BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - DOPOSAZANiE E-34

daniello - 2009-11-14, 00:21
Temat postu: DOPOSAZANiE E-34
Witam mam taki problem a zarowno pytanie kupilem sobie elektryczne szyby na przod jak to podlaczyc co mi jeszcze potrzeba ? Czy mam w aucie wiazke orginalnie pod elektryczne szyby
czy musze taka wiazke w drzi kupic co jeszcze potrzeba jakies przekazniki i jakie i gdzie je wlozyc albo cos wiem ze te kable z drzwi z centralka trzeba a co w srodku czy sa kable pod przyciski czy tez trzeba wiazke puszczac ? Ito samo sie tyczy halogenow co mi potrzeba mam juz halogeny oraz przycis do halogenow i czy tez sa jakies kable orginalne czy trzeba puszczac jakie i co z przekaznikami prosil bym was o jakies rady szczegoly itp z gory dziekuje

tedef - 2009-11-14, 09:35

jeśli chodzi o halogeny to wkładasz i niema problemu wiązka jest tylko kupujesz przełącznik i przekaźnik natomiast z szybami różnie bywa... teoretycznie wiązka powinna być ale to teoretycznie najgorsze jest to , że tam mechanizmy są na stalowych nitach... a nie tak jak w e30
ps. To Ty chcesz bre odemnie?

Kruszon - 2009-11-14, 19:51

Jak chcesz wiedziec czy jest wiazka to podnies tunel srodkowy tam gdzie powinny byc przełaczniki od sterowania. Jak sa wtyczki do przełaczników to wiazki powinny byc min. do słupka A podciagniete. Wtedy kupijesz mechanizmy z wiazkami w drzwi i przełącznikiem zakładasz wpinasz i jazda.
daniello - 2009-12-06, 19:42

witam nie mam wiazki do el szyb i co robic nabylem juz wiazke z drzwi l i p czy musze dalej kupic wiazke przez caly samochod czy od drzwi podlaczyc na krotko ale nie chce robic drutciarstwa tylko podlaczyc jak trzeba gdzie znajduje sie reszta kabli z modulem od automatycznego zamykania i otwierania szyb czy ona jest pod kanapa z tylu i czy wiazka od szyb jest na stale z cala wiazka od wszystkiego nierozlaczalana czy sama wiazke od szyb da sie odpiac moze ktos to robi l dzieki wielkie za wskazowki zdjecia lub cokolwiek
RobertE34 - 2009-12-07, 00:03

Też się ostatnio interesowałem tematem. Niestety w E34 nigdy nie wiadomo, czy jest wiązka, póki się nie sprawdzi fizycznie (tak, jak koledzy już powiedzieli). Jeden model miał, inny nie...Osobiście szkoda mi było rozkręcać boczki i środek, więc zrezygnowałem z pomysłu.
daniello - 2009-12-07, 00:26

jak niewiadomo czy jest w vin ie jest opisane czy jest czy nie u mnie nie ma wiec klops ale sie nie poddam beda i tak

[ Dodano: 2009-12-08, 23:31 ]
i dalej nie wiem co z ta wiazka ? czy mi cala potrzebna