| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - lpg w m20b20 i tym podobnych
007 - 2005-04-29, 23:35 Temat postu: lpg w m20b20 i tym podobnych witam
czy ma ktos ww instalacje zalozona na silniku m20b20 z wawy lub okolic?
ewentualnie jakie instalacje byscie polecili?
sarna1 - 2005-04-30, 00:24
ja przy identycznym motorku mam instalacje Lovato - od 50 tys zadnego klopotu tyle ze osiagi na LPG marne w porownaniu z benzyna - no ale cos za cos
007 - 2005-04-30, 10:31
no ja niestety zaczolem robic tyle kilometrow ze musze znalezc sobie jakas instalacje lpg ktora by nie zamulala az tak bardzo auta.
jaqub - 2005-04-30, 10:37
podzespoly BRC i BLOSS... bedzie jezdzic jak na benzynie i palic ciut wiecej ale nie DUZO wiecej...
007 - 2005-04-30, 23:15
jaqub a czy moglbys mi spisac w jakiej konfiguracji zapakowali ci (jakie podzespoly) do tego brc? i ewentualne fotki na maila
lokop e30 320i - 2005-05-01, 02:19
Jaqb ja poprosze o to samo w miare mozliwosci.
A R N I E30 - 2005-05-01, 02:25
i ja
lokop e30 320i - 2005-05-01, 11:55
Apropo zna ktos moze strone traktujaca o Bloss-ie wlasnie
cinek_sw - 2005-05-04, 11:12
zobacz tu.....
http://slave.e-edukacja.p...opic.php?t=5875
jaqub - 2005-05-04, 19:04
najpierw mialem zalozona SZMIRE LPG INSZTALEJSZYN... pozniej ja modyfikowalem i modyfikowalem... zbiornik to standardowo w kolo firmy stako, mialem ch>>> parownik Voltran (nie polecam OMIJAJCIE SZEROKIM LUKIEM) teraz parownik BRC do 190KM, elektronika Bingo (ponoc nie najgorsza), aturator jakis, przewody od gazu (niestety tylko 6mm ale jeszcze sie wyrabiaja, ja polecam od razu montowac rurki 8mm od zbiornika... tak na przyszlosc)... troszke zamaly mam zawor od gazu ten co przed reduktorem (ale jeszcze sie wymieni).. wczesniej mialem ch>>> mikser a teraz jest... BLOSS... w sumie to zabawy z LPG kosztowaly mnie tyle ze mialbym juz wtryski ale... teraz wszystko lata jak trzeba i jestem bogatszy o doswiadczenie ktorym sie moge z wami podzielic... przed zalozeniem LPG sprawdzcie sobie silnik na diagnostyce komputerowej... i nie sluchajcie gazownikow czy fachowcow ze na lpg to takie bledy w kompie moga byc... czy z LPG czy BEZ komputer nie ma prawa pokazywac zadnych bledow... POZDRAWIAM!
GLOWA - 2005-05-06, 01:32
007
WIESZ GDZIE MIESZKAM TAKZE WPADNIJ I OBEJRZYSZ SOBIE JAKA MAM INSTALKE ZALOZONA!
A CO DO OSIAGOW NA DOBRYM GAZIE NIE MA PRAKTYCZNIE ROZNICY!
PZD
Anonymous - 2005-05-06, 12:33
| GLOWA napisa³/a: | 007
WIESZ GDZIE MIESZKAM TAKZE WPADNIJ I OBEJRZYSZ SOBIE JAKA MAM INSTALKE ZALOZONA!
A CO DO OSIAGOW NA DOBRYM GAZIE NIE MA PRAKTYCZNIE ROZNICY!
PZD |
A porownywales jazde na benzynie po wyjeciu zwezki z dolotu?
Bo wszyscy mowia ze nie czuja roznicy, ale jadÄ… na benzynie z mikserem w dolocie
Bruner - 2005-05-06, 15:47
Sarna napisz jakie miales czasy na G-Techu w Borsku na benzynie z instalacja i po zalozeniu mojej przeplywki, bedzie wiadomo jaka jest roznica i czy rzeczywiscie jej nie czuc, czy wlasciciele szambiarek sobie tylko wmawiaja
GLOWA - 2005-05-06, 16:06
JA POWIEM TAK
ROZNICY W OSIAGACH NIE WIDZE MOZE MINIMALNIE, JAKIS MIESCIAC TEMU PO 2 TYG OD ZALOZENIA GAZU WYBRALEM SIE DO NIEMIEC, WRAZ Z 2 OSOBAMI+BAGAZE.
NA BENZYNIE POKONALEM PRAWIE JEDEN Z ODCINKOW NASZEJ AUTOSTRADY!
VMAX NA PB TO 200KM/h
Z KOLEI W NIEMCZECH NA AUTOSRADZIE SPROBOWALEM SIL SWOJEJ BETKI NA GAZIE I O DZIWO
VMAX WYNOSILA JAKIES 195KM/h
PREDKOSC OSIAGNALEM WCALE MOCNO JEJ NIE DUSZAC I NA W MIARE KROTKIM ODCINKU!
PISZAC ZE NIE CZUJE ROZNICY MIALEM NA MYSLI PREDKOSC MAXSYMALNA BO TU NIE MA DUZEJ ROZNICY, ROZNICA JEST ALE W PRZYSPIESZENIU!!!
WIADOMO ZE NA BENZYNIE BETKA ZAWSZE BEDZIE LEPIEJ JEZDZILA
ALE POWIEM ZE NA LPG NIEMIECKIM JEDEN Z TOWARZYSZY WSPOLNEJ WYCIECZKI BYL ZDZIWIONY PRZYSPIESZENIE W TAKIM STOPNIU ZE ZAPYTAL CZY TO PB CZY LPG!!!!(TO TAK NA MARGINESIE HEHEHE)
TAKZE MOIM ZDANIEM JAK JEZDZIC NA GAZIE TO TYLKO NA DOBRYM SHELLA!!!TAM NAPRAWDE MAJA DOBRY GAZ!!!
PZD
Bruner - 2005-05-06, 16:49
| GLOWA napisa³/a: | JA POWIEM TAK
ROZNICY W OSIAGACH NIE WIDZE MOZE MINIMALNIE (...)
PISZAC ZE NIE CZUJE ROZNICY MIALEM NA MYSLI PREDKOSC MAXSYMALNA BO TU NIE MA DUZEJ ROZNICY, ROZNICA JEST ALE W PRZYSPIESZENIU!!! |
Ja pod pojeciem osiagi rozumiem glownie przyspieszenie. Jak czesto wykorzystujesz predkosc maksymalna, a jak czesto przyspieszenie? Poza tym chodzilo mi bardziej o porownanie niezagazowanego samochodu zagazowanym, ale jadacym na benzynie. Wiem ze to juz bylo, ale polecam porownanie zwlaszcza wykresow momentu obrotowego na benzynie z instalacja i bez: http://www.godula.pl/gaz/bmw/strony/gaz.htm
|
|