BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Niedziałające podnoszenie/opuszczanie lamp w e30

misza - 2009-12-06, 11:52
Temat postu: Niedziałające podnoszenie/opuszczanie lamp w e30
Siema, mam u siebie taki problem że lampy skierowane są maksymalnie do dołu przez co bardzo ciężko się jeździ w nocy. Próbowałem rozgryźć jak to działa i chyba jest to hydrauliczne? a węże są puste(chyba że to jest na podciśnienie?) i totalnie nie wiem jak się za to zabrać żeby nie rozwalić, cały układ pod linkiem

http://bmwfans.info/parts...al_aim_control/

help

Piotrek325 - 2009-12-06, 12:08

[głupoty]z tego co ja wiem, to jest elektryka chyba, zwykle silniczki krokowe. sprawdz na rozpisce, czy przypadkiem nie walnal ci bezpiecznik.[/głupoty]

w takim razie sory, nie mam racji.

Dantte26 - 2009-12-06, 12:08

Jeśli nie działa regulacja to powstało rozszczelnienie układu...miałem to u siebie...zakup sprawnego kompleciku graniczy z cudem...sam szukałem i dałem sobie spokój. Przy reflektorach na końcu wężyków jest manualna regulacja reflektorów. Chodzi o ten "tłoczek" co wchodzi w obudowę reflektora...jest tam takie pokrętło z ząbkami...wystarczy podkręcić i będzie git...pozdro.
Vindevil - 2009-12-06, 18:10

Dantte26 napisa³/a:
zakup sprawnego kompleciku graniczy z cudem
Nie graniczy lecz słabo szukałeś. Od poloneza pasuje. A po za tym można bez żadnych przeróbek mechanicznych założyć elektryczne .
misza - 2009-12-07, 21:47

niestety przy prawym reflektorze jest jabłko urwane, coś tam było na drut związane ;/ i dopiero to dostrzegłem jak się rozpadło teraz dopiero nisko świeci z lewej już na maksa podkręcone ale to i tak nisko, elektryczne występowały w e30? w etk nie widziałem takich
Vindevil - 2009-12-08, 16:12

Elektryczne nie występowały, a każdą część da się wymienić .
Dantte26 - 2009-12-08, 17:09

Vindevil napisa³/a:

Nie graniczy lecz słabo szukałeś. Od poloneza pasuje. A po za tym można bez żadnych przeróbek mechanicznych założyć elektryczne .[/quote]

Być może słabo szukałem...z drugiej jednak strony stwierdziłem po co mam kombinować z przeszczepami skoro i tak nigdy tego nie używałem. Ustawiłem raz ręcznie i jest ok. Jeśli bym się jednak zdecydował osobiście wybrałbym elektryczne.

Vindevil - 2009-12-09, 11:09

Dantte26 napisa³/a:
Vindevil napisa³/a:

Nie graniczy lecz słabo szukałeś. Od poloneza pasuje. A po za tym można bez żadnych przeróbek mechanicznych założyć elektryczne .

Być może słabo szukałem...z drugiej jednak strony stwierdziłem po co mam kombinować z przeszczepami skoro i tak nigdy tego nie używałem. Ustawiłem raz ręcznie i jest ok. Jeśli bym się jednak zdecydował osobiście wybrałbym elektryczne.[/quote]
Jeśli coś to żaden przeszczep, bo jest takie samo. A ogólnie łatwiej zamontować elektryczne jak dochodzi do jakiś robót.

Dantte26 - 2009-12-09, 16:52

Vindevil:...

A mogę wiedzieć za jakimi krokowcami miałbym się rozejrzeć jakby co...od e34 podejdą? Powinny prawda?

Grzesiek - 2009-12-09, 17:39

ja niedalej jak wczoraj zamontowalem do swojego sedana elek silniczki z e36 z e34 tez podejda !! !
Vindevil - 2009-12-09, 20:36

Ja mam od sierry całość i też działa.
misza - 2009-12-09, 23:58

dobrze wiedzieć panowie, dzięki za pomoc :spoko:
Dantte26 - 2009-12-10, 01:33

również dzięki za info...