BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - jupa stanela mi kolo mastricht

krisss - 2009-06-16, 19:03
Temat postu: jupa stanela mi kolo mastricht
witam e34 stanela mi kolo mastricht wpierw zrobilem 100km i wszystko bylo ok nastepnie gdy stalem na swiatlach zgasla odpalam jest guta 30 sekun i znowu gasnie odpalam ponownie bez problemu i tak wkolko chcialem dodac ze na gazie ta sama sytuacja natomiast rano bylo gorzej wogule niepali :shock: acha i pojawia sie napis na kompie oldrucks sensor to jest chyba jakis czujnik oleju dzwonijem do zaznajomego mech i powiedzial ze ten czujnik niepowinien miec nic do tego he jednym slowem mowiac jest pipa jupa jezdze tyle i nigdy nic a tu nagle..........tutejsi mechanicy nieogarniaja tematu widzac stary gaz ...pomozcie
center - 2009-06-16, 19:38

oeldruck sensor -> czujnik ciśnienia oleju, nie ma wpływu pod warunkiem że gaśnie po zapaleniu auta
posprwadzałeś czy ma olej itd tak na wszelki wypadek
a przez te 30 sekund możesz jechać, wkręca się na obroty, jedzie itd? czy tylko na wolnych trzyma/nie trzyma?
posprawdzaj przepływkę, wtyczki, lewe powietrze, paliwo wszystkie takie
napisz coś więcej, bo tak że nie jedzie to będzie ciężko....

krisss - 2009-06-16, 19:54

paliwo jest olej git a przez te 30 sekun pracuje normalnie puzniej spada z obrotu czsami ja podciagnie i niezgasnie a czasami zgasla gdy juz silnik zimny mozna krecic do bulu i nic

[ Dodano: 2009-06-16, 19:58 ]
moze pompa paliwa padla ale czemu wobec tego na gazie nie