| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - dziwny pisk
Anonymous - 2005-01-25, 10:48 Temat postu: dziwny pisk witam cos bardoz mi piszcy pod maska moze ktos wie cego to mzoe bcy przyczyna?? tu daje krotki filmik z dziwkiem tego przeklenstwahttp://www.hester.konin.lm.pl/piski.MOV mam nadzieje ze dziala do otworzenia potrzebny jest quickTime
pasek jest napewnio dobry!! naciag tez!!
lokop e30 320i - 2005-01-25, 12:13
To moim zdaniem pisk z za ciezko pracujacej pompy wody lub wspomagania. Albo opur jest tak duzy ze slizga sie pasek albo sie lozyska zacieraja lub 1 i 2. Sprawdzi po kolei sciagajac pasek napedu pompy a puzniej napedu wspomagania. Acha moze to tez byc rozlatujaca sie rolka napinacza paska rozrzadu. Moze wisko tez moze tak piszczec?
HAMANN E30 - 2005-01-25, 17:36
jest to dzwięk zużytego łożyska,musisz sprawdzic gdzie hałasuje
Anonymous - 2005-01-25, 17:43
no zdjalem pasek ten na alternatorze i na chwile odpalilem i nei bylo juz gwizdow ale jak nalozylem i napiolem znow sa ciezko zlokalizowac chyba opddam gdzies do mechanika bo nie wiem co to moze byc
Marcin - 2005-01-25, 17:46
Skoro jak zdjales pasek wszystko bylo OK to szukaj wsrod lozysk tych elementow, ktore napedza pasek, czyli lozysko alternatora, pompy wodnej i co tam jeszcze masz.
lokop e30 320i - 2005-01-25, 17:51
Sprawdzi czy po zdjeciu paska, na napedzanych elemetach nie ma jakiegos niepotrzebnego luzu i czy wszystkie obracaja sie w miare lekko.
Anonymous - 2005-01-26, 10:08
dzieki posprawdzam podejrzewam lozysko na alternatorze neistety przy takiej pogodzie - i dostepie do tego paska bede zmuszony opczekac na polepszenie pogody coby nei przymarnznac
|
|