BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Ringi świateł, jak je polepszyć????????

daz - 2004-12-25, 11:43
Temat postu: Ringi świateł, jak je polepszyć????????
Witam
Nie dawno kupiłem tak zawane Ringi zamiast świateł postojowych do mojego e36. Ringi te zamontowałem po wewnętrznej stronie tych okrągłych szkieł wewnątrz lampy. I powiem szczerze że efekt wizualny mnie rozczarował. W nocy przy włączonych samych pozycjach efekt jest fajny, ale w dzięń jub jak robi się szarówka efektu zero, wogóle ich nie widać. Te ringi co ja kupiłem są to ringi z allegro, i nie posiadają takich nacieć ,tylko są z jednej strony spolerowane , może cały sektet tkiw w tych nacięciach? A może diody led to nie najlepsze rozwiązanie, może lepsze by były jakieś żarówki??? Myślałem też aby zwiększyć efekt i załżyć też takie ringi po zewntrznej stonie tych okrągłych szkieł??? Doradzcie co będzie najlepszym rozwiązaniem???

Z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi.

loko - 2004-12-25, 12:10

powiem krótko.. tak to jest jak suię oszczędza na zakupach... możesz sobie kupić lampy z ringami za jakieś 200 funtów i będfziesz miał wszystko idealnie a swoje możesz sprzedać...

poza tym diody są lepsze bo są mniejsze, mniej prądu biorą i są jaśniejsze.

ringi na zewnątrz? totalna bzdura

gdybyś dał linka do jakiejś fotki jak to dokładnie wygląda to można byłoby coś wymyśleć... a tak to na allegro pewnie jest kupa różnych ringów... i każde inaczej zrobione...

poza tym jeśli ring jest zrobiony z plastiku i podświetlony diodą to w miejscu gdzie jest polerowany nie będzie świecił... plastik podświetlony wzdluż świeci tylko tam gdzie go zadrapiesz (wygrawerujesz lub zmatowisz)...

daz - 2004-12-25, 12:16

I właśnie o to mi chodziło, czyli musi być nacięty a nie zpolerowany. Te co ja kupiłem są spolerowane a nie ponacinane. A mówiąc o zwwnetrzen stronie to nie mowie o montowaniu ich na zenątrz całego reflektora (bo to żeczywiście bzdura) ale wewnątrz lampy w e36 są 2 szkła ,okrągłe i takie ringi można nalekiać albo od zwentrzne albo wewnętrzej stronie tych okrągłych szkieł, a wszytsko to jest umieszczone nadale wewnatrz całej lamoy. Wiem że zamotałem ,ale to jest akurat naj mniej istotne, chodziło mi o te naciecia.
loko - 2004-12-25, 12:19

zrob prosty test... wyjmij takiego ringa, zaświeć go i drapnij śrubokrętem w jakimś mało widocznym miejscu (np. od wewnętrznej) i wtedy w tym właśnie miejscu powinno się świecić... jeśli będziesz sobie robił takie nacięcia to będzie ci bardzo trudno zrobić paseczki w równych odstępach i równej szerokości więc chyba łatwiej ci będzie przetrzeć tą widoczną powierzchnię papierem ściernym tak żeby podrapać powierzchnię... najpierw jednak spróbuj na kawałku czy to jest to o co ci chodzi :-)
daz - 2004-12-25, 12:49

Ale one już są całe od wewnetrznej strony zpolerowane papierwm ściernym i świecą ,ale jak dla mnie za słabo, myśle że trzeba je ponacinać tak aby światło się odbijało od tych nacięć.
loko - 2004-12-25, 13:00

najlepsze do takich nacięć to będzie brzeszczot... jest wystarczająco szeroki żeby zrobić fajny rowek i na tyle ostry żeby tego nie poaszarpać...
Marcin e30 - 2004-12-25, 16:09

ringi powinny być ponacinane i to daje taki efekt. poszukaj na forum bo kiedyś Meduza zrobił ringi do swojej e36 i byly zdjęcia. efekt był [CENZURA] świetny
duchPW - 2004-12-25, 17:50

http://slave.e-edukacja.p...highlight=ringi