| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - podniesienie tyłu e-30
Bawar - 2005-01-18, 20:01 Temat postu: podniesienie tyłu e-30 Witam.Wymieniłem niedawno zawieszenie przednie w mojej 318 e-30 na standardowe i mimo standardowego zawiesznia z tyłu nadal jadac w 3 osoby potrafie przywalic rura wydechowa o glebe.Czy sa do nabycia na rynku jakies gumy które mozna włozyc nad lub pod sprezyny .Wiem że istanieja gumy w sprezyny ale nie chce zmianiac charakterystyki sprezyny tylko podnieśc sama sprezyne Pozdrawiam.
lokop e30 320i - 2005-01-18, 20:19
Ja sobie podwyzszylem domowym sposobem wycinajac z tasmociagu 2 krazki i wkladajac nad sprezyny, podnioslo mi to auto o jakies 1,9cm. Sposob partyzancki ale tani i skuteczny 8)
pudzian - 2005-01-18, 22:35
no ja mam ten sam problem ale na wiosne jade do jakiegos kowala i hydruje se sprezyny tylne koszt okolo 15zl od sprezyny wiec chyba najlepsze rozwiazanie ile bedziesz chcial to ci podniesie tylko jest taki minus ze jak ci podniesie to juz bez odwrotu ale i tak sobie troche podniose pozdro
duchPW - 2005-01-18, 23:03
a może macie już padnięte amortyzatory - same sprężyny nie są w stanie utrzymywać autka na odpowiedzniej wysokości - swoją drogą żeby nie trzeba było podwyższać auta - można też wstawić twardsze sprężyny... wtedy i pasażerowie na tylnej kanapie nie straszni
a gumy tzw regenerujące, albo jak kto woli usztywniające mogą mocno osłabić sprężyny, co spowoduje, że te poękają
cinek_sw - 2005-01-18, 23:14
| Pioter_W napisa³/a: | | a gumy tzw regenerujÄ…ce, albo jak kto woli usztywniajÄ…ce mogÄ… mocno osÅ‚abić sprężyny, co spowoduje, że te poÄ™kajÄ… |
..... a do tego przez te gumy sprężyna nie pracuje w całym zakresie, co może sieodbić bardzo niekorzystnie na komforcie...
ArtiBig - 2005-01-18, 23:23
hehe post na czasie i dlamnie
dzis zmieniłem z przodu amorki i niestety musiałem zmienic sprezyny bo ktos je kiedys ucioł w niemczech o dobre 10 cm każda !
wsadziłem amorki KYB ktos ma
niewiem czy dobre ale cena przyzwoita
a sprezyny ogrinałki i tez tył mam niby na równo (seria) ale jakos mi sie wydaje ze nizej 2 -3 cm a amorki z tyłu dobre wiec wychodzi ze to juz zmeczenie sprezyn
planuje dac po gumie w sprezyne to sie wyrówna ( moze)
i jeszcze jedno pytanie przód troszke powinien osiąśc ??ale ciekawe po jakim czasie
a te rozciaganie sprezyn to na serio do kowala jakos mi niepasuje BMW naprawiac u kowala :d
Marcin - 2005-01-18, 23:50
| ArtiBig napisa³/a: | a te rozciaganie sprezyn to na serio do kowala jakos mi niepasuje BMW naprawiac u kowala :d |
A jakies gumy ci pasuje wciskac w zawieche BMW
sarna1 - 2005-01-18, 23:59
wymienice sprezyny na nowe i po klopocie - mozna dostac sprezyny wzmacniane (bardzo dobre jak ktos ma gasss w bagazniku - nie siadaja tak szybko)
pudzian - 2005-01-19, 08:52
biezesz same sprezyny do kowala tylko i poklopocie ja tak bede robil na wiosne apropo ja mam nowe amorki stylu:)
ps.moj kumpel mial nowe amorki sprzodu w kadecie i wlasnie wlozyl w sprezyny gumy po okolo 2 tygodniach sprzyna mu pekla i amor wysiad
Anonymous - 2005-01-19, 11:33 Temat postu: Re: podniesienie tyłu e-30 [quote="Bawar"]mimo standardowego zawiesznia z tyłu nadal jadac w 3 osoby potrafie przywalic rura wydechowa o glebe.[/quote]
Masz zużyte sprężyny z tyłu. Wymień je na nowe. Wszelkie "rozciągania", "podwyższania", wkładanie gum na nic się nie zdadzą. Jak coś jest zużyte, należy to wymienić. Ale wymienić na nowe, a nie na inne zużyte i troszkę podrasowane.
|
|