| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pompa paliwa m40
Vindevil - 2009-01-20, 19:57 Temat postu: Pompa paliwa m40 Witam.
Jak w opisie mam m40 i moje pytanie:
czy pompę paliwa ze zbiornika można wywalić i zastąpić ją np.: http://moto.allegro.pl/it..._m3_evo_m5.html taką na zewnątrz?
Rozchodzi się o to że moja klęka , a tą chciałbym wmontować w komorę silnika . Wiadmo , ciszej i dostęp lepszy.
boobasz - 2009-01-20, 20:06
zastąpić napewno można tyle ze musiał byś zrobić smok który by zaciągał paliwo z dna bo normalnie to pompa jest zanurzona i ciągnie paliwo:) a to czy dostęp lepszy rzecz gustu ja tam swojej pompy po uruchomieniu auta nie słyszę tylko jak włączam zapłon
Vindevil - 2009-01-20, 20:22
Sprawy montażu to nie problem, ale problem to czy:
tłumik wachań przepływu tzn. taka mała puszka z membraną gumową w środku pompy do m40 , czy on występuje w motorach gdzie jest pompa na zewnątrz?
Poprostu za cholere nie pamiętam.
szwangru2 - 2009-01-20, 21:00
Tak występuje na przewodzie zasilającym listwę ,w komorze silnika.
Szajbaa - 2009-01-20, 21:12
po co komu lepszy dostęp do pompy?? skoro wkładasz nową i ma działać następne 20 lat;]?
Vindevil - 2009-01-20, 22:59
| Szajbaa napisa³/a: | | po co komu lepszy dostÄ™p do pompy?? skoro wkÅ‚adasz nowÄ… i ma dziaÅ‚ać nastÄ™pne 20 lat;]? |
Po co jeździć jak można chodzić lub rozważać po co się żyje.
Oczekuje konkretnych odpowiedzi.
Cinek - 2009-01-22, 13:35
| boobasz napisa³/a: | | zastÄ…pić napewno można tyle ze musiaÅ‚ byÅ› zrobić smok który by zaciÄ…gaÅ‚ paliwo z dna bo normalnie to pompa jest zanurzona i ciÄ…gnie paliwo:) a to czy dostÄ™p lepszy rzecz gustu ja tam swojej pompy po uruchomieniu auta nie sÅ‚yszÄ™ tylko jak włączam zapÅ‚on |
Rozumiem że jak przekręcasz kluczyk to się załącza słyszysz przez chwile bzyk poźniej cisza i jak odpalisz to nie słyszsz pompy? Masz oryginalną pompe paliwową? Bo u mnie na odwrót, jak jest zapłon to cisza a jak odpale to bziuczy w baku i dość wyraźnie ją słychać, troche mnie to wk****a no ale już sie przyzwyczaiłem, właściwie to do dzisiaj sie zastanawiam czy ma być tak jak u mnie czy tak jak u Ciebie? hmmm? a jak u was w M40 to wygląda?
boobasz - 2009-01-22, 18:36
no akurat ja mam zrobione na stałe bo mi gdzieś prąd zniknął przy bezpiecznikach wiec jak włączam zapłon pompa chodzi cały czas a jak już silnik załapie to ja jej nie słyszę ale wiadomo ze chodzi no ale ja mam pompę nówkę sztukę
Vindevil - 2009-01-22, 20:12
U mnie buczy jak cholera. Wymieniałem ją jakieś dwa, trzy lata temu i już klękła. Więc kupując jakąś taniochę wolałbym mieć do niej lepszy dostęp. Demontowanie siedzenia , rozkręcanie dekla i wszystkiego co jest związane z wymianą pompy w baku jest trochę irytujące, więc stąd wziął się pomysł aby ją wmontować w komorę silnika. Zyskujemy na zmniejszeniu hałasu na zewnątrz i wewnątrz auta. Tak myślę.
|
|