| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Co miesiąc musze ją odpowietrzać!
SUCHY - 2005-07-23, 23:59 Temat postu: Co miesiąc musze ją odpowietrzać! CO MOŻE BYC PRZYCZYNĄ TEGO ZE CO JAKIŚ CZAS MI SIĘ GOTUJE ,TZN DOLEJE WODY ODPOWIETRZE UKŁAD I NA JAKIŚ CZAS JEST OK!! POMÓŻCIE
Pawel-e30 - 2005-07-24, 00:13
moze przyczyną jest to ze jeździsz na wodzie??
Piotrek - 2005-07-24, 00:25
| Pawel-E30 napisa/a: | | moze przyczyną jest to ze jeździsz na wodzie?? |
a na czym ma jeżdzić? na piachu?
80% aut jezdzi na wodzie w okresie letnim i raczej nic się nie dzieje , no chyba ze jej dajesz ostro po garach?? , myśle ze problem nie tkwi w wodzie
Artur C. - 2005-07-24, 09:45
"80% aut jezdzi na wodzie w okresie letnim i raczej nic się nie dzieje "
Teoretycznie nic ale ta "oszczędność" (pokomunistyczna) skutkuje powstawaniem kamienia kotłowego który łuszczy się płatami gdy wzrośnie gwałtownie obciążenie silnika a płatki te chwilowo potrafią radykalnie zmniejszyć przepustowość chłodnicy i o zagotowanie łatwo. Ja przez dwa miesiące walczyłem odkamieniaczem do czajników z tym kamieniem który był wszędzie -nawet zbiorniczek wyrównawczy był zawalony-bo jakiś palnt jeździł na kranówie całymi latami bo garaż miał ogrzewany. Obecnie jeżdżę tylko i wyłącznie na płynie pociskam maxymalnie w najgorsze upały i nic się nie dzieje - wskazówka stoi uparcie na środku wskażnika plus minus grubość wskazówki.
duchX - 2005-07-24, 10:09
uszczelka pod glowica nie ma innego racjonalnego wytlumaczenia
Miki - 2005-07-24, 16:38
| Pawel-E30 napisa/a: | | moze przyczyną jest to ze jeździsz na wodzie?? |
raczej nie. U mnie po zakupie e30 tez byla zalana woda i nic sie nie dzialo, a wiadomo jak czlowiek kupi autko to musi troszke potestowac Szybciej jak mowi darco to korek lub (raczej mniej prawdopodobne) nieszczelnosc ukladu
SUCHY - 2005-08-09, 23:54
Panowie już mówie dokładnie o co chodzi!!!
Wszystko jest git! Odpalam bryke i śmigam temp .dochodzi do połowy i staje ! Ale gdy włącze ciepłe ogrzewanie ,temperatura zaczyna wzrastać aż do czerwonego pola ,a ciepłego powietrza nie ma!!!!! O co tu biega Pomóżcie!!!! Prosze!!!
bloto - 2005-08-10, 01:49
Moze nie odpowietrzyles z nagrzewnica. I jak sobie ja otworzyles a tam bylo powietrze to dostalo sie do ukladu i moze dlatego.
w sumie dziwna sprawa.
pozdro.
HAMANN E30 - 2005-08-10, 03:42
SUCHY napisz jeszce jakiego masz furaka??? musisz dolewac po kazdym nagrzaniu sie układu??? moze masz nieszczelną nagrzewice i jak właczysz na ciepłe to leci z niej woda i ubywa wody w aclym ukladzie przez co sie gotuje .Spróbuj rozlaczyc wtyczke od nagrzewnicy i wtedy zobacz czy sie grzeje.
SUCHY - 2005-08-10, 16:32
Te dziwne rzeczy dzieją się w mojej Slicznotce tzn: e-36 320 92 rok. Spróbuje odpowietrzyć przy otwartym nagrzewaniu moż efaktycznie tam jest powietrze!!!pozdro!!
Prezes_ - 2005-08-10, 20:46
ja też bym stawiał na uszczelkę pod głowicą... znam to...
|
|