| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E-30 325i automat prosze o uwagi - czy warto ???
Anonymous - 2004-12-16, 20:54 Temat postu: E-30 325i automat prosze o uwagi - czy warto ??? Witam prosze o jakies info odnosnie tego modelu e-30 325i automat 1990r
Czy warto a moze lepiej manual ? Jak w tym gaz chodzi i ile pali
Z gory wielkie dzieki:-) [/b]
duchPW - 2004-12-16, 21:18
Nokerman ci powie, choć pamiętaj, że 'pańskie oko konia tuczy'.... a 170 tym bardziej
jasne, że lepiej manual - większa frajda z jazdy, choć autko z automatem będzie miało mniejszą szansę na zarżnięty silniczek, gdyż jest on mniej katowany - to automat dobiera bieg, a nie żądny ciągłej jazdy na odcince kierowca - jednak to już zależy od tego kierowcy - poprzedniego właściciela( znasz go?)... no, a przede wszystkim od stanu silniczka - jeśli jesteś w stanie go ocenić.....
... a jak to zrobić - gdzieś było na forum - jak nie znajdziesz - pytaj
Miki - 2004-12-16, 21:39
| piOTer_W napisa³/a: | | ... no, a przede wszystkim od stanu silniczka - jeÅ›li jesteÅ› w stanie go ocenić..... |
echhh ale z tym tez uwazaj jak nie znasz historii autka (wlasciciela)
duchPW - 2004-12-16, 21:59
...dlatego piszę - jeśli ktoś przed nami miał w swoich łapach 2,5, to nie uwierzę jeśli mi powie, że go czasem nie przykatował.... nie jest to jednak problem ( w końcu to silnik bmw... wytzrymały i solidny) jeśli przy okazji o niego dbał
yoshi - 2004-12-17, 00:16
ja mam automat w M10B18 maly motor ale jezdzi
wiec tak automat super do miasta leniwosc kierowcy przede wszystkim mniej bolow srodstopia w lewej nodze
wady - automat latwo zarznac wiecej pali, mniejsza moc jest przekladana
P.S. Zawsze mozna wrzucic manual czas ok 6h u mnie bylo odwrotnie z manuala na automat
duchPW - 2004-12-17, 01:17
| Cytat: | | automat latwo zarznac |
skrzynię czy silnik? - co do skrzyni się nie wypowiadam, bo nie miałem jeszcze beemki w automacie, ale miałem inne autko - silnik mimo dużego przebiegu chodził jakby nim starszy pan dotychczas pomykał.... a z tego co wiem tak nie było
Pawel-e30 - 2004-12-17, 01:38
| piOTer_W napisa³/a: | | Cytat: | | automat latwo zarznac |
skrzynię czy silnik? - co do skrzyni się nie wypowiadam, bo nie miałem jeszcze beemki w automacie, ale miałem inne autko - silnik mimo dużego przebiegu chodził jakby nim starszy pan dotychczas pomykał.... a z tego co wiem tak nie było |
Pioter Yoshi-emu chodzi o skrzynie
duchPW - 2004-12-17, 01:49
okidoki - nie byłem pewien - stąd pytanie - to fakt po jakimś czasie trza do niej było dolewać czerwonego oleju
Anonymous - 2004-12-17, 09:08 Temat postu: Re: E-30 325i automat prosze o uwagi - czy warto ??? No nic dzieki za info dzis ide jeszcze raz zerknac na autko
A zalezaloby mi na info odnosnie gazu i automatu - czy na automacie gaz moze miec jakies problemy ( wieksze niz na manualu >?? bo sam gaz to problem ale na jazde na benzie nie bedzie mnie stac)
Jak obczje dam znac jak 325 .
Dzieki
yoshi - 2004-12-17, 09:18
co do LPG to nie ma roznicy (pomijajac zamulenie silnika)
Tyle ze bedzie Ci wiecej palilo auto o ok. 10%
od kad mam automat auto ze spalaniem nie schodzi ponizej 11 litrow w miescie
nokerman - 2004-12-17, 10:27
hmmm co by tu jeszcze dodać
takie cudeńko z instalacją gazową z komputerem Autronic'a i emulatorem wtrysków pali mi 12 ltr LPG po trasie i ~15 ltr LPG po mieście. Z doświadczenia wiem że możliwe jest także osiągnięcie wyników 9,6 LPG po trasie i 19,8 ltr LPG po mieście.
Automat to wiadomo jazda na leniucha, oglądanie widoczów przez okno, (dłubanie w nosie - niepolecam ), ale jak trzeba pokazać pazurki to jest Kick-Down (gaz do dechy z całej siły - wtedy ciągnie aż miło)
Zmiana beigów następuje w zależności od otwarcia przepustnicy od 1500 obr/min do nawet ponad 4000 lub przy Kick-Down'ie ledwo przed odcięciem.
W moim jest skrzynia 4HP22 z przełącznikiem trybu pracy Sport/Economy/1-2-3 i w E30stkach z tego co wiem tylko skrzynie 4-biegowe były.
Jakbyś chciał jakieś konkretne info to wal na Priv GG lub Skype
Pozdro
acha ma jedną wadę - z górki nie odpalisz ani na pych ani na włok nic z tych rzeczy
jeszcze jedna ważna sprawa!! jakbyś gaz zakładał domagaj się Największego parownika i największej średnicy miksera.
Anonymous - 2004-12-17, 11:40
Wielkie dzieki nokerman - naprawde bardzo przydatne info jakby cos to skorzystam mozliwosci gg itp...dzieki
|
|