BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - potrzebuje porady, posiadam bmw e30 z silnikiem 1.8i

koniuuuu - 2008-10-12, 14:33
Temat postu: potrzebuje porady, posiadam bmw e30 z silnikiem 1.8i
Nie wiem co mam zrobic ostatnio uszkodzilem mise olejowa myslalem ze tylko to ale okazalo sie ze korobowody, pompa paliwa takze sie do niczego nie nadaje a ziemia jest w calym silniku:(. I teraz mam pytanie czy ktos z was zmienial taki silnik na 2.0l od takiej samej e30 chodzi mi o lapy czy sa takie same, komputer, wiazki i reszta czy mi podejdzie czy tez zmiana przerosnie cene auta?? za silnik nic nie place.Czy tez sprzedac ja na czesci lepiej bo mam okazje kupic e36 tylko ze brakuje mi 2,5tys i czy realna opcja jest ze tyle dostane jak ja sprzedam na czesci.
tigre0070 - 2008-10-12, 14:37

koniuuuu napisa³/a:
chodzi mi o lapy czy sa takie same, komputer, wiazki i reszta czy mi podejdzie czy tez zmiana przerosnie cene auta??
zmieniasz wszystko o ile kojarzÄ™.
koniuuuu napisa³/a:
za silnik nic nie place
to zamieniaj
koniuuuu napisa³/a:
i czy realna opcja jest ze tyle dostane jak ja sprzedam na czesci.
moim zdaniem realna - zależy w jakim stanie jest auto i jak szybko je sprzedaż
Jancza - 2008-10-12, 14:57

wg mnie powinienes dac sobie spokoj ze swapem na 2.0 bo szkoda czasu i pieniedzy, zakladajac ze silnik masz za friko to i tak bedzie trzeba dokupic to czy tamto np caly uklad wydechowy albo zalozyc od 2.0 bo to juz 2 rurka albo przerobic, a co do e36 to zalezy w jakim ona jest stanie.
Jezeli masz swoja e30 w coupe zdrowa to wystaw za 2tys i pewnie pojdzie,
LUB rozwaz kupno samego bloku od tej 4cylindrowki napewno mozna to tanio kupic...