BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Woda w samochodzie :(

speed - 2008-10-23, 20:01
Temat postu: Woda w samochodzie :(
Witam, jak w temacie mam problem z przedostającą się wodą z deszczu/mycia samochodu do wnętrza auta. Woda przedostaje się gdzieś w okolicach kolumny kierownicy - po deszczu tworzy się kałuża na dywaniku kierowcy, spływa też po podnóżku lewej nogi. Zanim zabiorę się za szukanie nieszczelności chciałbym zapytać Was, może ktoś miał podobny problem - kanały odprowadzające wodę z szyberdachu, a może podszybie ?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie :)

arniko - 2008-10-23, 20:46

Auto bylo kiedys uszkodzone? Wymieniana byla przednia szyba? Jesli tak to sprawdz czy jest dobrze wklejona przednia szyba
G-R-Z-E-Ś - 2008-10-23, 21:29

speed dobrze kombinujesz ! poszukaj w okolicy kanału odprowadzającego wodę z szyberdachu bo są krótsze i jak masz zatkany próg to często woda z szyberdachu dostaje się właśnie do środka !
Sebabmw - 2008-10-24, 11:38

Cześć,

miałem to samo, woda ściekała mi po lince gazu jak auto stało lekko pod górkę i w podszybiu robiło sie jeziorko wody, a jak doszło do linki gazu to sciekało po niej dośrodka - efekt kałuża pod pedałami i mokra tapicerka.

Uszczelniłem linkę silikonem (lekko) i nie stawiam samochodu pod górkę :)

Pietrek - 2008-10-24, 14:32

Sebabmw, Trzeba było odpływ udrożnic bo jak woda będzie stała w podszybiu to przegnije Ci do reszty.
Sebabmw - 2008-10-25, 07:58

Odpływ mam drozny, ale są mozliwe takie warunki przy zaparkowaniu samochodu lekko pod górka, że takie cos może sie dziać.
KamilosE34 - 2008-10-25, 08:18

Sprawdz odplywy na podszybiu czesto sa zawalone lisciami i innym syfem.
arniko - 2008-10-25, 15:40

Ja obstawiam zle wklejona szybe przedna.
speed - 2008-10-26, 18:31

Szyba przednia nie była wyciągana więc nie może być źle wklejona :) Jak będę miał chwile to sprawdzę wszystko i napisze co było przyczyną :)

o ile ją znajdę :wink: