BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - brak mocy - co zrobic:((((

rezus - 2009-02-22, 02:40
Temat postu: brak mocy - co zrobic:((((
problem jest taki iz w standardzie brak mocy (na gazie ok) bylem u kilku elektrykow i kazdy cos nowego wymyslal a ja juz nie mam co wymieniac ;/ zostal wymieniony: pompa paliwa, wiltr paliwa, sonda, przeplywka juz 2 rzy bo ponoc 2 byly zje.... wiec wzialem trzecia, swiece, na komputerach pokazuje ze wszystko ok tylko u jednego w czasie jazdy pokazalo ze mala dawka i tyle sie dowiedzialem kazal sprawdzic wtryski czy nie ma nalotu na nich sprawdzilem i byly czysciutkie, przelew tez ok a bawara jak chce to czasem przyspiesza a czazsem kaplica;/ a rano jak jest zimny tymbardziej :( czujniki temp ok.
:help: :help: :help:

Artur C. - 2009-02-22, 08:05

Sprawdź ciśnienie paliwa , czy wężyk podciśnienia z kolektora dolotowego do regulatora ciśnienia paliwa jest cały.
southOFheaven - 2009-02-22, 08:46

a CEWKI z fajkami??? polowa ludzi tego nie wymienia bo sa za drogie..
lysy174 - 2009-02-22, 14:33

A ja ci poradze sprawdzic odpowietrzenie zbiornika bo ja w is'ie mam to samo i to podobno wlasnie to jest przyczyna.
MARAS - 2009-02-22, 14:39

Skłąniam sie ku wypowiedzi Artura C sprawdź regulator ciśnienia paliwa skoro wyszło że dawka za mała...
rezus - 2009-02-22, 15:29

tem przewod jest caly i sie mocno trzyma, cewki sa ok bo na gazie by bylo to samo, jak mozna sprawdzic regulator cisnienia??? w ktorym miejscu znajduje sie odpowietrzenie zbiornika???? :help:
ARAS E30 - 2009-02-22, 17:03

Próbowałeś zresetować kompa i polatać na benzynie?Jaka instalacja gazowa?Analiza spalin była robiona?
Ciśnienie paliwa mierzysz na przewodzie dolotowym do szyny wtrysków.Ma być koło 3,5 bar na podpietym podciśnieniu do regulatora ,na odpiętym 4bar.Najlepiej sprawdzać podczas jazdy próbnej,również przy pełnym obciążeniu silnika.Tylko dobrze węże paliwowe zapnij ,co by jakiegoś pożaru nie było :D .

rezus - 2009-02-22, 22:32

na benzynie kilka razy bak wyjezdzilem, resetowac kompa??? znaczy sie odpiac baterje??? gaz sekfencja, analizator nie byl podpinany gdyz jest sonda ktora byla sprawdzana "livedata" i niema powodu sprawdzenia.a cisnienie sprawdze gdy tylko zalatwie zegar :)
ARAS E30 - 2009-02-23, 13:25

Odpiąć aku i wtedy polatać na benzynce,możliwe ,że się rozjeżdżają adaptacje przy jeździe na gazie.Zegar może być do mierzenia ciśnienia oleju,łatwiej dostępny a też się sprawdzi.
Mała poprawka; na odpiętym podciśnieniu ma być 3,3-3,7bar na zapiętym 2,8-3,2bar.