| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - brak inspekcji
Muniek - 2005-01-17, 14:35 Temat postu: brak inspekcji Cześć!!! Mam problem z inspekcją... to znaczy wcale jej nie mam(nie działa) BMW 316 E 30.
Rozmontowałem licznik i stwierdziłem że mam trzy gniazda i dwie wtyczki. Gniazdo żółte jest puste i nie mogę znaleźć tej wtyczki. Myślałem, że szwab rozłączył to ale dzisiaj dowiedziałem się na forum, że to gniazdo nie jest do inspekcji. Jaka może być tego przyczyna, że nie działa? brak było też żarówki do CHEKA. Nie rozkręcałem całych zegarów. Dzięki za pomoc.
center - 2005-01-17, 17:17
tzn ze napis inspekcja Ci sie nie pali to tylko dobrze dla Ciebie, wielu by chcialo zeby sie nie palila 8)
ale podejrzewam ze chodzi Ci o te lampki zielone, zolte i czerwone ze Ci nie swieca...
wiec jesli nie swieca to prawdopodobnie cos umarlo w liczniku i bez wyjecia go raczej nic nie wykombinujesz...
wyjecie zero problemu, rozkrecenie tez..
nie wiem, moze masz jakies zwarcie, albo Ci sie cos przepalilo i nie swieca...hard to say..
a na poczatku na zaplonie nie swieca Ci sie wcale, nie zapala sie zadna??
jak mowisz ze nie bylo zarowki to moze ktos cos poszpacil...
BOR - 2005-01-17, 19:08
Zarowki CHECKA nie masz, bo masz 316-tke, w ktorej nie ma komputera CHECK.
A jesli nie pala sie diody, to sprawdz czy ktos nie wyjal z zegarow tej malej plytki z diodami . Juz widzialem takie dorazne rozwiazanie problemu z ciagle swiecacymi napisami Inspekcji
Marcin e30 - 2005-01-17, 23:25
może być tez tak ze fabrycznie nie była montowana inspekcja
[ Dodano: Pon Sty 17, 2005 11:27 pm ]
a czy po włączeniu zapłonu zapalają się jakieś diody
Muniek - 2005-01-18, 07:42
Dzięki za odpowiedzi. Po przekręceniu zapłonu też się nie palą zielone diody.
center - 2005-01-18, 08:59
no to nie pozostaje Ci nic innego jak wyjecie zegarow i zobaczenie o co chodzi...:)
|
|