| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Troche nietypowe... Śmierdzi...
madmarx - 2008-10-09, 11:27 Temat postu: Troche nietypowe... Śmierdzi... Mam niby błahy problem z którym nie mogę sobie poradzić. Kierownica skórzana śmierdzi, lub nie bójmy się użyć tego słowa jebie papierosami. Poprzedni właściciel palił jak smok. Mycie preparatami do skóry nie pomogło, przetarcie kierownicy spirytusem, benzyną ekstrakcyjną, acetonem też. Ozonowanie tez jest do ... Co z tym fantem można zrobić, poza wymianą kierownicy??? Z resztą tapicerki jakoś się uporałem...
Hardrav - 2008-10-09, 14:47
wykrec kierownice i wrzuc do pralki lub obij nowa skorka
Cypisek - 2008-10-09, 17:11
Albo zapisz ją na odwyk
ANDRU - 2008-10-10, 15:23
Aleście koledze pomogli...
Tego smordu zadnym bezpiecznym dla skory nie usuniesz.Mozna by ja sciagnac i odlozyc na jakies dwa-cztery tygodnie w dobrze przewiewne miejsce i moze wkoncu przestanie walic jak z murzyńskiej chaty.A jesli nie to sprzedac jakiemus palaczowi ktoremu ten smrud nie bedzie wadzil.
marcinek84 - 2008-10-10, 16:43
Tylko jak to ogłościć?? ,, sprzedam śmierdzącą kierownice..."
czy też ,, sprzedam kierownice dla palącego..."
ANDRU - 2008-10-11, 21:35
| marcinek84 napisa/a: | Tylko jak to ogłościć?? ,, sprzedam śmierdzącą kierownice..."
czy też ,, sprzedam kierownice dla palącego..." |
A moze poprostu sprzedam kiere
Cypisek - 2008-10-11, 23:08
| ANDRU napisa/a: | | .A jesli nie to sprzedac jakiemus palaczowi ktoremu ten smrud nie bedzie wadzil. |
Mój stary to by chyba tą kierownicę lizał
slawo - 2008-10-11, 23:21
| Cypisek napisa/a: | | ANDRU napisa/a: | | .A jesli nie to sprzedac jakiemus palaczowi ktoremu ten smrud nie bedzie wadzil. |
Mój stary to by chyba tą kierownicę lizał |
rozwaliles mnie na lopatki
Jakub316 - 2008-10-12, 11:53
Weź igłę i strzykawkę i wstrzyknij w kilku, kilkunastu miejscach w szycie kierownicy odświeżacz samochodowy typu ambipur ( ten co ma ten pachnący siuwar w płynie), może pomoże. Sposób nie jest wypróbowany ale tylko to mi przyszło do głowy, pozdrawiam
tigre0070 - 2008-10-12, 12:07
hmmm...ciężki temat...
ja też paliłem w aucie...muszę kierownicę powąchać.
dobra rada to obszycie na nowo
pejafreak - 2008-10-12, 16:14
Sprzedaj ja mysle ze bedzie najlepsze rozwiazanie
Rafal_e30 - 2008-10-12, 21:19
| pejafreak napisa/a: | Sprzedaj ja mysle ze bedzie najlepsze rozwiazanie |
podzielam zdanie kolegi. Jeśli aż tak przeszła smrodem szlug, to się go nie pozbędziesz.
Kruczek - 2008-10-12, 21:29
jedź do okolicznego handlarza autami, napewno coś poradzi
ANDRU - 2008-10-13, 23:20
Mozna by ja jeszcze sprobowac owinac jakom szmata typu flanela czy cos takiego i nasaczyc material dobrze jakims olejkiem zapachowym ktory se mozesz wybrac swoj ulubiony i owinac lekko foliom i zostawic na dzien czy dwa.A jesli to nic nie da to tylko na smieci z nia.
Łukasz - 2008-10-14, 08:27
ja bym ją wykąpał w cocolino - wtedy będzie miękka jak kaczuszka
madmarx - 2008-10-14, 10:17
W weekend spróbuje z nią zawalczyć. Kierownica na allegro to 300-400 zł, więc dużo za dużo. Nakremuje ją kremem nivea. Składniki dymu papierosowego dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Zostawie tak na noc potem odczyszcze. Dam znać co z tym zrobić.
A samochód tak mi śmierdział że nawet sterownik maty siedzenia wzięty do reki śmierdział... Ludzie! dbajcie bardziej o samochody!!!
ANDRU - 2008-10-15, 22:58
| madmarx napisa/a: | W weekend spróbuje z nią zawalczyć. Kierownica na allegro to 300-400 zł, więc dużo za dużo. Nakremuje ją kremem nivea. Składniki dymu papierosowego dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Zostawie tak na noc potem odczyszcze. Dam znać co z tym zrobić.
A samochód tak mi śmierdział że nawet sterownik maty siedzenia wzięty do reki śmierdział... Ludzie! dbajcie bardziej o samochody!!! |
Osobiscie jestem wielkim wrogiem szlugania i jest ogolny zakaz palenia w moich autach i kazdy kto mnie zna zna rowniez dobrze te zasade a stosowac sie musza bo inaczej wypie...
Łukasz - 2008-10-16, 07:54
....rzesz im ciuchy, żeby nie smrodzili w aucie...
|
|