| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [PROBLEM] NIVO E34
Anonymous - 2004-12-30, 22:55 Temat postu: [PROBLEM] NIVO E34 Mam pytanie, jak sprawdzić, że system regulowania wysokości tylniego zawieszenia działa poprawnie? Chodzi o BMW E34 540. Pytam się bo mam wrażenie, ze cos tył mi nisko w stosunku do przodu siedzi.....
I drugie pytanie, czy do tego układu (serwo/regulacja wysokości) zamiast płynu "PENTOSIN CGF 11 S" można wlać jakiś normalnie dostępny odpowiednik/zamiennik....
Kuba
sarna1 - 2004-12-31, 01:13
hej, system nivo mozesz sprawdzic w bardzo prosty sposob - wloz do bagaznika ze 100 kg obojetnie czego (albo posadz 3 roslych kolegow na tylnej kanapie) jak auto siadzie jeszcze bardziej to Nivo kaputt, jak sie podniesie do wysokosci wyjsciowej to nie masz sie czym martwic....
P.S. Tak wlasnie dzialalo Nivo w E34 Touring ktora ujezdzalem - wiec sadze ze u Ciebie bedzie analogicznie.
Co do oleju - nie pmoge - zadaj pytanie na www.bmw-klub.pl/forum
tam jest wielu uzytkownikow touringow jak i e32,e38 z Nivo wiec na pewno ci pomoga
Pozdrawiam,
Anonymous - 2004-12-31, 13:55
A czy ktoś z was mógłby wyjasnic zasade działania NIVO? TZn od początku czyli zbiorniczka na płyn do końca czyli Amorków? Jakie yurządzenia tam są po drodze i jak to działa?
|
|