BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e34 - zabardzo sie grzeje

adriano666 - 2009-07-01, 13:53
Temat postu: e34 - zabardzo sie grzeje
Mam pytanie odnośnie układu chłodzenia, jak jeżdze po mieście nagrzewa mi sie i wypada aż do 3/4 , układ jest odpowietrzony, i teraz pytanie czy to termostat czy też pompa wody ?
MAJSU - 2009-07-01, 14:21
Temat postu: Re: e34 - zabardzo sie grzeje
adriano666 napisa³/a:
Mam pytanie odnośnie układu chłodzenia, jak jeżdze po mieście nagrzewa mi sie i wypada aż do 3/4 , układ jest odpowietrzony, i teraz pytanie czy to termostat czy też pompa wody ?

A może Visco... Ciężko powiedzieć. Sprawdź po termostat potem visco i metodą eliminacji dojdziesz co szwankuje.

Toots - 2009-07-01, 20:39

ja mam tak samo.
Ale jakby termostat Tobie siadał to raczej by temperatura skoczyła nawet na czerwone pole.

A przy okazji to jak sprawdzić to wisko ?? jak jest dobre to jak ma się kręcić ?? lekko
jak zakręcę to ma się przez jakiś czas kręcić czy co?? :help:

Doszedłem do wniosku, że najpierw sprawdzę pompę wody i jak ona będzie cała to wymienię wisko :wink:

DavMc - 2009-07-01, 21:03

pompe wody zostawiłbym na później

jak Ci temperatura przekroczy połowę to zatrzymaj auto
zgaś silnik i zakręć wiatrakiem od wisca powinien mieć opór - nie może luźno się kręcić

albo jak temperatura jest powyżej połowy na odpalonym silniku spróbuj zatrzymać wiatrak
jakÄ…Å› butelkÄ… plastikowÄ… czy czymÅ› innym (uwaga na palce)
jeżeli masz sprawne wisco to
powinno byś bardzo ciężko go zatrzymać

adriano666 - 2009-07-01, 21:58

jutro sprawdze visco, jak nie to termostatpotem pompa,
dzieki za podpowiedzi.

center - 2009-07-05, 14:17

pewnie visco....
jak już będziesz robił pompę to od razu zrób też termostat, jedna robota a od razu na przyszłość masz wyeliminowaną resztę
ja mam zdechnięte visco i nową pompę wody i termostat i w korkach zatrzymuje mi się na 3/4...

Pinczer - 2009-07-06, 13:49

Robiłes cos przy aucie? Znajomy miał takie wskazania, okazało sie że mechanik robiąc coś przy aucie zamienił wtyczki czujników.