| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - 100 lat istnienia
lysy174 - 2016-03-08, 12:16 Temat postu: 100 lat istnienia Witam wszystkich,
Zapewne niewielu z was o tym wie (ja do wczoraj nie wiedziałem) ale dokładnie wczoraj BMW obchodziło 100 rocznicę istnienia. Dokładnie 100 lat temu firma została oficjalnie zarejestrowana i rozpoczęła swoją działalność.
Z tejże okazji wyprawiono w Niemczech wielką fetę transmitowaną na żywo na cały świat. Niestety dostęp do transmisji LIVE miały tylko punkty bezpośrednio związane z BMW (fabryki, punkty sprzedaży/serwisy, itp) ale tak się złożyło że mnie dane było w tym uczestniczyć i powiem wam że na prawdę zrobili to z niezłą pompą.
Faktem jest że na samym początku dali trochę ciała bo na scenę wjechały stare MINI z początku produkcji czyli z czasów kiedy MINI nie należało jeszcze do BMW i nie maczało palców w ich produkcji. Potem na scenę wjechały "Stare" Rolce Royce z początku 20 wieku a więc po raz kolejny z okresu kiedy firma nie należała jeszcze do BMW ale później było już tylko lepiej.
Bardzo ciekawa prezentacja, bardzo widowiskowe efekty specjalne - słowem impreza jak się patrzy.
Z mojej strony składam najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najlepszego z okazji tych skończonych 100 lat i życzę powodzenia na kolejną "100-kę"
ChriS - 2016-03-08, 21:18
BMW schodzi na psy.Nowe modele to tylko ekologia i pogoń za zyskiem ze sprzedaży.Wygląd ? Zwyklaki nie mające charakteru,pełno przetłoczeń na bokach karoserii i masce,małe okna,grube słupki i pełno elektonicznych drogich wspomagaczy -bo przecież nic nie widać do tyłu .Spróbujcie kupić nowe BMW do czerpania czystej przyjemności z jazdy...bez ekranu multimedialnego,z mocno wyprofilowanymi fotelami,lekkie zwrotne,szpera itd,no i żeby dźwięk produkował silnik -nie głosniki !Reklamy na torach saneczkowych zamiast beemek na torach wyścigowych(no ok jest DTM-ale to wydumka nie mająca wiele wspólnego z samochodem ulicznym).Eh trzeba było wybrać Porsche
|
|