| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pomocy- temperatura cieczy !!!
e30fan - 2005-05-29, 16:18 Temat postu: Pomocy- temperatura cieczy !!! witka
mam taki problem: podczas jazdy przy obecnie panujących upałach wskaźnik temperatury nie dochodzi nawet do połowy - czy to możliwe ? wydaje mi się że nawet przy max otwartym termostacie temperatura powinna być co najmniej na środku. tylko raz wskazówka przekroczyła środek - kiedy zerwał sie pasek klinowy
Czy ktoś miał taką sytuacje ?
Może mam zwalony wskażnik temperatury ? Boje sie żebym nie przegrzał silnika
P.S. jeżdże na lpg, wisko nie działa
Marcin - 2005-05-29, 16:31
Na poczatek sprawdz wskaznik. Porzycz od kogos na kilka godzin, pojezdzij na porzyczonym. Jak nic sie nie zmieni to bedziesz kombinowal dalej.
madcar - 2005-05-29, 16:52
a ja podepne sie w tym temacie ze swym pytaniem...
"jak mniej wiecej sie rozkladaja temp...chodzi o to...idealnie w pionie wskazowka to 90stC ...ta nastepna kreska...ale jeszcze przed czerwonym to ile??"
dzis robielem jazdy w upal zeby sprawdzic czy mi sie nie bedzie przegrzewal..i wskazowka dochodzila w korkach troszke dalej niz za pion...ale nie dochodzila do czerwonego...klima chodzila...
Bruner - 2005-05-29, 18:40
U mnie pare dni temu w korku wskazowka dochodzila do 1 kreski za polowa, ale w czasie jazdy schodzila ponizej polowy, wiec jak widac to mozliwe. No chyba ze na postoju przy takiej temperaturze jak dzis nie przekracza polowy - przy niesprawnym visco to raczej niemozliwe
bloto - 2005-05-29, 21:24
Termostat i tyle. Mi tez ledwie dochodzila niedawno poza niebiskie. Wymienilem go i elegancko na polowie stoi.
Pozdro.
HAMANN E30 - 2005-05-30, 02:57
u mnie tez wskazowka rzadko kiedy przekroczy polowe-nawet jest pare kresek przed polową,takze nie masz sie czym martwic e30fan
|
|