BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - E36 318 M40 LPG Br±zowy p³yn ch³odniczy- uszczelka czy nie

adik_22 - 2016-05-04, 20:56
Temat postu: E36 318 M40 LPG Br±zowy p³yn ch³odniczy- uszczelka czy nie
Witam
Ostatnio krêci³em na Niemcy ok 700km. Po 300km stan±³em na parking i zobaczy³êm ze lekko puszcza mi zaslepka w ch³odnicy ale wycieka³ br±zowy p³yn. Zobaczy³em do srodka i z niebieskiego zamieni³ sie na br±zowy ale nie ma w nim oleju. Wê¿e s± miêkkie w ch³odnicy nie widaæ b±belków. Stan oleju i kolor w normie a samochód nie dymi. Dojecha³em bez problemu na miejsce i doje¿d¿am nim do pracy ok 4km wiadomo silnik sie nawet nie rozgrzeje. Co jaki¶ czas sprawdzam korek oleju i jest tam ma³y br±zowy nalot. Dzwoni³em do mechaniora i mówi³ ze moze byæ to normalne gdy jezdzi sie na nierozgrzanym silniku a syfiasty p³ym mo¿e byæ powodem przep³ukania silnika (podrywa³o sie conieco szlamu) -wykluczy³ uszczelkê pod glowic±. Nie wiem co za bardzo robiæ bo czeka mnie powrót do domu ok 700km.

Jakie¶ pomys³y???

pudzian - 2016-05-05, 18:04

hej ja to bym zla³ ten p³yn,i nala³ ¶wie¿ego albo nawet wody na zjazd do domu :D pozdro
adik_22 - 2016-05-07, 18:49

tak te¿ zrobi³em, wyp³uka³em 4 razy wod± i wla³em nowy p³yn :D na razie spokój :) na tym rdzawym p³ynie zrobi³em ok tys km zobaczymy jak d³ugo wytrzyma nowy p³yn.
pudzian - 2016-05-07, 19:18

powinno byæ dobrze,ja u siebie w zbiorniczku,mia³em p³yn ³adny ale jak wymienia³em termostat to z bloku wylecia³o tak jak u ciebie,rdza w p³ynie pozdro :|