| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] AxB ->> 325e coupETA
AxB - 2008-08-10, 18:54 Temat postu: [E30] AxB ->> 325e coupETA Witam wszystkich!
Chciałbym zaprezentować swoją, już zapowiadaną przez Piotr_1, E30 325e:
http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32229
Autko rocznik '86, wersja 122KM.
W auto włożyłem już trochę wysiłku i pln - końca narazie nie widać;)
Wymienione zostały sprzęgło, chłodnica, gumy przednich wahaczy oraz płyny i filtry, koło dwumasowe zostało zregenerowane - przykra niespodzianka... wymieniłem tylny zderzak oraz kupiłem bbs 15cali.
Jest to moje pierwsze auto i zdążyło mnie już spoooro nauczyć, nie wiem czy bym kupił je jeszcze raz, hehe... ale zawsze jak siadam za kółkiem zapominam o kosztach i cieszę się, że jest moja - poza tym, E30 nie kupuje się z rozsądku, tylko z pasji - kropka, inne argumenty do mnie nie przemawiają;P
Plany na przyszłość:
Z Niemiec jadą do mnie amorki Bilstein B6 wraz ze springami Mtech - autko pójdzie w dół:)
Razem z zawieszeniem wymienię tarcze i klocki hamulcowe.
Myślę o zmianie tapicerki na czarną, bo ta niebieska do mnie nie nie zawsze przemawia, Sportsitze byłyby doskonałym uzupełnieniem.
Auto ma inst. lpg, muszę coś z nią zrobić, bo traci na tym sporo mocy - zwężka - myślałem o blosie (sporo dobrego na ten temat czytałem), ale to może poczekać, bo jeździ teraz dobrze, tylko gorzej pali gumy;P
Last but not least drobna blacharka i poprawy lakiernicze.
Podziękowania dla PIOTR_1 - radzi, pomaga i jego czarna E30 inspiruje do dalszej pracy i większych inwestycji w coupETę =]
coupETA:)
tego już nie ma, a szpetne było strasznie, bo dziura szybko urosła:/
M20B27
niebieska tapicerka...
Po wczorajszej polerce:)
[ Dodano: 2008-08-10, 18:55 ]
chyba coś nie wyszło z wklejaniem fot, mimo wszystko zachęcam do oglądania...
center:troche pomogę ze zdjęciami, wystarczy [img] konkretny adres zdjęcia z .jpg np na końcu i [/img] pozdrawiam
Dzięki,
ale thumbnaile sie nie otwieraly i wygladalo to jak znaczki z coupETĄ
Teraz już można podziwiać w pełni
Mam nadzieję, że uda mi się już niedługo zrobić e30 prawdziwą sesję foto i będzie co pokazywać, hehe
tigre0070 - 2008-08-10, 19:01
elegancko tylko dla większej wygody oglądających wstawiaj link bezpośredni w [img] ,lub wstawiaj thumbnails for forums
aleee....biała - duży sentyment mam do tego koloru , śliczna jest , a wiem że będzie jeszcze śliczniejsza
Kruczek - 2008-08-10, 19:46
fajna bo biała ................
Miro - 2008-08-10, 19:56
Czy ja jej nie widziałem w Poznaniu na ulicy Uni Lubelskiej
AxB - 2008-08-10, 23:46
bardzo możliwe, że ją tam widziałeś:)
[ Dodano: 2008-08-10, 23:47 ]
BTW, Białe Mogą Więcej
MaRio-sKaTe - 2008-08-10, 23:53
| AxB napisał/a: | | BTW, Białe Mogą Więcej |
Dokładnie
Łukasz - 2008-08-11, 09:44
ja bardzo żałuję, że nie mam w koncu ety, o której cicho marzyłem, ale 1.6....
moim skromnym zdaniem - jeśli nie jeździsz nią codziennie do pracy po 50 km i budżet na to pozwala - wywal gaz. To niefajnie mieć takie klutowe auto na szambo. Ale to moja opinia.
Ale tak to git.
Zaopiekuj się silnikiem - bo warto -naprawdę fajny motor.
No i gleba - moja ma sprężyny H&R i powiem Ci, że mimo silnika 1.6 wygląda na większego potworka
Powodzenia i nie zrażaj się.
P.S Tapicera jest fajna
Piotr_1 - 2008-08-11, 10:30
Mi się ona bardzo widzi. Raz że biała, dwa, że nadwozie generalnie jest ekstra gładkie i białe. Wszystkie powierzchnie fabrycznie równe. Kilka małych poprawek zewnętrznych jedynie i będzie lala całkowicie. Niestety po zakupie to sprzęgło było przykrą i drogą sprawą... Musisz wszystko szybko zrobić. Gaz można na szybko odłączyć i wtedy zobaczysz jak to powinno chodzić. Facher odłączy Ci go w godzinkę... potem można z powrotem podłączyć
AxB - 2008-08-11, 10:47
Auto jest używane na codzien wiec na gaz nie narzekam - w przeliczeniu pali tyle pln'ów ile micra koleżanki z pracy:)
Co do zrobienia autka, zostało już bardzo niewiele i do zimy powinno się udać zrealizować plany.
Jak wspominalem po zawieszeniu kolej na blacharza/lakiernika i
mattim_bmw - 2008-08-11, 22:02
Piekna,
na ostatniej fotce jak z prospektu z lat 80'...
dbaj o nia!!
pozdrawiam
G-R-Z-E-Ś - 2008-08-12, 10:06
Widać że jest w pięknym stanie tylko ta tapicerka nie podoba mi się i dobrze że chcesz ją zmienić
AxB - 2008-08-12, 10:48
Marzy mi się aby w środku była cała czarna tapicerka, bez materiałowych wstawek i do tego czarne welurowe siedzenia (nie przepadam za skórą, choć wyglądałaby pewnie nice)
Ale to plany na później, tzw. kosmetyka.
Cieszę się, że wam się też podoba
|
|