka? a moze to wybryk tuningowcow??
Melis - 2006-04-15, 16:58

urbi napisa/a:
masakra
chyle czola
ale zrob cos z tym pasem przednim i zderzakiem - wyglada obskurnie :D ta podkladka zupelnie nie pasuje - szukaj m-techa 1 na tyl tez m-techa 1
felga i oponki - wypas :) ..
...zedrzyj ta Peelke i ta antena - budzi kontrowersje :D
wszystkie chromy w czarny mat HOP :P
poszukaj kierunkow ciemnych klarow jakis ladnych bo te jakos nie wygladaja zbyt pieknie
jak bedziesz robil blachare to wywal tez kierunki z blotnikow...

Mam takie same zdanie co do Tej Buni :wink:
Brawo z glebę... i smozaparcie :!:

Do southOFheaven- wydaje mi się (na99,9%), że nie obejmował.

Pozdro

VinCent318iS - 2006-04-15, 17:13

przód MTI i powiększy się grono ładnych E30 stek na forum pozdrawiam

co do pomiarow to hamownia wskazana zmów się z kilkoma osobami to zawsze taniej będzie

Lord Lukasz - 2006-04-16, 16:48

He wczoraj byłem u znajomego na wstępne oględziny przed remontem i musiał wyjść do mnie bo w polowie drogi do niego sie zatrzymałem :lol: i niestety na czas remontu będe musiał na tył włożyć większe sprężyny bo nie dojade do niego nie mówiąć już o wjechaniu do garażu, taki ma hardcorowy podjazd i nic na to nie poradze, także we wtorek tyłeczek sie podnosi 2cm do góry na jakiś czas, dobrze chociaż że w e30 wymiana sprężyn trwa tyle co wymiana kół,
puz - 2006-04-16, 18:25

600141947 numer do goscia co posiada 2 komplety progow jedne kombi drugie widzialem przy 4 furtkach przynajmiej 2 miesiace temu byly ja kupilem od Cieplego z zywicy i jestem zadowolony wygladaja ladnie i nie maja laczen idealnie dolegaja
Lord Lukasz - 2006-04-16, 18:33

Jak chcesz to wyśle Ci foty jak wyglądają od ciepłego progi po roku jazdy, mi czeba oryginał, tan gośc co mi numer podales ma prawdziwe ? czy żywicowe repliki
puz - 2006-05-05, 15:32

Lord Lukasz napisa/a:
Jak chcesz to wyśle Ci foty jak wyglądają od ciepłego progi po roku jazdy, mi czeba oryginał, tan gośc co mi numer podales ma prawdziwe ? czy żywicowe repliki

ma oryginal a na progi od cieplego nie narzekam bo po zimie i pol roku jazdy jest wszystko ok kwestia odpowiedniego zamontownia i pomalowania
a tu masz fotki w razie watpliwosci specjalnie wstawiam zdjecia nie pucowanego auta zebys widzial ze nie na pokaz fotki

Łukasz - 2006-05-05, 21:56

southOFheaven napisa/a:
chcialem sie zapytac czy shadowline obejmowal czarna nerke??? wogole czy byla czarna nerka? a moze to wybryk tuningowcow??

nie obejmował

southOFheaven - 2006-05-05, 22:35

Łukasz napisa/a:
southOFheaven napisa/a:

nie obejmował

jutro juz zakladam oryginalna chromowaną :wink: jeszcze tylko te felgi..bbs ew. borbetA

Lord Lukasz - 2006-06-25, 09:35

Tak więc udało sie, śmieszne progi od "ciepłego" zastąpił oryginalny M-technic I, z przodu też jak widać dokładka M-technic I, w związku z tym że nabyłem ją lekko uszkodzoną jest zamontowana pod zderzak (w sumie nie ma różnicy), malarza poniosło :D i zalepil wycięcia na halogeny ale halogenów nie mam i nie będe miał więc mi to nie przeszkadza :D , najtródniej był upolowac dokładke na tył ale sie udało też, w chwili obecnej sie maluje.

Ogólnie w tym tygodniu wkońcu auto idzie do lakiernika więc będe wdzięczny za ostatnie rady propozycje itp.

Co będzie napewno to shadowline czyli na boku będą czarne listwy z shadow i ramy wokuł drzwi też czarne, kierunków z boku nie będzie, przód auta sie raczej już nie zmieni, zastanawiam sie tylko nad m-technikiem na klape z tyłu ?

Podaztym tak jak pisałem auto na chwilowym terenowym zawiasie ale tak jak pisałem prace remontowe mnie do tego zmusiły :lol:

I fotki wnętrza, w końcu normalne wersalki

[/quote]

BARABUS - 2006-06-25, 10:14

No ładnie ładnie :wink:
Sobek - 2006-06-25, 13:43

Racja ladnie, foteleiki to noweczki :shock:
Lord Lukasz - 2006-06-25, 18:56

Foteliki po wizycie u tapicera, wyglądają jak nówki, prace trwają, zapodam foty po zakończeniu remontu :D
Menel - 2006-06-25, 22:27

no no lukasz, jak dla mnie koozak. super foteliki. wszystkim odradzam recaro skorzane. w lato porazka bo sie czlowiek klei,w zime za zimno. poza tym slizga sie czlowiek na boki.
kiere tez masz zajefajna- old schoolowa 8)
z przodu dodaj koniecznie halogeny przed malowaniem.tej gleby tylnej szkoda jaka byla wczesniej.jak dorwiesz jeszcze tylny mtech I i zrobisz malowanko calej budy to najladniesza waska lampe bedziesz mial jaka w polsce widzialem bo jednak nie zagazowane 323 to cos ! fajna ma tasior ale czerwonej nie trawie...
dobrze ze jej nie sprzedales..

Lord Lukasz - 2006-06-26, 06:31

Halogenów raczej nie dam rady zamontować bo dokładka w jednym miejscu gdzie mają być halogeny była lekko regenerowana i problem byłby z wmontowaniem halogena prawego, dokładke na tył mam już tylko zastanawiam sie na tą malutką lotką m-technik na klape tylną, koleś ma tez i odda za grosze ale pomalowaną pod kolor a z tego co kojaże te lotki były chyba czarne ?

Kolega ma skóre recaro i jak zobaczyłem pierwszy raz męczyłem go żeby sie zamienił ale chwila jazdy i faktycznie ślizgawka w długich spodniach i jak patelnia to wszysko sie klei do tego.

Kiera założożona w zimie na chwile do zabawy na placyku, została do dzisiaj bo jak założyłem potem seryjną czułem sie jak bym kiere z autobusu miał :lol:

A gleba.... będzie taka sama jak była tylko skończe remont 8)

Menel - 2006-06-26, 06:44

bierz ten malutki gumowy spoilerek. taki pryszcz czy pod kolor czy czarny chyba nie robi roznicy. gorzej jak mialbys miec go w kolorze czerwonym :lol:
urbi - 2006-06-27, 02:21

hmmm poszukaj tez innych felg - te wygladaja za zwyczajnie do tak fajnej fury :wink:
Lord Lukasz - 2006-06-27, 06:56

W wąskiej lampie normalnie wyglądają tylko BBS-y wiadomo które :lol: ale po zakończeniu remontu blachy będzie kolejny swap (m50) więc na wydatki typu felgi kasy nie ma niestety
KotSylwester - 2006-06-27, 08:52

Jak dla mnie - MALINA
Menel - 2006-07-26, 20:11

lordzie, znalazlem twojego klona ale z tylu brakuje dziewiatki :wink:

Lord Lukasz - 2006-07-26, 21:22

No podobna ale moja ma 4 furtki, lampy z tyłu mam czerwone, nie mam nalepki M i wszyskie szyby u mnie są super black :lol: :lol: :lol: , ogólnie to prace nad moją bawarką trwają nadal, m-technik jak już widziałeś na filmie gotowy, teraz kończe malowanie i zakładam listwy shadow i chromy zamieniam na czarne, jak skończe zapodam foty,
Menel - 2006-07-26, 22:43

bueeehehehe, zapomnialem ze masz 4 furtki :lol:
Lord Lukasz - 2006-11-01, 15:54

Po 4 miesiącach udało sie skończyć remont auta :D w sumie jest ukończony w 98% bo czeba jeszcze zamienić listwe chrom na czarną i założyć jedną klamke :D (jak ktoś ma listwe górną od shadow i klamke chętnie odkupie). Pozatym wszysko jest tak jak planowalem czyli M-technic I + shadowline z kilkoma zmianami czyli na klapie spoilerek troche mniejszy niż ten m-technikowy no i chromy na zderzakach w kolorze. Wizualnie z zewnątrz już nic nie zmieniam (może na wiosne felgi). Zabieram sie za silnik (m50b25), szperka niedługo też będzie i w sumie chyba tyle, kosmetyka bo auto jest takie jak chciałem :D :D :D

southOFheaven - 2006-11-01, 15:59

:shock: bardzo ladna :shock:
Kaczor - 2006-11-01, 16:01

Zajefajnie wygląda :mrgreen:
ADC - 2006-11-01, 16:15

Wyglada rewelacyjnie zmien jeszcze listwe na shadowa :lol: i jak dla mnie bedzie cud miod i orzeszki :mrgreen: .Nic dodac nic ujac a jak bys chcial sie zamienic na szeroka lampe itp to chetnie sluze :mrgreen:
ChriS - 2006-11-01, 16:55

Bardzo ładna! Prawie jak moja :wink: :mrgreen:
kamil.k - 2006-11-01, 16:57

8)

tylne drzwi byly nie domkniete :?:

Melis - 2006-11-01, 16:59

Bardzo ładna!!!
Podziwiam Twoją droge i upór co do tej buni!
Gratuluje i życze powodzenia w dalszych pracach!

Yakuzatti - 2006-11-01, 17:00

magiczna :-) 8)
Menel - 2006-11-01, 17:06

miodzio 8)
do pelnego projektu koniecznie 9 cali na przod i listwy schadow line :wink:

kamil.k - 2006-11-01, 17:21

Melis napisa/a:

Podziwiam Twoją droge i upór co do tej buni!

a pamietam jak chcial sprzedac i calibre kupic :lol:

Lord Lukasz - 2006-11-01, 17:48

Cytat:
a pamietam jak chcial sprzedac i calibre kupic

Każdy ma chwile zwątpienia :oops: :oops: :oops:

Drzwi z tyłu są domknię tylko że tak jak napisalem wyżej auto wymaga troche kosmetyki m.in trzeba właśnie ustawić drzwi bo wszyskie 4 drzwi są wymienione a kto zmieniał drzwi wie że nie tak łatwo ustawić je idealnie, teraz ma dzieciaczka, w tygodniu pracuje i nie mam technicznie kiedy zając sie bmką. Listwy są wszyskie od shadow tylko brakuje właśnie tej jednej górnej,

Miki - 2006-11-01, 21:11

no niezle niezle :wink:
damiano_e30 - 2006-11-01, 22:15

bardzo ładna, pozazdrościć można
efekt włożonej pracy jest imponujący
cieszy że jest sporo osób które nie szczędzą kasy i wysiłku żeby doprowadzić kilkunastoletnie samochody do takiego stanu

Lord Lukasz - 2006-11-02, 09:12

Cytat:
kilkunastoletnie samochody do takiego stanu

Już dawno nie kilkanaście, rocznik 84 czyli już 22 latka berta ma.

Łukasz - 2006-11-02, 09:28

Lord Lukasz napisa/a:
Cytat:
kilkunastoletnie samochody do takiego stanu

Już dawno nie kilkanaście, rocznik 84 czyli już 22 latka berta ma.

I jeszcze jeździ? :mrgreen: jak mówią i pytają zazwyczaj laicy :wink: ?

mój silnik był z 85' :twisted:

korzuch - 2006-11-02, 10:05

yo!
lordzie :D bardzo ładnie :D
aloha

urbi - 2006-11-02, 17:38

pomaluj srubki od kierunkow na czarno i bedzie 100% ideal :)
Yakuzatti - 2006-11-02, 17:52

Taki maly OT: Sliczna miejscowka :o
Piotrek - 2006-11-02, 18:16

to co lubię :wink:

super beta :!:

kuzyn - 2006-11-02, 19:01

kozacko wygląda. fajne miejsce na foty.
poprawiałeś coś w PSie :mrgreen: cienie pod autem...wysycenie...

adamwsb - 2006-11-02, 23:38

Sliczna :) jak ja skonczysz to bedzie rewelacja :) Zycze powodzenia.
PS. Za tydzien zabieram sie za moja :P

Lord Lukasz - 2006-11-03, 06:57

Cytat:
pomaluj srubki od kierunkow na czarno i bedzie 100% ideal

:shock: Jakoś nie zwrocilem nigdy uwagi na to ale masz racje lepiej będzie jak zrobie je czarne :D Fotek nie przerabiałem, dobre mycie na myjni, ciekawa wg. mnie miejscówka i tyle, tylko ostatnia fotka jest w photoskop zrobiona na black&white.

Taraz zima przyszła i będe auto przygotowywał mechanicznie do silnika m50 czyli czeba zrobić heble lepsze, lite tarcze zastąpią w ten weekend wentylowane ate POWER DISC, następnie bębny tył zamieniam na tarcze, zawieszenie zostaje, z tyłu jes wyżej troche niż mialem kiedyś ale ułątwi to troche jazde :D więc tak zostanie :D

Melis - 2006-11-03, 14:39

wez to zdjecie na czarno-białe efekt jeszcze lepszy...

Yakuzatti - 2006-11-03, 19:22

kamil.k - 2006-11-03, 19:38

Yakuzatti pomaluj jeszcze srubki od kirunkow i bedzie gitara 8)
Arczi e30 - 2006-11-04, 08:00

kamil.k napisa/a:
Yakuzatti pomaluj jeszcze srubki od kirunkow i bedzie gitara 8)

tylko na co komu to gitara ... podejrzewam ze Łukasz woli bmw :wink:

Po za tym super e30-tka ... moze na lato 2007 moja bedzie w podobnym stanie ... e30-tki Lorda i Chrisa sa super

Gasper - 2006-11-04, 08:58

Nie denerwujcie mnie z tymi Waszmi wszystkimi E30! :? Im więcej ich oglądam tym bardziej mnie serce boli, szczególnie jak jest taka smakowita jak Twoja Lordzie :wink: Dlatego też rozpocząłem poszukiwania jakiejś taniej, kąśliwej 325i cobym restaurował przez najbliższych parę lat!
Miki - 2006-11-04, 12:58

Gasper napisa/a:
Nie denerwujcie mnie z tymi Waszmi wszystkimi E30! :?

:lol:

Lord Lukasz - 2006-11-04, 12:59

Szukaj takiej żeby była buda zdrowa bo wszysko pozostałe jest mało wazne :D moja jak kupilem była to 316 na gaźniku z niedziałającymi heblami i wysypanym zawieszenim, silnik umarł w drodze do domu, środek był w stanie średnim, kupiłem bo była bezwypadkowa, przez 2 lata wymieniłem praktycznie wszysko poza budą i auto wygląda jak widać :D za włożoną kase kupił bym ładne e36 325 :D
Miki - 2006-11-04, 13:00

z Twoich słow wynika ze warto zainewstowac w niebite, zdrowe auto ale niekoniecznie zadbane?
Lord Lukasz - 2006-11-04, 14:01

wiesz ja nie miałem wtedy jeszcze wiele kasy na auto a chciałem koniecznie e30, mechanicznie jestem w stanie zrobić wszysko w aucie więc znalazłem taką co była nie bita bo lakiernikiem nie jestem po pierwsze a po drógie nie chciałem krzywego auta, trafiła sie ta więc kupiłem, tydzień potem miała już nowy silniczek, najpierw 1.8, potem nowy zawias przód i tył (koni sport amory + czerwone springi), następnie wahacze i itp.itd, no i heble praktycznie odnowione czyli wszysko poza pompą i serwem było pokolei wymieniane, w tym roku włożyłem silnik 2.3, odnowiłem wnętrze, założyłem wspome i zrobiłem remont blachy (23 lata auto ma i czeba było nowy lakierek położyć), dołożyłem m-technic-a i felgi i efekt jak widać, nie żałuje żadnej złotówki i myśle o dalszych inwestycjach w to auto
Arczi e30 - 2006-11-04, 14:07

ja poszedlem w strone identyczna jak napisal Lord Łukasz ... w e30 wszystko jest niewazne oprocz budy ... jesli jest w stanie bdb i nie bitym warto sie w nia pchac nawet jak silnik jest walniety, zawieszenie rozsypane ... e30-tka to klocki niemusisz sie z niczym spieszyc a jak wszystko zrobisz ze smakiem to bedzie lux furka ...

U mnie jest nawet ten sam silnik jaki mial pierwotnie Łukasz 1,8 gaznik ... choc niewyglada by taki był bo autko ma juz pelny M-technik I i wiele innych rzecz ktorych nie bylo nigdy w e30 316

Biały - 2006-11-04, 14:30

Ja zrobiłem w pewnym sensie to samo chociaż jestem dopiero na poczatku drogi. Tylko oczywiście z E32 ale w przyszłości chce dokupić jeszcze e30. Też mam jeszcze baaaaaardzo dużo pracy w Swoim bmw ale mam je dopiero 2-3 tygodnie a już poszło kasy od cholery a końca nie widać. Jednak radosc jaką mi daje jazda a nawet samo patrzenie na zadbane bmw rekompensuje wszystko. W końcu na miłości nie można oszczędzać.
Yakuzatti - 2006-11-04, 16:36

Pewnie mi pojedziecie za to co teraz powiem.
Jakbym mial wylozyc tyle kasy w E30, za ktore moglbym kupic e36 325i to kupilbym E36. Ojciec ma i wiem jak to lata. Nie wiem, dlaczego Wy tak nie trawicie tego modelu :)

kamil.k - 2006-11-04, 17:18

bo nie i juz :lol:

e-36 jest bee

ze szybszy nie znaczy lepszy :mrgreen:

waska lampa jest najladniejsza 8)

Pietrek - 2006-11-04, 18:22

Szeroka jest najladniesza ! :mrgreen:
Łukasz - 2006-11-04, 19:41

Bo E36 to już nie to.....

czerwona lampa jest najładniejsza:D

damiano_e30 - 2006-11-04, 19:48

Yakuzatti napisa/a:

Jakbym mial wylozyc tyle kasy w E30, za ktore moglbym kupic e36 325i to kupilbym E36. Nie wiem, dlaczego Wy tak nie trawicie tego modelu :)

E36 jest na pęczki, a e30 niestety jest coraz mniej, zwłaszcza w dobrym stanie
tym bardziej cieszy oko gdy widzi się na ulicy ładnie zrobioną i utrzymaną e30
to auto jest po prostu piękne i kultowe 8)
Moja też ma 22 lata i niestety blacha (zwłaszcza podłoga) jest w stanie tragicznym :(
Sam ciągle się waham czy nastepne będzie e30 czy e34 i nie moge się zdecydować :?

Łukasz - 2006-11-04, 19:52

powiedzmy to GŁOŚNO! E36 jest po prostu BRZYDKIE!!!! nawet jak ma 300 kuni :lol:
wiechue30 - 2006-11-04, 19:52

Lord Lukasz napisa/a:
wiesz ja nie miałem wtedy jeszcze wiele kasy na auto a chciałem koniecznie e30, mechanicznie jestem w stanie zrobić wszysko w aucie więc znalazłem taką co była nie bita bo lakiernikiem nie jestem po pierwsze a po drógie nie chciałem krzywego auta, trafiła sie ta więc kupiłem, tydzień potem miała już nowy silniczek, najpierw 1.8, potem nowy zawias przód i tył (koni sport amory + czerwone springi), następnie wahacze i itp.itd, no i heble praktycznie odnowione czyli wszysko poza pompą i serwem było pokolei wymieniane, w tym roku włożyłem silnik 2.3, odnowiłem wnętrze, założyłem wspome i zrobiłem remont blachy (23 lata auto ma i czeba było nowy lakierek położyć), dołożyłem m-technic-a i felgi i efekt jak widać, nie żałuje żadnej złotówki i myśle o dalszych inwestycjach w to auto

gratuluje ogromu włożonej pracy i efektu końcowego, ja robie mniej więcej to samo ze swoją, też udało mi sie kupić bezwypadkową, teraz okazyjnie kupiłem cały zawias z hamulcami tarczowymi przód wentylowane/tył, wspomaganie kierownicy dziś założone i to nie koniec...

Lord Lukasz - 2006-11-05, 09:28

Cytat:
powiedzmy to GŁOŚNO! E36 jest po prostu BRZYDKIE!!!! nawet jak ma 300 kuni

Dobrze powiedziane :D e36 to masówka która nie ma duszy, e30 to klasyk który nawet po 20 latach przyciąga oko jak ładnie wygląda, w sumie temat rzeka, ja wiem że e30 będzie ze mną zawsze, jeśli kupie inne auto to będzie to drugie auto

Pozatym zasypało bmw :? :( alu juz zahibernowane na wiosne w piwnicy, nie moge sie przyzwyczaić do jazdy z oponami o profilu 60 :? :? :?

Arczi e30 - 2006-11-05, 09:35

eee moja to w garazu gnije jak taka pogoda jezdze nia tylko do pracy ... Ładnie tam zasypalo na końcu Polski :wink:
BARABUS - 2006-11-05, 17:45

[quote="Lord Lukasz"]
Cytat:

Pozatym zasypało bmw :? :( alu juz zahibernowane na wiosne w piwnicy, nie moge sie przyzwyczaić do jazdy z oponami o profilu 60 :? :? :?

Obrazek

heheee 8) no zima przyszła, ja już od 2 tyg. poginam na zimówkach :mrgreen:

A tak wogóle, super autko sie prezentuje :wink:

Sobek - 2006-11-05, 17:53

Nie ma co sie rozpisywac autko bardzo ladne !! oby tak dalej ;)

Ale tam u Ciebie zasypalo u mnie ani grama sniegu 8)

burgund - 2006-11-06, 20:11

BARDZO ŁADNA I KOLOREK MÓJ ULUBIONY.. JEDNA RZECZ MI SIE TYLKO NIE PODOBA-TO BIAŁE ZEGARY BRRR.. :? SAM TAKIE MIAŁEM I ZARAZ ZMINIAŁEM.. BIAŁY ZEGAR UWAŻAM ŻE NIEPASUJE DO TAKIEGO KLASYKA. POZATYM W CIEMNYM WNĘTRZU STRASZNIE RAŻĄ.. ALE I TAK RESPEKT ZA WŁOŻONĄ PRACE I CZAS.

POZDRAWIAM!

Lord Lukasz - 2006-11-07, 07:14

Masz 100% racji, mi sie też przestały już dawno podobac te białe zegary i przy najbliższej okazji jak będe wyciągał licznik napewno zmienie tarcze, nie robie tego terazbo mialem kiedyś problem z licznikiem (prędkościomierz raz działał a raz nie) udało mi sie to naprawić i staram sie nie dotykać licznika od środka żeby znowu sie coś nie zepsuło bo poprzednio wlasnie po wymianie tarcz nie chcial dzialac
burgund - 2006-11-07, 11:57

z tymi zegarami to jest naprawde przerąbane, jak zminiasz tarcze musisz odczepić wskazówki a one nie maja zadnego znacznika jak je spowrotem przyczepić!! :shock: I tak wskażnik temp pokazywał wczesniej zawsze troche ponad połowe teraz jak zmieniłem tarcze pokazuje troche poniżej! to samo z obrotomierzem cały czas myślałem ze mam za wysokie obroty a teraz po założeniu od nowa wskazówek mam ok! Wydaje mi się że pozostaje tylko wymiana na nowy niegrzebany licznik.. :roll:
Lord Lukasz - 2006-11-07, 13:55

Ja mam w domu chyba 3 rozkręcone liczniki i z nich wszyskich złożyłem wlasnie ten jeden który jak narazie działa bezproblemowo dlatego nie chce go rozkręcać, wskazówki da sie ustawić tylko czeba mieć pod ręką druga bmke z prawidłowo ustawionymi wskazówkami
buni - 2006-11-08, 16:32

albo wiedziec ile na poszczeegolnych biegach jedzie na max, obrotach ;)
puz - 2007-01-19, 02:56

no podpis wyglada konkreto dawaj wiecej fot :spoko:
Lord Lukasz - 2007-01-19, 08:37

Cytat:
no podpis wyglada konkreto dawaj wiecej fot :spoko:

Hehe stęskniles sie za felgami ?. W sumie mialem sie niechwalić bo jak sam wiesz felgi będą lusterkowane :D pozatym dzieci,wesela itp. i nie mam czasu dokończyć betki bo listwy górne jeszcze w chromie i czeba poprawić zderzak z tyłu ale potem zapodam fotki 8) 8) 8)

kamil.k - 2007-01-19, 08:42

Lord Lukasz, dzieci :?: wydawało mi sie ze masz tylko jedno- syna :) :|

dawaj wieksze foto bo chce zobaczyc te balony z tyłu :D

urbi - 2007-01-19, 11:20

lusterkowane= polerowane ? czy nakladany jakis cud coby sie swiecily ?
ale ale ! dlaczego na przodzie 7,5 ? szukaj 2 x9 jeszcze :D

Arczi e30 - 2007-01-19, 11:48

kamil.k napisa/a:
Lord Lukasz, dzieci :?: wydawało mi sie ze masz tylko jedno- syna :) :|

dawaj wieksze foto bo chce zobaczyc te balony z tyłu :D

dokładnie dawaj fotki ... szczegolnie ze ja tez chce kupic Borbety choc podobno sa tak oklepane jak pupa niegrzecznego dziecka ...

po za tym musisz dodac fotki z innego powodu ... nie chcesz chyba wiecej ostrzezen ... :twisted:

Lord Lukasz - 2007-01-19, 12:37

9" będzie z przodu kiedyś... teraz nie mam kasy bo opony czeba kupić, będą polerowane na lustro całe, jak mi sie efekt nie będzie podobał to wtedy środki srobie normalnie na srebrno a same ranty zostaną w polerce.

Kamilu mam 2 synów :] :] :]

Fotki już porobilem ale zapodam dopiero wieczorem jak z pracy wroce bo nie mam tutaj kabla do aparatu

puz - 2007-01-19, 13:24

to felgi na ktorych najdluzej pomykalem jakis mam sentymet do borbetow pozatym auto ładnie zachowuje sie na drodze i ten parapet ehhhhhhhh a ja szukam i szukam i :cenzura: . z 9 jest klopot albo cale komplety a jak sie juz pojawi 2x9 to cena z kosmosu mi udalo sie kupic komplet 4x9 dosc tanio pozniej okazalo sei ze 2 nadaja sie tylko na smieci dlatego zrobilem mix tak na marginesie obawiam sie ze te 225/45 to moze byc za duzo u mnie przycieraly 215/40 z jednej strony ale jestem ciekaw efektu
BARABUS - 2007-01-19, 17:16

czekam na foty, bo w podpisie superowo to wygląda :roll:
Lord Lukasz - 2007-01-19, 18:35

Dam wam te foty ale brzydka pogoda i z tyłu zimowe sprężyny i ogólnie nieładne fotki :evil:
Felgi tak jak pisałem wcześniej będą cale polerowane :]

szczypta festynu czyli delfinkowy pioneer

tylne wersalki i półka po wizycie u tapicera

szynowóz :lol:

I tak dla kontrastu fotki auta sprzed 2 lat, w dniu kiedy je kupilem :D Dodam że wnętrze podobnie wyglądało jak z zewnątrz nie mówiąc o braku hebli, zawieszenia i pękniętym bloku

kuzyn - 2007-01-19, 18:45

o w mordę Lordzie ale miałeś kominy :lol: :lol: :lol:
jak Batory :wink:

emaloo - 2007-01-19, 18:50

Wszystko spoko tylko tylna kanapa niebardzo mi leży ;/ Pozatym widać masę pracy i serce włożone w klasyczną beemke :D
Nie zastanawiałeś się nad jakimiś innymi lampkami na tył?
pozdr.

BARABUS - 2007-01-19, 18:56

Dla mnie jest KOZAK, wszystko z gustem bez fajerwerków 8)
Lord Lukasz - 2007-01-19, 18:57

Kanapa jest taka sama jak siedzenia z przodu, ten sam materiał tylko fota robiona o 7.30 rano, ciemno torche było i ją rozjaśnilem i taka troche lipa.

Co do lamp nie uznaje innych niż fabryczne, te są lekko przypruszone na czerwono, takie były od początku i takie będą

emaloo - 2007-01-19, 19:03

Lord Lukasz napisa/a:
Kanapa jest taka sama jak siedzenia z przodu, ten sam materiał tylko fota robiona o 7.30 rano, ciemno torche było i ją rozjaśnilem i taka troche lipa.

No chyba, że tak :)

Cytat:
Co do lamp nie uznaje innych niż fabryczne, te są lekko przypruszone na czerwono, takie były od początku i takie będą

Moim zdaniem gdybyś na tył założył in-pro zajetruskawkowo spasowały by się z całością...
Pozatym kozak! Zazdroszcze :roll:

Sobek - 2007-01-19, 20:09

Uu widac ze wlozyles kupe kasy i serca w autko RESPECT!!
Sliczna ta Twoja waska ! :wink:

puz - 2007-01-19, 21:10

delfin to delfin i co tu duzo gadac musimy sie spiknac na jakims zlocie + Cris i zrobic sesje delfinow bedzie mega miesiac w kalendarzu 2008
Miki - 2007-01-19, 21:21

Łukasz w Twoim autku to jeszcze kiere zmienic na ta od m3 lub m-techa ori i bedzie miodzio (oczywiscie jak juz listwa nie bedzie chrom a black) Co do Borbetów to jakos w tym przypadku nie wiem na 100% ale chyba azevy bardziej mi sie podobały. klamka lepiej trafić juz nie mogla chyba :wink:

PS Co do fot Twojego auta po zakupie to musze przyznac ze odwaliles kawal dobrej roboty i imo ze zajelo to dwa lata to widac ze warto bylo ...kto wie moze za jakis czas moja cupetka choc troszke zblizy sie wygladem do Twojej i kiedys na jakims zlocie zaparkujemy obok siebie :)

southOFheaven - 2007-01-19, 23:21

naprawde duzo serca wlozyles :?
a co do pierwotnego stanu to miala fajne stalowki.. takie szerokie z rantem -smaczne.

pozdrawiam

Lord Lukasz - 2007-01-20, 10:09

Szerokie stalówki są dalej, zimówki są na nich założone, one mają 8" :lol:

Kiera zostaje, jest idealna do zabawy 8)

Do lamp in-pro nie moge sie jakoś przekonać...

pozatym czym dłużej jeźdze betką tym bardziej nie wyobrażam sobie tego że kiedyś miał bym ją sprzedać, pozatym jest jeszcze troche pracy przy niej żeby była taka jak chce :D

Jak tylko przyjdzie prawdziwa wiosna tył poleci na glebe tak jak to zawsze było :D przód bym chcial też ale raczej nie znajde opon 195/35 :lol: . Borbety ściągam w poniedzialek i zaczynam zabawe w polerowanie. Na aucie jest nowy lakier i czeba polerke zrobić aby sie ładnie delfin świecił :D Z tyłu musze w końcu tarcze założyć bo hamowanie na bębnach wiadomo jakie jest...

No i kiedyś silnik :D

korzuch - 2007-01-20, 11:27

yo!
podoba mi sie z przodu zakup 9 calówki :mg: :)
pozdro byku :)

Adi - 2007-01-20, 16:50

Widać ogrom włożonej pracy w to auto ale widać, że warto było. Chyba tylko kolorem jest podobny do tego co było na początku. Naprawde piękne :)
marvin-86 - 2007-01-20, 17:01

korzuch napisa/a:
yo!
podoba mi sie z przodu zakup 9 calówki :mg: :)
pozdro byku :)

bo ja wiem czy 9 cali dla mnie wyglada ok ( sam mam przod 7.5 :P ) zalatw dekielki plaskie z wytloczonym BORBET TAKIE JAK JA MAM zmieniaja wyglad felgi i to bardzo pozdrawiam a tak pozatym szliczne przednie fotele tapiceer sie dobrze spisal ;)

Lord Lukasz - 2007-04-12, 12:24

Taka mała zmiana 8) miał być Borbet A ale trafiła sie okazja i jest Brock B1 17" x 8,5". Brakuje tylko jeszcze dekielków które zamówiłem i dojdą w tym tygodniu.
Pozatym z tyłu siedzi nowy zawias czyli gwint KW 8) i z przodu w końcu założyłem normalne tarcze czyli nacinane ATE PowerDisc.

Narazie tyle, próbuje sie zabrac za pomalowanie listw chromowanych ale narazie nie wymyśliłem jak je ściągnąć :D

wrona - 2007-04-12, 12:42

:brawo: :brawo: piekna felga
LUKAS - 2007-04-12, 12:59

Super siprezentuje ;)
Gratuluje doprowadzenia auta do takiego stanu.
Z zewnatrz zmieniłbym tylko zwykly spoilerek na klapie na MTI, żeby był komplet.
Wnetrze spoko, ale materiał mogłeś lepiej dobraćna fotele ... :?
Kiera MTI radyjko takie zeby kolorystycznie zgrywało się z decha i nic dodac nic ujac (no moze jedna para dzwi zaduzo :P ).

Fajny kolor. PZDR!

Gasper - 2007-04-12, 13:11

o stary, borbety sie chowaja!! brocki cudnie sie komponuja z m-tech 1 :brawo:
Pietrek - 2007-04-12, 13:18

Jest bajera :prosze:
tomcat944 - 2007-04-12, 13:32

hej,
jedno slowo - GRUBO....

Mlody - 2007-04-12, 13:49

Ladna ladna :twisted: Ale chyba bardziej podobala mi sie na borbetach :P chociaz teraz tez wyglada pieknie :D
LUKAS - 2007-04-12, 13:53

Mlody napisa/a:
Ladna ladna :twisted: Ale chyba bardziej podobala mi sie na borbetach :P chociaz teraz tez wyglada pieknie :D

Młody, Brocki są spoko nie kombinuj :P

kuzyn - 2007-04-12, 13:53

o żesz w mordkę ziom :shock: , jest przekozak :spoko:
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Sobek - 2007-04-12, 13:59

:wow: :wow: :wow: :shock: :shock: :shock:
KOOOOOZZZZAAAAAAKKKKKKKK
RESPECT dla Ciebie :prosze: piekniejszej waskiej w sedanie jeszcze nie widzialem :]
jest przekozacka :shock:

Lord Lukasz - 2007-04-12, 14:09

Właśnie odebrałem przesyłke z servisu BMW, przyszły mi oryginalne naklejeczki M-technic na progi i dokładnki, mała rzecz a tyle radości :jupi: :jupi: :jupi:

Łukasz miałem w rękach spoilerek M-technic 1 i przyznam szczerze to jest jedyna rzecz która mi sie nie podoba ;/ i dlatego nie założyłem ale przypuszczam że jak trafi sie okazyjnie to kiedyś założe, radyjo bym zmienił ale tródno upolować w normalnej cenie zmieniarke do oryginalnych radyjek BMW, kiera niedługo będzie zmieniona bo ta lubi wypadać z rąk. Materiał na siedzenie tylko taki był i całośc łącznie z siedzeniami wyniosła mnie 250zł więc za ta kase poszaleć nei mogłe z doborem materiału

Yakuzatti - 2007-04-12, 16:09

Lukasz, wymiatasz :twisted:
urbi - 2007-04-12, 18:47

Gasper napisa/a:
o stary, borbety sie chowaja!! brocki cudnie sie komponuja z m-tech 1 :brawo:

nie no nie przesadzajmy ! brock kozak ale borbet w ladnym stanie z ladna opona i polerowanym rantem w 9 calach wyglada masakrycznie w e30 ...

Lukasz - jest masakra jeszcze tylko zaciapaj te ramki na czarno :)

Gasper - 2007-04-12, 19:00

Urbi, mówiłem o aucie Łukasza. W mojej E30 to Borbety lepiej się prezentowały moim zdaniem niż Power techy polerowane :] to zależy od wielu czynników :wink:
southOFheaven - 2007-04-12, 19:17

mimo wszystko uwazalbym ze spojler mt1 ladnie by pasowal..wydluzylby optycznie tylna klape :) byloby nisko, szeroko i dlugo :hyhy:
kuzyn - 2007-04-12, 19:33

nie długość się tu liczy :lol:
David - 2007-04-12, 20:25

Woooow :spoko: Borbety nie robia sztycha :wink:
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-04-12, 20:31

Dla mnie auto WWWYYYPPPAAASSS, FELGA cudo. Jednak chyba borbety juz sie opatrzyły.
Dla mnie jeszcze tylne lmpy in pro by się przydały w tym konkretnym egzemplarzu.

BIZON - 2007-04-12, 21:20

co będę się rozpisywał.... GRUUUUBOOOO... :spoko: :spoko: :spoko:
Przemass - 2007-04-12, 22:24

podoba mi sie :tak:
emaloo - 2007-04-12, 22:43

Jest gitarrrrrra :) Chociaż do wąskiej lampy jeszcze lepiej by zagrały jakieś cultowe felaszki 8)
pozdro!

puz - 2007-04-12, 23:44

emaloo napisa/a:
Jest gitarrrrrra :) Chociaż do wąskiej lampy jeszcze lepiej by zagrały jakieś cultowe felaszki 8)
pozdro!

a te nie sa cultowe :wow: masakra :brawo: kozak na max

emaloo - 2007-04-12, 23:54

puz napisa/a:
emaloo napisa/a:
pozdro!

a te nie sa cultowe :wow: masakra :brawo: kozak na max

Z całym szakuncem ale jeszcze lepiej wyglądałaby na RSach :)

wiechue30 - 2007-04-13, 00:52

BROCKi powalają na kolana :prosze: :prosze:
:prosze: :prosze:
reszta auta również :spoko: :spoko:

Pablo - 2007-04-13, 07:32

Moje zdanie znasz, gratuluje!!!! :spoko:
Lord Lukasz - 2007-04-13, 08:50

Historia z Brockami jest taka że zamieniłem sie za moje Borbety. Borbety dałem gościowi gołe bez opon, miały tylko ładnie wypolerowane maszyną ranty, no i bez żadnej dopłaty dostałem Brocki z w miare ładnymi 4 oponami, wystarczyło je tylko pomalowac bo były białe. Chyba każdy by sie zamienił :) :) :)
kiloff - 2007-04-13, 09:19

Lord Lukasz napisa/a:
Chyba każdy by sie zamienił :) :)

eee ja bym sie nie zamienial .. ;)

miazdzy .. tylko zastanawiam sie jak ty po sanoku tym jezdzisz .. ostatnio przejezdzalem przez sanok i myslalem ze mnie trafi na moim enduro ..

emaloo napisa/a:
Z całym szakuncem ale jeszcze lepiej wyglądałaby na RSach :)

ale za jaka cene ?? no bo znajdz sobie 9x16 (conajmniej) w 4x100 (bo chyba nikt druciarstwa nie lubi) za normalne pieniadze ..

Lord Lukasz - 2007-04-13, 10:44

Co Ty opowiadasz, w Sanoku nie ma tak dużo dziór chyba że trafiłeś na boczną droge obok miasta to faktycznie ale tamtędy sie nie jeździ , w sumie samo centrum też jest troche dziórawe, ale jak jedziesz od strony krosna to na rondzie w lewo i masz łądną obwodnice wokoło miasta przy której mieszkam i pracuje więc śmigam tylko tamtędy :D Pozatym Sanok małe miasto i znam na pamięc każdą koleine, dzióre itp :lol: :lol: :lol:

RS-y ładne ale jak bym miał tyle kasy ile kosztują to zapewne kupił bym silnik inny :)

Miki - 2007-04-13, 11:27

nooo Lordzie miodzio miodzio ale lampki na tyl az sie proszą o ciemnie np inpro lub startec(wlasnie u siebie takie zalozylem) ramki na black i zewnetrznie hmm no moze dla swietego spokoju spojler od "jedynki" ale i tak jest swietnie :prosze:
Norbi - 2007-06-25, 13:54

Samochód cudownie wyglada. No i sam fakt ze tyle pracy włozyles w niego :prosze: Uwielbiam delphiny a twoj jak na razie jest najładniejszy.

POzdr

Yakuzatti - 2007-06-25, 14:43

te 17` miażdży na zywo, tak samo jak u wrony!
Lord Lukasz - 2007-06-25, 15:13

Miałem przyjemnośc zrobić sobie mała sesje z RS-ami czyli RoboCop-em i Torx-em, fotki zapodam jutro :)
Miki - 2007-06-25, 15:32

Norbi napisa/a:
Samochód cudownie wyglada. No i sam fakt ze tyle pracy włozyles w niego :prosze: Uwielbiam delphiny a twoj jak na razie jest najładniejszy.

POzdr

norbi a moj ?
wiem ze mu duzo brakuje ale lookni i oceń

maciekab - 2007-06-26, 00:11

kurcze piekna... coraz bardziej mi sie podobaja te e-30-tki... a najbardziej cabrio ;] masz piekna felge Gratuluje ;)
pozdro

LUCAS_M3 - 2007-06-26, 00:24

Piękną masz tą becie te felgi to masakra do niej. :D
wrona - 2007-06-26, 00:29

szkoda ze nie zrobiliśmy sobie wspólnych fotek ale nic to sie nadrobi......... akurat zobaczyłem cię jak już odjeżdżałeś.......... wielkie pozdro dla ciebie :)
Lord Lukasz - 2007-06-26, 12:03

Takie tam Rzemieniowe fotki, w końcu udało sie pomalowac listwy i zrobić polerke lakieru, nie mam fotek ale gruntowny remont przeszedł.... bagażnik, wyprane tapicerki bagażnika wyglądają jak nowe :) ulepszony został troche układ hamulcowy czyli wysłużone bębny zamieniłem na nówki sztuki tarcze i ogólnie cały tył został zmieniony czyli tuleje belki,wahaczy,tarcze,klocki,linki itp. itd. :)

Miki - 2007-06-26, 15:54

łukasz doczekam sie zblizenia na fotce nalepek mtechnica kiedys? naprawde troche szukalem a jeszcze nie znalazlem w necie fot a jakos zamowic narazie nie ma czasu i kasy bo sa wazniejsze wydatki zawsze jakies ;/
Łukasz - 2007-06-26, 16:08

ładna, ładna, ale ta ostatnia szmata na rsach(taska?) zajebiście wygląda.....
Lord Lukasz - 2007-06-26, 16:11

ta na RS-ach to TORX-a, wygrała na najładniejsze auto zlotu, naprawde kozacka a naklejek fotki zrobie specjalnie dla Ciebie na jutro
Miki - 2007-06-27, 09:06

dzieki wielkie bo zobacze w koncu jak to wyglada :prosze:
Lord Lukasz - 2007-06-27, 09:40

na przedniej dokładce jest taka sama jak na progach: (cena w ASO 4,5 sztuka)

zderzak tył jest 3 razy większa niż progowe i przednie, kosztuje w ASO 15zł sztuka)

i taka tam fotka

Miki - 2007-06-27, 12:25

dziekuje bardzo w koncu wiem o co z tym chodzi, taki maly szczegolik ale interesujacy

ale mam pytanie czy tak bylo seryjnie czy jakas opcja czy jak....?

Lord Lukasz - 2007-06-27, 12:37

Każdy element czyli dokładka przód i tył i progi miały oryginalnie takie właśnie naklejki, w każdym elemencie są specjalne wytłoczenia na te naklejki, wiele z nich nie przetrwało do dzisiaj bo wiadomo to tylko naklejki... dlatego mało który M-technik takie ma.

Tak więc prawdziwy M-technik naklejki musi mieć, bez nich jest takim m-technikiem w 99% :lol: :lol: :lol:

Miki - 2007-06-27, 13:28

moj to chyba ma 99,9%ori bo ostatnio duzo sie sypać zaczyna ;/ ;/
David - 2007-06-27, 13:49

Ogladalem twoje auto z bliska (nawet bardzo bliska) w rzemieniu i powiem Ci ze powinienes
lakiernikowi urwac jaja...nie wiem ile Ci to kosztowalo ale robota lakiernicza nawet na starym polonezie nie bylaby do przyjecia, poza tym zrob ze cos z tymi brockami , przeciez one sa zapackane pedzlem a spod tej srebrzanki przeswituje niedotarta szpachla... bez poprawki lakieru i felg , auto nigdy nie bedzie mialo smaku...

Lord Lukasz - 2007-06-27, 14:09

Lakiernik dał Ciała z lewym tylnym błotnikiem i zapewne na ten element patrzyłeś i ma to być poprawione, w sumie wyszło tak troche tez z mojej winy bo jeden wspawywał reperaturki, drugi przygotowywał a trzeci malował

A brocki tak jak pisałem kilka postów wyżej, jak kupiłem były białe i lekko zmęczone, planowałem polerke rantów i malowanie, narazie koleś który sie tym zajmuje kąże czekać 2 miechy więc opryskałem je spreyem żeby były srebrne i czekam na swoją kolejke i oddaje je do regeneracji

kuzyn - 2007-07-05, 12:52

zacna fura Łukasz... fajnie byłoby jakbyś się kiedyś z nami na zdjęcia załapał :wink:
puz - 2007-07-05, 14:44

ja i menel mamy tez oryginalne naklejki na Mtechu. w Rzemieniu wlasciwie nie mialem kiedy obejrzec Twojego auta (ewentualnie nie pamietam :twisted: ) za malo czasu za duzo Finlandi :wink:
Tomek3er - 2007-07-05, 15:27

Ogólnie autko bardoz fajne, ale mi osobscie nie podchodza przyciemki i tylne lampy...
BARABUS - 2007-08-08, 11:46

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3194594

Co ma to znaczyć !! :mg:

Lord Lukasz - 2007-08-08, 11:50

Niestety....
Miki - 2007-08-08, 12:06

jak trafi do białegostoku i zobacze jakiegos łysego karka palacego nim gume na lotnisku to chyba podejde i go zatłuke (a prynajmniej spróbuje bo moze on byc silniejszy...)
szkode auta bo to juz klasyk pełną gębą

ps Lordzie a moze chociaz do Torunia go nie sprzedawaj bo chciałbym obejrzec to auto w koncu osobiscie

Mlody - 2007-08-08, 13:04

Hmm historia przypominajaca historie adamawsb, tez odpicowal fure i sprzedal :cry: lecz po pewnym czasie ja odkupil :D Ciekawe czy tu bedzie podobnie kiedy Lord zateskni za swoja bunia :D
David - 2007-08-08, 14:00

poprawiles ten lakier :?:
dontgs - 2007-08-09, 16:24

Lord ładne auto, bądz w Toruniu bo musze je obejzec, moze sie dogadamy :)

A nie chcialbys sprzedac go troche taniej bez silnika? :)

By the way Miki, kiedy twoje auto bedzie tak wygladac?

Pozdrawiam.

Miki - 2007-08-10, 08:04

dontgs napisa/a:

By the way Miki, kiedy twoje auto bedzie tak wygladac?

Michał hmm pewnie nigdy :wink:

Lord Lukasz - 2007-08-10, 09:51

W sumie to z dnia na dzień mam coraz większy dylemat, dzwonią ludzie, jakiś chłopak chce jutro przyjechać, chyba sie przypalił bo pytał sie o mało istotne sprawy i chciał już dzisiaj być u mnie, co najgorsze każdy który który dzwonił miał już kiedyś bemke i skończyła każda na drzewie :cry: :cry: :cry:
yoshi - 2007-08-10, 10:06

Lord Lukasz napisa/a:
skończyła każda na drzewie :cry: :cry: :cry:

już wiesz jaki los ją czeka :(

lepiej sprzedaj tak jak Slawo komuś zaufanemu :)

adamwsb - 2007-08-10, 13:28

nie sprzedawaj bo pozniej bedziesz zalowac :P wiem cos o tym lepiej niz nie jeden z was hahahahaha :P :P:P a odkupic bedzie ciezko bo nie kazdy moze pozniej chciec sprzedac spowrotem lub bedzie juz tak dojechana ze nawet nie bedziesz jej chcial widziec. Przemysl to raz jeszcze, wiem ze czasami jest ciezko ale to minie...
Łukasz - 2007-08-10, 13:41

a ja Ci mówię sprzedaj - kamień z serca :wink:

są dwie chwile szczęścia jeśli chodzi o auto - kiedy je kupujesz i kiedy je sprzedajesz :D

LUCAS_M3 - 2007-08-10, 13:49

Łukasz napisa/a:

są dwie chwile szczęścia jeśli chodzi o auto - kiedy je kupujesz i kiedy je sprzedajesz :D

To zależy jakie ma się auto i czy chce się go pozbyć bo to ruina czy wręcz odwrotnie, sprzedaje się bo sytuacja do tego zmusza ale robi się to z wielkim żalem i zapewniam Cię to nie jest chwila szczęścia.

Łukasz - 2007-08-10, 14:04

LUCAS_M3 napisa/a:
Łukasz napisa/a:

To zależy jakie ma się auto i czy chce się go pozbyć bo to ruina czy wręcz odwrotnie, sprzedaje się bo sytuacja do tego zmusza ale robi się to z wielkim żalem i zapewniam Cię to nie jest chwila szczęścia.

Life is brutal, a kto ma miętkie serce musi mieć twardą du pę :wink:

Miki - 2007-08-10, 16:44

gaz
gaz
gaz
wstaw gaz i bedzie ekonomiczne autko :wink:

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-08-10, 18:37

Łukasz napisa/a:

ŁUKASZ będziesz napewno szczęśliwy jak sprzedasz clio :P .
LORD podejmie napewno odpowiednią decyzję.

Marcin - 2007-08-11, 09:18

Łukasz pozwolilm sobie przeanalizowac zamiane nieekonomicznego, starego BMW E30 na Renault Clio. Oto co wyszlo

Sprezedaje swoje 320i za 7000zł.

Kupuje Clio z 2000 roku za 13 000 (srednio tyle kosztuja).

Na ta chwile jestem w plecy 6000 zł. No ale zacznijmy oszczedzanie.

Moja E30 320i pali srednio 10l benzyny na 100km. Przejezdzajac miesiecznie 1200KM wydaje na paliwo ok. 500zł. Clio zakladam, ze srednio spali 8l a zatem wydam 400zł.

Oszczednosc 100zł - rocznie 1200zł.

Ubezpieczenie - BMW E30 ok. 700zł/rok, Clio ok. 400zł. Oszczedzam 300zł rocznie.

Reasumujac przez rok jezdzac ekonomicznym Clio zaoszczedze 1500zł. Aby roznica mi sie zwrocila potrzebuje 4 lat.

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac. 4 lata jazdy bez grama przyjemnosci!!! Warto, jeszcze zauwazyc, ze po 4 latach moje Clio z 2000r bedzie 11 letnim samochodem a Renault nie slyna z dlugowiecznosci wiec trzeba bedzie je wymienic na nowszy model. I tak w kółko, badziewne auto i POZORNE oszczednosci.

Oczywiscie sa roznice w cenach czesci zamiennych ale ja na awaryjnosc swojego auta w ogole nie narzekam a okresowe przeglady i wymiany swiec, olejów czy paska rozrzadu nie wplywaja znacznie na powyzsza kalkulacje.

BARABUS - 2007-08-11, 12:32

Marcin napisa/a:
Łukasz pozwolilm sobie przeanalizowac zamiane nieekonomicznego, starego BMW E30 na Renault Clio. Oto co wyszlo

Moja E30 320i pali srednio 10l benzyny na 100km. Przejezdzajac miesiecznie 1200KM wydaje na paliwo ok. 500zł. Clio zakladam, ze srednio spali 8l a zatem wydam 400zł.

Ubezpieczenie - BMW E30 ok. 700zł/rok, Clio ok. 400zł. Oszczedzam 300zł rocznie.

Reasumujac przez rok jezdzac ekonomicznym Clio zaoszczedze 1500zł. Aby roznica mi sie zwrocila potrzebuje 4 lat.

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac. 4 lata jazdy bez grama przyjemnosci!!! Warto, jeszcze zauwazyc, ze po 4 latach moje Clio z 2000r bedzie 11 letnim samochodem a Renault nie slyna z dlugowiecznosci wiec trzeba bedzie je wymienic na nowszy model. I tak w kółko, badziewne auto i POZORNE oszczednosci.

Oczywiscie sa roznice w cenach czesci zamiennych ale ja na awaryjnosc swojego auta w ogole nie narzekam a okresowe przeglady i wymiany swiec, olejów czy paska rozrzadu nie wplywaja znacznie na powyzsza kalkulacje.

:brawo: :lol: :lol:

Arturek - 2007-08-11, 14:07

:lol: :lol: :lol:

lepszego podsumowania nie mozna było zrobic :brawo:

juz to pisałem ale powtorze jak ja bym sie zachował .. sprzedaje felgi za 1500PLN i za tyle zakładaja mi nowy gaz na gwarancji .. koszty ekspoloatacji spadaja o połowe

idzie koniec sezonu i znowu zima, mam piękne autko na normalnych moze nie kozackich ale zwykłych felgach, ale ja mam

A nie mam dupowoz na ktorym oszczedzam tylko pozornie ..

No chyba ze chodzi ci oto ze kupisz Astre za 4500zł ktora bedzie sie sypac co i rusz o ile sie nie rozpadnie, bo nie widomo na jakie blachy trafisz :wink:

Yakuzatti - 2007-08-11, 15:41

chłopaki mają rację

Lord, nie warto, po prostu nie warto. :idea:

casus maximus - 2007-08-11, 17:23

przejrzalem caly temat odnosnie bety lorda a bylo tych stron troche. bardzo fajna E30, widac na zdjeciach i po postach ze mnostwo pracy w nia wlozyles.
powiem ci tyle, szkoda jej sprzedawac. mysle Lordzie Lukaszu ze masz jakies chwilowe zawirowania mocy lub bierzesz jakis kosmiczny towar, ktory pcha cie w kierunku tego czynu.
najgorzej bedzie jak sprzedasz i sie ockniesz po czasie, i stwierdzisz ze zycie nie ma sensu :wink: .
nie sprzedawaj.

Lord Lukasz - 2007-08-11, 17:34

Przez Was wymiękam powoli :lol: jeszcze chwile i pewnie skasuje ogłoszenie z allegro...
Mlody - 2007-08-11, 19:31

Juz dawno powinienes to zrobic :D Szkoda takiego cuda :D
kamil.k - 2007-08-11, 19:44

Marcin napisa/a:

nie doliczyłes kasy ze sprzedazy kierownicy hartgijijjjjeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:

Dixi - 2007-08-11, 19:49

Marcin, zauwaz tez ze po 4 latach clio bedzie warte cos kolo 6-7 tys wiec tracisz okolo 6 tys. .... a E30?? po 4 latach jesli jest tylko dbana napewno bedzie warta tyle samo jak nie wiecej :D Pomijajac ze 11 letnia renowka bedzie sie czesciej sypac niz 30 letnie bmw :lol:
Arturek - 2007-08-12, 09:20

reasumujac wywody .. nie wiemy co chcesz kupić miLordzie :wink:

Ale i tak bedzie to wielka kupa w porownaniu z twoim starym ale jarym BMW :]

Miki - 2007-08-13, 08:09

Marcin napisa/a:

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac.

hehehe dobre ale prawdziwe :spoko:

Łukasz - 2007-08-13, 11:11

Marcin napisa/a:

Marcin, gdzie wyczytałeś, że doradzam zakup Renault Clio? Czy ja mówię, że jest super fajne i najlepsze? Napisałem, jak ja zrobiłem, nie sugerując, zeby zrobił to samo. Ma multum tanich i w miarę niezawodnych oraz ekonomicznych aut w granicach 7-8 tysięcy.

Oszczędziłbyś sobie nieudolnych prób wzniesienia się na wyżyny słowotwórstwa (waflowate :spoko: ).

Jak już napisałem kiedyś, jestem fanem BMW, ale nie fanatykiem i ludzi, którzy wypowiadają się w ten sposób nie trawię, bo świadczy to, że mają mocno zawężone horyzonty i kierują się stereotypami.

W przeciwieństwie do Ciebie nie będę polewał z faceta w Micrze, czy w Fordzie Ka - jego wybór, jego decyzja, a w ogóle to może jego wali to czym jeździ.

Bez grama przyjemności? - to Twoje zdanie, ja po prostu lubię jeździć autem i w każdym znajdę odrobinę przyjemności.
A w ogóle tak BTW to co miałeś wspólnego z francuskimi autami? Czy może przeczytałeś gdzieś tam kiedyś lub usłyszałeś, że są badziewne?

"Waflowaty", "babski", "badziewne" Marcin, brawo :brawo: Jestem pełen podziwu, zarówno dla Twoich zdolności arytmetycznych, jak i logicznych (logika na prawie to ważny przedmiot).

Nie znoszę fanatyków z klapkami na oczach, którzy wszem i wobec będą wmawiać, że E30, czy BMW w ogóle jest lepsze od wszystkiego innego, co jeździ po drogach. A każdy kto jeżdzi samochodem bez "śmigła" to głupek, kretyn i naiwniak.

Ale są ludzie i......

P.S gwoli ścisłości Clio pali średnio 6,5, a nie 8l/100.....Następnym razem przygotuj się lepiej.

A powalające argumenty zachowaj dla kolegów z salonu, którzy i tak mają z Ciebie niezłą polewkę.

Pozdrawiam

Marcin - 2007-08-13, 11:32

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Łukasz masz najwyrazniej straszny problem z faktem, ze nikt nie popiera twojej decyzji dotyczacej zmiany auta. Kazdy wie, ze nie kierowala Toba zadna ekonomia tylko po prostu zona kazala ci sprzedac BMW. I to cie boli, b dzis jezdzisz nudnym autem jakich setki, tesknisz za swoim Hartge bo nie potrafiles sie sprzeciwic zonie.

Aby nie wywolywac awantury dodaje cie na razie do listy ignorowanych. W ten sposob nie bede widzial twoich odpowiedzi i nie bedzie kłótni.

casus maximus - 2007-08-13, 12:20

koledzy. napiszcie cos na temat auta Lorda Lukasza. :mg:

Lukasz ma troche racji, BMW jest super ale nie jest najlepsze. aha. i wlasciwie Marcinie nie wazne kto , czemu sprzedal swoje auto. sprzedal i final.
powiem szczerze ze przydaloby mi sie tez takie male autko na miasto. oczywiscie procz BMW.
pozdrawiam.

kamil.k - 2007-08-13, 19:25

łukasz mam dla ciebie dwie wiadomosci :D jak to zwykle bywa jedna dobra druga zła :)

maja prokukowac klijjo kombi :lol: ale niestety nie bedzie miało szpery :lol:

cichecki0511 - 2007-08-13, 20:31

Tak się tylko wtrąc do tematu - jeździłem przez 8 lat Clio I generacji, i powiem tak przez pierwsze pięć lat (a było to auto 2-letnie) faktycznie nic si nie działo, ale potem zaczęły się same schody. Teraz Clio jest w posiadaniu mojej Mamy. Generalnie nie ma co porównywać trwałości samochodów francuskich z nimieckimi (nie tylko BMW) i na 100% moja prawie 20 letnia e30 jest w o niebo lepszym stanie niż większość 10 letnich francuzów.

Nie pozbywaj się tej e30 :spoko:

Norbi - 2007-08-14, 09:04

Łukasz jesli sprzedajesz auto ze wzgledu na ekonomie to doradzam załozenie gazu z BLOSem i Landi Rezno.

Na trasie pali mi 10-11,5 l przy jezdzie 120-150km/h (sam jestem w szoku :wow: )
I naprawde spadek mocy nie jest bardzo odczuwalny.

Traktuj to jako radę a nie krytyke twojej decyzji.

Lord Lukasz - 2007-08-14, 10:28

Dobra już mi przeszło :) pochwale sie xenonkami i nowymi boczkami :) :) :)

temp. 8000K wstępnie miały być na sprzedaż bo kupione były okazyjnie w USA ale jak założyłem i sie przejechałem w nocy to stwierdziłem że nigdy więcej nie założe zwykłych żarówek, świecą 10 razy lepiej. Lipowaty mam aparat więc fotki są jakie są ale polecam właśnie 8000K bo świecą mega fajnie, oprócz tego że jest mega biało to zalatują niebieską mgiełką :)

I jeszcze fotka sprawcy dużego zamieszania, chwilowo sie z nim dogaduje i nie buntuje sie

Miki - 2007-08-14, 11:03

Lord Lukasz napisa/a:
Dobra już mi przeszło :) pochwale sie xenonkami i nowymi boczkami :) :) :)

:brawo: :jupi: :brawo: :jupi: :brawo:

nareszcie gadasz jak czlowiek :beer:

PS ile Cie te xenony kosztowały?

Lord Lukasz - 2007-08-14, 11:31

W sumie nic bo rodzinka mi sprezentowała a zapłacili za to w USA 95$ czyli nie wiem jaki jest teraz kurs ale okolo 270zł i w tej cenie dostałem gotowy zestaw z kabelkami,mocowaniami itp.itd, godzinka roboty i wszystko gotowe
lesiek - 2007-08-14, 12:48

Ładna betka :) Dobrze ze nie sprzedajesz :)
Moze bedziesz jakos teraz w moich okolicach ?? :D

Pozdrawiam :)

LUCAS_M3 - 2007-08-15, 00:28

na tych xenonach pięknie się prezentuje, sam odkąd jeżdze na xenonach to też już nie chce zwykłych zarówek- dobrze że nie sprzedajesz buni. :mg:
High-Tech - 2007-08-15, 23:19

:spoko: Gratulacje - życzę wytrwałości, no i pomyślności finansowej /Tobie i nam wszystkim/.

Hehe.

Dobrze, że nie sprzedałeś, bo za chwilę byś znów chciał BMW i szukał, szukał, szukał . . .

jak Łukasz z Clio..

pozdro

Lord Lukasz - 2007-09-30, 11:10

Odjechała :( :( :( trafiła mam nadzieje w dobre ręce, przyszły właściciel obiecał że będzie o nią dbał i że jej nie zwieśniaczy, jest zarejestrowany na forum więc sie pewnie pochwali,

Ja sie bujam teraz e30 325i w cabrio, ale mimo wszystko mam mega doła i minie pare dni zanim sie przyzwyczaje, fotki cabrio jutro...

Cypisek - 2007-09-30, 11:13

Trudno się mówi, ale z beemkami jak z kobietami, zawsze będzie następna :wink: Założyłeś chociaż ten stabilizator?
Lord Lukasz - 2007-09-30, 11:17

Stabilizatora nie zdążyłem nawet założyć, miałem dać kupującemu ale jakoś wyleciało mi to z głowy...
Miki - 2007-09-30, 12:17

a jednak sprzedałeś...
...dobrze chociaż że teraz jest inna beemka
tak wiec pokaz zdjecia nowej furki i głowa do góry nowy nabytek napewno pochłonie Cie nie mniej niz poprzednie autko

kiloff - 2007-09-30, 13:07

lordzie gdzie pojechala ?? zostala na podkarpaciu czy gdzies dalej w Polske ??
Adi - 2007-09-30, 14:22

Eh miała jechać do Zabrza ale niestety ktoś nas ubiegł :(
Łukasz czekam na fotki cabrio :wink:

Piotrw85 - 2007-09-30, 16:04

Witam no tym szczęściarzem byłem ja i jestem nowym właścicielem tej wspaniałej beti znalazłem troszkę czasu i sie oderwałem od niej ale nie na długo :) póki co autko sprawuje się świetnie troszkę już nią przejechałem i wszystko dobrze się sprawuje. Autko zostało na podkarpaciu na pewno będę o nią dbał podziękowania dla Lorda Łukasza za to że oddał w moje ręce tą śliczną bawarke
lesiek - 2007-09-30, 21:20

Dbaj o nią, gratuluje zakupu :)