| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z centralnym E30
Ajnalski - 2009-01-18, 19:54 Temat postu: Problem z centralnym E30 Wsiadając dziś do auta wszstko ładnie sie pootwierało nadmieniam ze centralny to ori z bmw nikt nic nie dokładał. Nastepnie po jakimś czasie otwierajać auto przestał działać centralny ,podchodzać do drzwi kazde po kolei otwiera sie, bezpiecznik w skrzynce koło silnika też w porzadku.A teraz pytanie do was gdzie mam jutro zagladnać co zrobić zeby działało czy są gdzieś jeszcze jakieś inne bezpiczniki,komputerek,modół? 1 raz mi sie to stało wieć prosze o naprowadzenie mnie co po kolei mam jutro sprawdzić i gdzie! z góry dziekuje auto to e30 18is 90r
szwangru2 - 2009-01-18, 19:58
Centralkę znajdziesz we wnęce głośnika ,przy nogach kierowcy ,wymontuj głośnik sięgnij w tej wnęce do dołu znajdziesz plastik po jego wyjęciu namacasz centralkę.
Ajnalski - 2009-01-18, 20:05
| szwangru2 napisa³/a: | | CentralkÄ™ znajdziesz we wnÄ™ce gÅ‚oÅ›nika ,przy nogach kierowcy ,wymontuj gÅ‚oÅ›nik siÄ™gnij w tej wnÄ™ce do doÅ‚u znajdziesz plastik po jego wyjÄ™ciu namacasz centralkÄ™. |
to juz coś wiem wiecej rozbierłeś to kiedyś są tam jakieś bezpiczniki lub cokolwiek co sie mogła spalić/popsuć?
szwangru2 - 2009-01-18, 20:54
Rozbierzesz zobaczysz, bezpieczników tam nie ma ,przekażniki na płytce centralki wyjmij ją wtedy zobaczysz czy jest napięcie na zasilaniu ,oczyśc styki ,i podaj +tylko przez kontrolkę żeby zainicjowac zamknij/otwórz .Dawno to robiłem i kolorów nie pamiętam .
kris - 2009-01-18, 21:02
witam jak nie działa to zobacz na złacze w słupku w gumie to co wychodzi z dżwi bo to najczęściej nie łączy a kable do sterowania impulsem to niebieski i biały z centralki bo ostatnio podpinałem sterowanie alarmu w 324 td
Ajnalski - 2009-01-18, 21:17
| kris napisa³/a: | | witam jak nie dziaÅ‚a to zobacz na zÅ‚acze w sÅ‚upku w gumie to co wychodzi z dżwi bo to najczęściej nie łączy a kable do sterowania impulsem to niebieski i biaÅ‚y z centralki bo ostatnio podpinaÅ‚em sterowanie alarmu w 324 td |
kolejna wskazówka Wielkie dzieki a to ze powiedzmy nie łaczy na 1 drzwiachj moze być przyczyna nie działania całego centalnego??
szwangru2 - 2009-01-18, 22:32
Bagażnikiem i prawymi drzwiami próbowałeś? Bo wszystkimi możesz zamknąc i otworzyc.
Ajnalski - 2009-01-18, 22:59
| szwangru2 napisa³/a: | | Bagażnikiem i prawymi drzwiami próbowaÅ‚eÅ›? Bo wszystkimi możesz zamknÄ…c i otworzyc. | tak próbowaÅ‚em poprostu nic nie dziaÅ‚a a jestem ciekaw czy jezli nie dziaÅ‚a w jednych drzwiach to momentalnie w innych też czy to nie jest zamkniety obwód tzn ze jezeli jedno otwieranie odpadnie pozostaÅ‚e bedÄ… dziaÅ‚ać dobrze...
szwangru2 - 2009-01-19, 00:03
Wobec tego zacznij od zasilania centralki,przejrzyj jej złącza i sprawdż czy reaguje na podanie + na przewody o których pisał kris tylko zaznaczam przez próbówkę .
Ajnalski - 2009-01-19, 13:16
własnie dotarłem do domu po robocie auta okazało sie ze przerwał sie przewód przy drzwiach od kierowcy . jakim Sposobem to niewiem ale wszstko elegancko działa .Jeszcze Raz dzieki za nakierowanie
center - 2009-01-19, 14:55
szybko ładnie i przejrzyście, nic tylko takie problemy mieć
|
|