| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - mycie silnika
mer - 2005-01-23, 12:42 Temat postu: mycie silnika Krutkie pytanko. Czy mogę umyć silnik na jakiejś myjni samoobsługowej wodą pod ciśnieniem?
jakiś czas temu zaryzykowałem z Primerą i nie było problemów.
Z góry dzięki za rady.
sarna1 - 2005-01-23, 13:00
mozesz - tylko pamietaj zeby chlastac go woda jak jest odpalony
henry - 2005-01-23, 13:10 Temat postu: Mycie I tylko pozasłaniac folią co się tylko da co jest związane ogólnie z prądem.
PZDR - henry
yoshi - 2005-01-23, 22:18
podjec na Karcher czy Slonia poczekaj az wystygnie silnik spryskaj DETERSILEM - ok 25zl puszka - poczekaj 10min splucz ciepla woda pod cisnieniem podem najlepiej wydmuchaj ze szczelin spezonym powieterzem - 15zl puszka - i wszystko
Ale podjedz na Robowash center i za 25zl Ci umyja, wydmuchaja i wysusza
Menel - 2005-01-23, 22:27
a najtansze wyjscie...bierzesz od mamy plyn do mycia okien z dodatkiem ludwika,pryskasz ile wlezie,pluczesz karcherem na samoobslugowej myjni tj.slon,carman itd i powtarzasz raz jeszcze ta sama czynnosc..
bylo kiedys o tym pisane ale ja osobiscie nie ryzykowalbym na wlaczonym silniku.poczekaj az wystygnie i dopiero pryskanie a po calej robocie odczekaj az troche wyschnie...w tym czasie mozesz wyczyscic na glans srodek bety plakiem itd.
pozdro
Grzesio - 2005-01-24, 00:38
Ja myłem silnik już parę razy. Kup na sobie środek do mycia silnika, spryskaj cały (nie rozgrzany) silnik, bardziej brudniejsze miejsca wyczyść szczotką i spłukaj najlepiej karcherem, ale i szlaufem też dawało pozytywny efekt. Potem odpal silnik i niech sobie pochodzi aż wyschnie
loko - 2005-01-24, 19:50
a jak nie bedzie chcial odpalic to wtedy sprawdz wszedzie gdzie sie mogla dostac woda (kable WN, kopulka)
|
|