BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - BMW 318is, 92 rok instalacja gazowa 1 generacji , Emulator S

andrew24 - 2008-10-22, 15:15
Temat postu: BMW 318is, 92 rok instalacja gazowa 1 generacji , Emulator S
Witam, mam takie pytanko, mianowicie mam instalke 1 generacji, auto pali kosmos tzn 16-17 litrow PB, gazu w tych samych granicach.

Autko kupilem niedawno i yestem zdeczka zielony yesli chodzi o sprawy techniczne :D

Sadze ze wysokie spalanie bierze sie z ztego ze mam odlaczona sonde lamba a podlacziony yakis EMULATOR SONDY LAMBA <- co to wogole znaczy :| ? Nie da rady yezdzic mayac instalacye 1 generacji z podlaczona sonda lambda, musi byc ten emulator :| ?

bono20002 - 2008-10-22, 17:47

Yy, tu bedzie trudniej ale..

Po pierwsze...

masz I generację ?? czy uważasz że to I generacja bo jest mikser??

generacji było troche ale..

I - typowo na śrubkę, dla sliników głównie z gaxnikiem (Fiat, polonez) oczywiscie dało rade i na wtrysk.

II Generacja juz z rozbudowaną elektroniką...pod wtrysk. i obstawiam że to masz załozone

itd itd

IS ogólnie....w ostatecznosci zniesie II generację ale z blosem, jakies cudfa typu emulatory.... WON... sonda jest od benzyny, nie od gazu, przez jakis tam emulator masz duze spalanie na benzynie bo sonda nie pracuje jak należy i albo masz tryb awaryjny z sondą, albo w ogóle sonda nie bangla i tez awaryjny.

jedź gdzies do gazownika , niech Ci wypie...li zbędne śmiecie, założ sterownik jakis Si , np autronica, odłóż kase albo wyłóż, kup blosa ... i pojezdzisz ISem, bo inaczej...

IS cięzko schodzi zdupczoną II generację.. Z isa robi sie wtedy zwykłe 1.8i tyle że ma łańcuch i 16 wentyli :D

pomyśl.. szkoda silnika, przepływki :lol: i zdrowia