|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Usunięcie lakieru z lakieru
pablo773 - 2015-11-02, 16:51 Temat postu: Usunięcie lakieru z lakieru Witam.Sprawa wygląda tak.Moje autko było oryginalnie srebrny metalik .Zostało pomalowane 10 lat temu metodą "zamykaj drzwi fartuchem zasłaniaj okna i malujemy.Nie został ściągnięty oryginalny lakier tylko od razu pomalowany na kolor czarny akryl. Oryginalnie "srebrny metalik"Jako że auto odrestaurowuje na razie na naprawy poszło ponad 3 tys złotych.Mam w planach pomalować go ale tak mi szkoda tego oryginalnego lakieru .A gdzie nie gdzie czarny akryl odchodzi i widać oryginalny lakier.
I tak myślę o jakiejś chemii co by mi ten czarny akryl ściągneła .Myślę o Scansolu. Ale boje się że mi zje do blachy ;D Ma ktoś jakieś pomysły ?
mariuszb13 - 2015-11-02, 23:11
jesli chcesz zrobić to na tip top proponuje piaskowanie drobnym ziarnem i tez nie za mocno żeby nie naruszyć powłoki na blachach potem szybki podkład koniecznie bo inaczej po kilku dniach będzie ruda , a jeśli w miarę dobrze chcesz i szybko to to matowanie kolejny podkład lub jeszcze masz opcje przytarcia mechanicznie drobnymi papierami na szlifierce potem wykończyć wodnymi i jazda
|
|