| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - NAPRAWA PODGRZEWANYCH SPRYSKIWACZY
piotrbmw4 - 2010-01-09, 17:53 Temat postu: NAPRAWA PODGRZEWANYCH SPRYSKIWACZY witam bylo o tym pisane co zrobic z zepsutymi spryskiwaczami czyli szukac nawych na allegro lecz nie kazdy ma czas oraz szczescie kupic tanio dobre podgrzewane spryskiwacze a nie kiedy wystarczy piredulka za kilka groszy aby usunac usterke
tak i jest u mnie poniewasz zakupilem na allegro niby podgrzewane spryskiwacze ale tak naprawde sa uszkodzone i co najwazniejsze brak im tych samych czedsci co mi czyli tych malych plytek!!!!w zwiazku z tym mam pytanie czym mozna je zamienic???jest jakis zamiennik moze jakis precik czy cos innego???pewnie wielu uzytkownikow na tym skorzysta
a moze mozna samemu zrobic w prosty i tani sposob podgrzewane spryski?
alexil - 2010-01-09, 18:06
Te małe płytki to właśnie element grzejny czyli główna rzanych część grzanych sprysków.
Nie wiem jak to dokładnie wygląda więc cięzko mi powiedzieć czy idzie to zrobić w domu.
Innym problemem będzie zamontowanie tego w sprysku. Co do samej blaszki to trzeba tylko dobrać odpowiednią rezystancję materiału, z którego będziesz je robił (jeśli jej nie znasz to będziesz potrzebował przynajmniej jednej do pomiarów).
Grzesiek - 2010-01-09, 18:55
nie chce robic gieldy ale mam w domu grzane spryski . do e30 mam na pewno a e36 na 99 procent wiec wal na pw
sory za OT
piotrbmw4 - 2010-01-10, 19:11
spryskiwacze w srodku nie sa skaplikowane ale jest tam troszke malych pierdulek które bardzo latwo pogubic!!!!!wiec trzeba uważać! do kazdego podgrzewanego spryskiwacza ida przewody nastempnie w spryskiwaczu przewody sa polaczone do 2 malych cieniutkich blaszek w srodku spryskiwacza zauwazułem u siebie 1 sprezynke cos podobnego jak w dlugopisie tylko ze troche mniejsza.Nastempnie male kuleczko czrne oraz czerwone Ateraz mam tylko sprezynke wiec mam do wszystkich prozbe jak sie nie znasz to nie ruszaj!!!czlowiek uczy sie na wlasnych bledach!!!! tak sie zastanawiem co tam wlozyc zamiast tych kuleczek zastanawiam sie takze po co tam sprezyna czy przez nia takze przechodzi prad czy nie mam same pytania a zero odpowiedzi
|
|