| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 napinacz paska wieloklinowego
Koniu - 2010-01-16, 19:27 Temat postu: e36 napinacz paska wieloklinowego Witam jakiś czas temu zaczeło mi szumieć i piszczeć pod maska obstawiłem alternator a że był już zajechany kupiłem nowy i nadal piszczy a alternator był jak sprzedawca mówił bardzo dobry itp! ale tam koło alternatora jest napinacz z amortyzatorem i tutaj jest moje pytanie bo jak napnę pasek ręcznie to nie piszcz a jak puszcze napinacz to zaczyna świstać czy jak wymienie amortyzator napinacza i rolkę to będzie wszystko załatwione oczywiście także pasek proszę o pomoc bo chciałbym to jak najszybciej naprawić ! pozdrawiam
Adam86 - 2010-01-18, 17:10
Jezeli amortyzator napinacza dziala (da sie go ugiac , i sam odskakuje-napina) to po co wymieniac caly napinacz razem z rolka?? Wymien sam a rolke napinacza kosz ok 50zl za firmowa. Powinno byc wtedy ok
zoltar23 - 2010-01-21, 10:46
Pewnie rolka, też tak miałem tylko że u mnie się rolka całkowicie posypała. Sam to wymienisz, jakieś 30minut roboty.
Koniu - 2010-01-24, 23:10
okazało się że wadliwy był amortyzator napięcia paska wieloklinowego i rolka napinacza wymieniłem od razu też pasek i nastała cisza
pozdro
|
|