| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - jakie zarówki
pudzian - 2004-12-23, 10:18 Temat postu: jakie zarówki mam takie pytanko dla niektorychych wyda sie pewnie ze to jakies jaja albo co ale jestem od niedwna posiadaczam bmki i dlatego niewiem.a pytanie to takie jakie zarowki musze kupic do zegarow tzn.chce miec orginalne swiatlo czerwone takie jak teraz mam na wskazniku od paliwa i predekosciomierzu bo od obrotomierza i temp.wody spalily sie.czy musze kupic zarówki czerwone czy normalne biale i dopiero przy zegarach wkladam w jakis moze czerwony odblask.pozdrawiam niedenerwojcie sie panowie
Vindevil - 2004-12-23, 10:24
Zaróweczki są wszędzie takie same, nikt nie bawi się w kolorowe bo by to było człkiem bez sensu. Wymienia się je prosto po wyjęciu licznika, a z kupnem też nie ma problemu. Najdłużej świecą chyba narvy (takie małe 1,2W) i kup odrazu całą paczkę , bo pewnie będzie ich troche do wymiany.
Pozdrawiam
Marcin e30 - 2004-12-23, 10:29
Do podświetlenia obrotka i tempki jest jedna żarówka 12V max 3 W. najlepiej wyjąć zegary i z tyłu mniejsze oprawki sa od kontrolek a większe od podświetlenia licznika.
powodzenia.
pudzian - 2004-12-23, 12:07
dzieki panowie za odp napewno sie przydadza te infprmacje pozdrawiam
LiZzArD - 2004-12-23, 12:27
Dodam od siebie bo ostatnio zmieniałem
Żarówki 3 watowe 12 wolt, bezobsadkowe, po jednej do podświetlenia prędkościomierza i wskaźnika paliwka oraz obrotomierza i wskaźnika temperatury. Lubią się zapiekać w tych pomarańczowych kapturkach
Żeby wymienić trzeba wyjąć zegary i dobrać się do nich od tyłu
U mnie się jedna tak zapiekła że wykręciłem tylko druciki - bańka została wtopiona w plastik. W drodze eksperymentu stwierdziłem że te pomarańczowe kapturki tak na prawdę nie są potrzebne i je wyjąłem (jeden się już do niczego nie nadawał). Bez nich też świeci na pomarańczowo tylko trochę jaśniej niż w oryginale
henry - 2004-12-23, 19:16 Temat postu: Zarówki Na allegro kilku sprzedających proponuje "żarówki" w technologii LED , m.in. do podświetlenia deski i zegarów.Warto przetestować!!
- henry
|
|