| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - kłopoty z oświetleniem kokpitu i zegarami
Grzesio - 2004-12-30, 02:38 Temat postu: kłopoty z oświetleniem kokpitu i zegarami Mam problem, parę dni temu podczas jazdy, zgasło mi podświetlenie kokpitu. Następnego dnia się wziąłem za to i odkryłem że "znikneła" masa, podłączyłem z innego źródła mase i było ok, chodź nie miałem regulacji natężenia światła, ale nie przeszkadzało mi to. Dwa dni później odłączyłem akumulator i po ponownym podłączeniu zapaliła mi się kontrolka pomarańczowa i oil service, co mnie nie ździwiło bo wcześniej już świeciła mi się ostatnia zielona. Problem pojawił się jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki a kontrolka nadal się świeciła Zostawiłem niunię tak jak stała na dwa dni w garażu. Dziś przychodzę, chcę odpalić, a tu nic, padł akumulator Odpaliłem " z popychu" i zapaliła się kontrolka inspekcji a pomarańczowa nie. Dojechałem do pracy, zgasiłem i wszystko zgasło. Po pracy wsiadam, odpalam i znów oli service i pomarańczowa kontrolka się pali i dziś jeszcze zauważyłem że wskazówka spalania paliwa podnosi się po odpaleniu na max i tak już zostaje nie zależnie jak by jechać.
Co to może się dziać? Gdzie szukać przyczyn, pomóżcie
Marcin e30 - 2004-12-30, 12:11
przejrzyj wiązke pod deską i wiązki od liczników bo pewnie zwarcie sie gdszieś robi i poziom paliwa i inspekcja szaleje
Anonymous - 2004-12-30, 12:16
Stawiam na wiązki zegarów ja miałem podobny problem swiecila mi sie inspekcja cały czas niezaleznie czy była przekrecona stacyjka czy kluczyki lezaly w kieszeni. Niestety sam nie dalem rady znalezc zwarcia ale znajomemu elektrykowi nie zajelo to duzo czasu mierzyl opory kabli czy cos nie wiem. Powodzenia
Vindevil - 2004-12-30, 16:02
Zdemontuj tą masę, a przyczyny w nie świeceniu deski szukaj w wyłączniku świateł a szczególnie przy potencjometrze. Prawdopodobnie dostał przerwy.
Anonymous - 2005-01-01, 08:59
ja miałem ten sam problem, w czasie jazdy zgasło wszystko.. a powodem była lampka od oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej... robiła zwarcie.
Elektryk mówił żeby szukać zwarcia najpierw na elemantach które są na to najbardziej narażone...
|
|