BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e30 kierownica z prawej

jakub - 2005-05-31, 21:29
Temat postu: e30 kierownica z prawej
Było już na forum, ale wątki nie zostały zakończone. Czy ktoś z forumowiczów dokonał takiej przeróbki w e30 z silnikiem M20?(tzn przeniósł kierownicę na lewą stronę)
Nie pytam o koszty tylko bardziej interesuje mnie możliwość dokonania takiej przeróbki.
Dzieki za pomoc.

Anonymous - 2005-05-31, 22:59

wiec tak odrazu mowie ze ja czegos takiego nie robilem...ale sam duzo na te temat cztalem i sie doiadywalem z racji tego ze mieszkam a Angli i dduzo taniej bylo by kupic tu e30 i ciagnac i przerobic...

Zaden problem podobno przekladka trwa jeden (tak powiedzial mechanik )dzien ale kozt takiej inwwestycji to 6000tys zl.... wiec gra niewarta sieczki przynajmiej ja tak sadze...

A przepisy jasno mowia ze niewwolno jezdzic z kierownica po prawej stronie w polsce....

yoshi - 2005-05-31, 23:13

wolno jezdzic z kierą po prawej :!: poszukaj na forum bo już o tym było, a co do kosztów to 50% ceny tej, którą podałeś więc ok. 3000zł tak czy owak przekładka się nie opłaca - no chyba, że kupiłeś nówke E30 z salonu za 200Ł :wink:
loko - 2005-06-01, 00:39

jak to się nie oplaca? jeśli masz auto z którego możesz przęłożyc graty tak zeby byla kiera po lewej to sprzedanie reszty czesci spowoduje to ze zwroci ci sie cala inwestycja.... a za 200funciakow mozna juz kupic naprawdę ładne 325..
jakub - 2005-06-01, 10:13

Czy to prawda, że serwo jest w obu wersjach po tej samej stronie?
Zauważyłem w ETK, że części takie jak uchwyty do pompy ABS, przewody hamulcowe, czy podstawka pod akumulator mają takie same nr dla obu wersji. Jeżeli przekładka dotyczy układu kierowniczego, części elektryki i gratów wewnątrz - to nie jest problem. Jeżeli trzeba przespawać ścianę grodziową to ja się wycofuję :)
Sprawa dotyczy ślicznego kombiaka 325i, a takich jak na lekarstwo :(

Anonymous - 2005-06-01, 21:24

Szczeze gdzies ty widzial za 200F :?: :?: :shock: BMW e30 chyba na ebay albo allergo:):):):) Anglicy bardzo sobie cenia BMW i ceny potrafia szokowac dzis np. e36(wiem ze to nie to co e30 ale..) za 2 tys f --za 200f to mozna kupic stara Toyote albo Suzuki...itp

Co do przekladki to przepraszam ze podalem cene 6 tys ale tak mi powiedziano...jak sie mam 2 na czesc bmw to tak mozna....a co do kirownicy po prawej stronie to bylem z tym pytaniem w urzedzie i powiedzieli ze nie dostane przegladu jak kierownica po innej stronie powtarzam co uslyszalem...chyba ze sie to zmienilo :D :D

henry - 2005-06-01, 22:40
Temat postu: LHD
Niestety, auta rejestrowanego po raz pierwszy w Polsce , z kierownica po prawej stronie, zarejestrowac sie nie da (chyba ,ze to zabytek lub auto kolekcjonerskie ) - henry
loko - 2005-06-02, 00:58

a ja widzialem e30 po tyle... nawet widzialem prześliczną 325 na wąskiej lampie za 450funtow... ale to byl rarytas... grama rdzy nie miala.. chromy jak nowe... przebieg miala 65ty mil...