| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 i 6 atmosfer
e-30 - 2005-01-20, 23:21 Temat postu: E30 i 6 atmosfer Witam no wiec tak od poczatku zalozylem gaz juz pierwszego dnia poleciala mi pompa paliwa jezdzilem z zepsuta jakies 4 miesiace w koncu zalozylem sekwencyjny wtrysk gazu i po jakims miesiacu kupilem nowa pompe paliwa niestety byla ma malo wydajana w miedzy czasie zalozylem chip do 7 tys strumienice magnetyzery kupilem wreszczie pompe paliwa ktora daje nawet do 8 atmosfer i teraz co jest dziwne... samochod idzie dobrze dopiero przy 5,5 atmosferach chociaz powinien przy 3 zastanawiam sie czy jest to wina wtrysków moze sa zabrudzone moze przez chip strumienice teraz ma lepszy przelot i potrzebuje wiecej paliwa??
a przez ostanie 4 dni jak wlaczam zimny silnik na beznynie przerywa moim zdaniem sa to wtryski ale nie jestem pewien. co wy o tym sadzicie??
Pozdro
Pawel-e30 - 2005-01-20, 23:24
yyyyyyy aaaaaaa moze przepływka sie zacina?
e-30 - 2005-01-20, 23:32
przepływomierz?
raczej nie jakby brakowlao powietrza to by tak dobrze nie szedl te zacinanie to od 3dni a pompa juz prawie 32 tygodnie ale sprawdze
sarna1 - 2005-01-20, 23:37
a filterek zmieniales i moze dorzuc jeszcze magnetyzerow - moze ma malo
swoja droga jaki masz regulator cisnienia paliwa ??
e-30 - 2005-01-20, 23:42
Filtr sprawdzalem jest ok regulator jaki mam to niewiem fabryczny ale sprawdzalem cisnienie przed i za regulatorem i wszytsko tak samo
sarna1 - 2005-01-20, 23:49
spoko auto moze chodzic zle przez pozapiekane wtryski ale to cisnienie jakies dziwne strasznie - nie wiem jak w ISie ale we wszystkich ukladach wtryskowych oscyluje w okolicy 3 wiec moze masz popsuty manometr
|
|