| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - !!Zrob to sam - osłona pod miske olejowa!! (HyenoX)
sarna1 - 2004-12-01, 23:16 Temat postu: !!Zrob to sam - osłona pod miske olejowa!! (HyenoX) Tak wyglada zrobienie oslony do ISa (E30) - nadesłał HyenoX
yoshi - 2004-12-02, 00:00
pełen profesionalizm
gratuluje pomyslu i dzieki za fotostory
Arczi e30 - 2004-12-02, 07:54
no to mi sie podoba, to jest pancerna ochrona na mieske olejową, brawo pomysłu, sam musze sie za to zabrac
Pawel-e30 - 2004-12-02, 18:06
wszystko ładnie pięknie ale powinno być jakieś chłodzenie od spodu.
Takie jest moje zdanie
urbi - 2004-12-02, 19:01
w ramach chlodzenia mozesz ponawiercac dziury jakims wiekszym wiertlem np 12 ... tylko nie za duzo zeby nie oslabic nadto blachy
Pawel-e30 - 2004-12-02, 19:29
| urbi napisał/a: | | w ramach chlodzenia mozesz ponawiercac dziury jakims wiekszym wiertlem np 12 ... tylko nie za duzo zeby nie oslabic nadto blachy |
Jezeli twoja wypowiedz urbi jest do mnie skierowana to ja o tym doskonale wiem
HyenoX M42B18 - 2004-12-02, 20:24
chlodzenie jest doprowadzone przez dolny wlot w spojlerze,
dzieki za uwagi ale pomyślałem o tym 8)
urbi - 2004-12-03, 14:39
| Pawel-E30 napisał/a: | | urbi napisał/a: | | w ramach chlodzenia mozesz ponawiercac dziury jakims wiekszym wiertlem np 12 ... tylko nie za duzo zeby nie oslabic nadto blachy |
Jezeli twoja wypowiedz urbi jest do mnie skierowana to ja o tym doskonale wiem |
ciesze sie bałdzo niektorzy mogli nie wiedziec
lokop e30 320i - 2004-12-04, 15:52
Jakiej grubosci jest ta blaszka?
HyenoX M42B18 - 2004-12-04, 18:26
Blacha ma grubość 6 mm. , jest bardzo sztywna i niemozna jej tak sobie wyginac i kształtować z wiadomych wzgledow 8)
Ja tą blache doginalem w ten sposób, że nacinałem blache cienką tarczą fleksem po przeciwnej stronie do kierunku wygięcia. Naciencie bylo tak głębokie zeby własnymi sliłami to zginać. Miejsce wybrane przez tarcze po wygięciu zostało oczywiście zaspawane.
Ot , i cała filozofia.
Załuje tylko, ze nie zrobiłem tego duźo wczesniej to oszczedziłbym sobie nerwów i roboty związanej z klejeniem, bo kleiłem miske ze 3 razy i juz była nie do pospawania tak byla zmasakrowana ale koles co 40 lat w zawodzie wyprowadził ją na cacy. Zresztą na zdjeciu widac jak jest poszarpana, żebra w środkowej czesci starte do zera.
Od kiedy ja załozyłem to uratowałem miske ze 4 razy.
Naprawde polecam kazdemu - wrecz sugeruje
pudzian - 2004-12-13, 21:02
ja mam pytanko ile potrzeba takiej blachy jakie wymiary sa potrzbne.i ile ci zajelo zrobienie tej oslony pozdrawiam
HyenoX M42B18 - 2004-12-13, 21:30
O ile dobrze pamiętam wymiary to 40 cm x 60 cm, ale to łatwo możesz sprawdzic bo dlugość brałem od środka ławy do pasa przedniego a szerokość tak aby zakryło miske ale zeby sie załapały śruby ktorymi mocujesz maglownice.
Zrobienie jej zajęło mi ok 4 godz.
nokerman - 2004-12-14, 06:06
Myślę, że autor powinien okrasić tą galerię zdjęć jakimś textem i byłby gotowy artykuł do działu ARTYKUŁY na stronie głównej
co ty na to HyenoX
LUKAS - 2004-12-21, 23:13
Jeśli dobrze mi się wydaje, to na tym zdjęciu (poniżej) widać oryginalną beemowską osłonę na miskę olejową. Twierdzę że jest ona oryginalna, ponieważ zdjęcie to pochodzi z katalogu o E30...
nokerman - 2004-12-22, 06:19
| LUKAS napisał/a: | | ...Twierdzę że jest ona oryginalna, ponieważ zdjęcie to pochodzi z katalogu o E30... |
No tym bardziej że to samo jest w ETK
Darek W-wa 735 - 2004-12-23, 22:37
No panowie miseczka osłonięta miodzio,ale nikt nie pomyślał,że jak pożądnie pierdyknie tą osłoną to maglownica raczej będzie nadawała sie do skupu metali kolorowych,Wydaje mi się że osłona ta powinna mieć bardziej obły kształt.No ale to tylko moje spostrzeżenia.
Marcin - 2004-12-23, 23:25
Jakby ktos chcial nowa, profesjonalna oslonke do BMW to polecam
http://www.wiechers-sport.de
tylko cena zwala z nog.
Za to tylne rozporki to wrecz okazja.........39E za stalowa!!! Biorac pod uwage, fakt, ze mam rozporke na przod Wiechers to na tyl tez trzeba bedzie kupic.
HyenoX M42B18 - 2004-12-24, 12:29
| Darek W-wa 735 napisał/a: | No panowie miseczka osłonięta miodzio,ale nikt nie pomyślał,że jak pożądnie pierdyknie tą osłoną to maglownica raczej będzie nadawała sie do skupu metali kolorowych,Wydaje mi się że osłona ta powinna mieć bardziej obły kształt.No ale to tylko moje spostrzeżenia. |
hm, dziwne te twoje spostrzezenia.
a moje sa takie ze maglownicy nic nie bedzie bo niby w jaki sposób masz złe wyobrażenie ale to normalne bo zdjęcia nieoddają tego w sposób rzeczywisty.
PS To ze mam osłone wcale nie zwalnia mnie z faktu ze moge byc beztroski i ładować miche na co tylko popadnie ale jest to tylko zabezpieczenie w razie W
duchPW - 2004-12-25, 00:45
z tego co widzę, to maglownica też jest przez tę osłonę w pewien sposób chroniona, zwłaszcza, że na ewentualne uderzenia jest narażona ta część osłony, która jest wysunięta w dół - pod michą, a przy poważnym "W", to i micha pójdzie i nie ma na to rady, ale "W" musi być o wiele poważniejsze, niż jakby tej osłony nie było - także osłona jest moim zdaniem 100% gut
Anonymous - 2004-12-26, 18:05
do kolegi-konstruktora tej plyty!
bardzo ladna robota- gratuluje, jednak nie przekonasz mnie w kwesti chlodzenia ze otwor w spoilerze wystarczy. mialem taka oslone w 325 e30 i niestey bez paru otworow w plycie silnik nie dawal rady...przy ostrej jezdzie
choc tam mialem 6 a nie 4 gary moze dlatego ale jak jezdzisz wolno delikatnie to powinno ci wystarczyc bo nie przekonasz mnie ze przy ostrej jezdzie na kretych drogach wystarczy ci chlodzenie przez otworek w spoilerku......
HyenoX M42B18 - 2004-12-26, 20:13
do kolegi V12
najpierw to uzupełnij profil,
ale moge ci odpowiedziec w jaki sposób jest chłodzenie:
a wiec pęd powietrza wpada przez dolny podłużny otwór orginalny w spojlerze przednim M-technik II, miedzy krawędzią osłony a płaszczyzną pasa przedniego jest szczelina okolo 1 cm , tak sie składa ze wyciecie w spojlerze zgrywa sie z tą szczeliną. Wpadające powietrze przepływa idealnie po osłonie i uderza o miske.
Powiem tak. Jak do tej pory przy ostrzejszej jeździe nic sie nie dzialo tzn nie zauwazylem zeby silnik łapał temperature a byłem z ta osloną na Rajdzie Niepodległości i auto dostało po garach.
Nie twierdze tez ze nie masz racji. Nie wiem jakby sie ta osłona zachowala na 6 garach , to trzeba juz zrobić sobie indywidualnie pod swoje wymagania. Myślałem przy robieniu osłony zeby jej nawiercić otwory lub zrobic kilka podłużnych nacięć fleksem w płaszczyźnie czołowej mocowanej do pasa ale stwierdziłem ze w razie komplikacji to zaden problem to wykonać. Narazie jest wszystko wporzo dlatego nic więcej nie robiłem.
Jezeli latem zajdzie taka potrzeba to to zrobie - pożyjemy zobaczymy
pozdrawiam
Menel - 2004-12-26, 20:52
powiem tak:porazka jest miec plyte bez otworow chlodzacych w 6 garach w lato przy duzym upale.mialem tak kiedys i szok.tym bardziej jak jest autko mocno zglebowane to dochodzi do tego cieplo asfaltu itd.osobiscie dolozylem sobie chlodniczke oleju bo nie mialem i wywiercilem otwory najgrubszym wiertlem.zrobilem z plyty biedronke pomoglo...
Darek W-wa 735 - 2004-12-27, 20:10
| HyenoX M42B18 napisał/a: | | Darek W-wa 735 napisał/a: | No panowie miseczka osłonięta miodzio,ale nikt nie pomyślał,że jak pożądnie pierdyknie tą osłoną to maglownica raczej będzie nadawała sie do skupu metali kolorowych,Wydaje mi się że osłona ta powinna mieć bardziej obły kształt.No ale to tylko moje spostrzeżenia. |
hm, dziwne te twoje spostrzezenia.
a moje sa takie ze maglownicy nic nie bedzie bo niby w jaki sposób masz złe wyobrażenie ale to normalne bo zdjęcia nieoddają tego w sposób rzeczywisty.
PS To ze mam osłone wcale nie zwalnia mnie z faktu ze moge byc beztroski i ładować miche na co tylko popadnie ale jest to tylko zabezpieczenie w razie W
| No wszystko dobrze,chodzi mi o to ,że ta osłona jest przykręcona do maglownicy i po udeżeniu osłona się napewno nie odkształci tylko w najlepszym wypadku powyrywa śruby mocujące z maglownicy
HyenoX M42B18 - 2004-12-27, 23:41
do jakiej maglownicy człowieku
jak juz to osłona przymocowana jest od spodu do ławy śrubami, które jednocześnie mocuja maglownice ale oslona nie jest w bezpośrednim działaniu na magiel, a to oznacza ze nie moze jej uszkodzić
Pozatym w razie W, śruby nie zostaną wyrwane, a jeżeli juz to zcięte.
Aha, i jeszcze jedno: Osłona ma pewne kąty natarcia tzn chodzi mi ze nie ma kątów prostych ktore stważałyby bezpośrednie uderzenie co spowodowałoby zcięcie owych śrub
PS. A pozatym z dwojga złego wole wymienic dwie śruby mocujące jezeli ulegną zniszczeniu niż spawać lub kupować miske. ( ekonomia mówi sama za siebie)
pozdro
Darek W-wa 735 - 2004-12-28, 21:11
Dobra kolego spoks ,to jest w Twoim autku i mi nic do tego.Ja wyraziłem tylko moje spostrzeżenia.Zyczę Ci abyś jak najmniej walił tą osłoną po glebie.Pozdro.
Anonymous - 2005-02-06, 10:31
nie ma watpliwosci co do slusznosci montowania blachy pod miske kiedy jej nie bylo 4 razy wymienialem miski szczegolnie narazone sa silniki 6 garowe.
pozdro
duchX - 2005-02-27, 09:50
Moim zdaniem wykonanie extra dobrze zamocowana tylko jeden wielki minus plyte wykonuje sie z aluminum o grubosci minimum 7mm (waga , inna plastycznosc metalu ) przy dobrym udezeniu peknie stalowa plyta aluminiowa nigdy wszystko pozatym extra pozdrawiam
ŚP+jinos+ - 2005-05-04, 14:45
Witam
Czy ktos z okolic Malborka (pomorskie) sam uzywa i podjal by sie zrobienia mi takiej oslony na miske olejowa? Rozwalilem juz 2 raz miche i mam dosc...
wszelkie oferty beda mile widziane,
pozdrawiam
ŚP+jinos+ - 2005-05-05, 11:55
zapomnialem dodac, ze oczywiscie zaplace...
ŚP+jinos+ - 2005-05-05, 12:09
HyenoX nie podjal bys sie zrobienia takiej oslony na wzor swojej? Koszalin w sumie nie jest tak daleko, a gdyby byla zrobiona tak jak twoja to moglbym ja sam zamocowac.
Zastanow sie i podaj cene
HyenoX M42B18 - 2005-05-07, 01:10
Witam,
gdybym posiadal wiecej wolnego czasu to niebyloby problemu ale jestem tak zaganiany ze nie mam czasu zajac sie nawet wlasnymi sprawami (czyt. BMW) a mam "kupe" roboty.
Sorki, pozdrawiam
jurek - 2005-05-13, 11:19
uwazam ze plyta do celow codziennej eksplatacji auta jest wykonana nader fachowo, natomiast do celow sportowych to musi byc zupelnie inne podejscie, kolega zastosowal stal bo jest tania...nie mial gietarki - pordzil sobie w inny sposob- wiec naprawde spokoo- ale ja do swojego auta podszedl bym zupelnie inaczej ale koszta jakie poniose beda z 3-4 razy wieksze
Anonymous - 2005-05-22, 19:51
| HyenoX M42B18 napisał/a: | Blacha ma grubość 6 mm. , jest bardzo sztywna i niemozna jej tak sobie wyginac i kształtować z wiadomych wzgledow 8)
Ja tą blache doginalem w ten sposób, że nacinałem blache cienką tarczą fleksem po przeciwnej stronie do kierunku wygięcia. Naciencie bylo tak głębokie zeby własnymi sliłami to zginać. Miejsce wybrane przez tarcze po wygięciu zostało oczywiście zaspawane.
Ot , i cała filozofia.
Załuje tylko, ze nie zrobiłem tego duźo wczesniej to oszczedziłbym sobie nerwów i roboty związanej z klejeniem, bo kleiłem miske ze 3 razy i juz była nie do pospawania tak byla zmasakrowana ale koles co 40 lat w zawodzie wyprowadził ją na cacy. Zresztą na zdjeciu widac jak jest poszarpana, żebra w środkowej czesci starte do zera.
Od kiedy ja załozyłem to uratowałem miske ze 4 razy.
Naprawde polecam kazdemu - wrecz sugeruje |
a jakim klejem kleiles??miske??
Lord Lukasz - 2005-06-02, 10:50
Ja sie dzisiaj zabieram do poszukiwań blachy i spróbuje stworzyc takie coś bo od wczoraj autko opadło mi na ziemie, coprawda miske mam zapasową ale szkoda mi Mobila niedawno wlanego
Anonymous - 2005-06-02, 23:58
super sprawa od dawna szukam cos na ten temat bo juz dwie michy wymieniłe. wielkie dzięki
HyenoX M42B18 - 2005-06-04, 21:29
a jakim klejem kleiles??miske??[/quote]
najpierw kleilem klejem dwuskladnikowym firmy Versachem ale potem obrazenia byly tak wielkie ze bez spawania sie nie obeszlo bo wyrwalo kawalek aluminium. Spawacz powiedzial ze juz miska szrot ale jakos ja wyrzezbil
Melis - 2005-06-15, 11:13
A kto by chciał taką osłone ja prawie skończyłem tylko, że... obnizyłem becie już jakiś czas temu i nie mam żednych problemów z miską, więc raczej nie będzie mi potrzebna ta osłona i za zadowalającą mnie kwote mogę skończyć i mozę komuś się przyda! Osłona jest zrobiona bardzo podobnie do HyenoX'a... ma grubość 6mm (blacha jest ryflowana). jednak jest to osłona light ponieważ ma 3 podłużne otwory "powietrzne" do chłodzenia i wiadomo przy pooorzadnym "W" nie da sobie rady... ale zawsze coś. Tak więc oferty na PW lub mail (z waszymi propozycjami). odbiór osobisty...możliwy 2 lipca na zlocie w Toronto.
PS
jak skończe to zapodam zdjęcia, albo wyśle je zainteresowanym
POZDRO
Melis - 2005-06-15, 23:19
8) widzę, że osłony się przydadzą 8) tak więc chętnych na nie zapraszam na pw lub mail. Piszcie czy mają być z tymi otworami na powietrze czy nie. Osłony zrobie do 2 lipca (zlocik). Cena 85zł! bez żadnych negocjacji a i mam pytanko: będę robił je bazując na 316 a czy pasją też do 320 i w górę???
metaldaw - 2005-06-16, 12:55
a nie lepiej dać płyte pod silnik?? bo przy tej konstrukcji wystarczy że dostanie się kanyczek miedzy miche a płyte (podobnie tez w przypadku nawierczanych) - lekkie przychaczenie i .... każdy wie....
wprawdzie na kamyczek jest niewielka szansa ale taki przypadek wyleczył mojego kumpla z nawiercanej płyty pod silnk
jaras87 - 2005-07-08, 21:18
jestem ciekaw ile jeszcze bede musiał obnizyc auto zeby mi sie przydała taka płytka
ile moze kosztowac miska do m30b35 ?
moim skromnym zdaniem powinnny byc "3 a najlepiej 4 rzedy punktów mocowania"
jezeli płyta faktycznie ma oczekiwana sztywnosć ... dopiero wtedy powinna bez problemu przyjać konkretne uderzenie ...
taka płyta bardziej rozbudowana ... doskonale usztywnia auto ...
HyenoX M42B18 - 2005-09-24, 00:37
moja przyjela juz tyle uderzen ze masakra,
w wolnej chwili zrobie zdjecia jej aktualnego stanu , ostanio bylem w szoku jak byla porysowana przez roznosci
Piotrek - 2005-09-24, 01:31
| HyenoX M42B18 napisał/a: | moja przyjela juz tyle uderzen ze masakra,
w wolnej chwili zrobie zdjecia jej aktualnego stanu , ostanio bylem w szoku jak byla porysowana przez roznosci |
nie tylko Twoja
Jacek E30 - 2005-10-01, 22:15
A moja jak już uderzyła to za każdym razem pękła, raz to nawet została dosłownie ścieta bo takiemu jednemu wydawało sie, ze umie jezdzic e30 posadzona na ziemii ( 6cm do podłoża )
żółty - 2006-01-17, 11:29
Dobra sprawa z ta oslona sam taka mam, tylko pod calym silnikiem.Auto mam obnirzone i powiem szczeze ze kilka razy uratowala mnie przed krasztestem miski.A najlepiej sie sprawdza daleko od wlasnego gniazda, jadacnad morze spotkalo mnie kilka takich wystepuw ulicznych( koleiny, wystajace studzienki itd.) A wiadomo ze z marszu u obcego mechanika placi sie RAZY 3. A wiec polecam. Pozdro.
KAMILOS - 2006-04-18, 15:13
Witam mam pytanie zrobiłem i założyłem osłonę (blacha 4mm) przykręciłem ją na 4 śruby 10mm i czuć wibracje i odgłos jak by był sportowy wydech. Czy moze jest za cienka blacha czy co
PZDR
ChriS - 2006-04-18, 20:33
Blacha dotyka gdzieś do silnika i wpada w rezonans.
KAMILOS - 2006-04-18, 23:42
| ChriS napisał/a: | | Blacha dotyka gdzieś do silnika i wpada w rezonans. |
Włąsnie doszedłem i załuwazyłem jak osłona dotyka miski ale już jest oki własnie skończyłem PZDR
urbi - 2006-04-27, 14:38
ma ktos te foty ? jestem na etapie glebienia auta i robie full opancerzenie tzn rozporki i oslone pod miche a tu fotek nie ma ! jseli by ktos mial to poprosze ! szczegolnie chodzi o to jak to wyglada i gdzie jest mocowane
Grigori/// - 2006-07-17, 23:44
cze prosilbym was o zdjecia jak sie robi ta oslone pod bede wam bardzo wdzieczny !!!!!!!!!!!!!
Piotrek - 2006-07-17, 23:48
Panowie gdzie się podziały zdjęcia i rysunki z wyliczeniami?????????????
duchPW - 2006-07-18, 00:18
swoją drogą, to jest mała lipa, bo HyenoX został usunięty z forum ... wcale się nie zdziwie, jak nie zechce zamieścić tych zdjęć od nowa - szkoda
Piotrek - 2006-07-18, 00:26
a nie ma mozliwosci zrobienia backup`u??? moim zdaniem to duza lipa bo bardzo duzo osób tego potrzebowało/potrzebuje
nokerman - 2006-07-18, 08:06
fotki były umieszczone na serwerze sarny1 (http://83.16.229.132/~sarna/wypadek/) i pewnie tylko on może nam powiedzieć co z nimi jest i czy da się je odzyskać.
jednak póki co to Imageshack jest najstabilniejszy
kiedyś też Yoshi udostępniał serwera, ale miał włam i tak samo wszystko poszło sie j.....
PZDR
Grigori/// - 2006-07-18, 17:07
ja wlasnie tych fotek i wyliczen potrzebuje juz 2 razy uwalilem miske za 2 poszla jak rozbita butelka z smokiem??? moze ktos sie odezwie z fotami tylko trzeba czekac???
kuzyn - 2006-07-18, 17:13
Ja tez czekam na foty!!!
Grigori/// - 2006-07-31, 09:45
cze ma juz ktos te fotki tej oslonki????
[ Dodano: 2006-07-31, 18:50 ]
cze znalazlem na BMW-Łódz fotke orginalnej oslony pod miske tylko ze nie ma wymiarow szkoda:( i o to ona
http://www.realoem.com/bm...842&hg=51&fg=75
duchPW - 2006-08-14, 23:55
zdjęcia pojawiły się znowu dzięki temu, że HyenoX miał je na swoim dysku - kopiujcie, bo nie wiadomo jak długo znowu będą
Grigori/// - 2006-08-15, 10:14
to dobrze sie pojawily i juz se je skopiowalem tylko teraz musze zrelizowac ta oslone dzieki
Mauser - 2006-08-15, 18:46
Podajcie wymiary blachy która jest potrzebna do zrobiebnia osłony.
Aluminium "6" moim zdaniem będzie napewno wystarczające. Mam akurat dostęp do "4" więc pewnie z takiej grubości zrobię
Grigori/// - 2006-08-17, 20:13
cze mauser wymiary masz na pierwszej stronie postu narazie pozdrawiam
henry - 2006-08-19, 08:52 Temat postu: grubość blachy Witam !!! Blacha duraluminiowa 4 mm , to moim zdaniem za mało...........Sam miałem podobny problem , znitowałem dwie blachy po 4 mm ( juz dwa razy "sprawdziłem" tak zrobiona osłonę) PZDR - henry
Mauser - 2006-08-19, 09:13
Rozumiem że tą znitowaną. Spełniła swoją funkcję?
Pozatym, jaka jest odległość pomiędzy miską a blachą? Za mało nie może być, bo ciepło, natomiast za dużo, to zmniejsza się odległość pomiędzy asfaltem a samą osłoną, i prawdopodobieństwo uderzenia jest większe.
Co z nacięciami blachy? Robiłeś? Jeśli tak to czy otwory, czy podłużne nacięcia?
henry - 2006-08-19, 12:02 Temat postu: osłona Witam !!! Odległość między osłoną a miską wynosi ok. 15 mma może nawet nieco mniej (suwmiarki tam sie wsadzić nie da ). Żadnych otworów do chłodzenia nie robiłem ( nauczony doswiadczeniem z tego drugiego auta z mojego podpisu) , całkowicie wystarcza do tego celu seryjna chłodnica oleju..............a akurat taką mam.Załoz sobie pomiar temperatury oleju w silniku i będziesz łatwo kontrolował co sie dzieje z olejem......i czy warto robic otwory w osłonie.........PZDR - henry
Mauser - 2006-08-19, 15:32
W takim razie jak powinna się kształtować temperatura oleju, oraz w jaki sposób założyć ten czujnik temperatury. Są jakieś gotowe "zestawy" do samodzielnego montażu?
henry - 2006-08-19, 15:43 Temat postu: temp.oleju Normalnie temperatura oleju w łożyskach (panewkach) moze wynosic i 120 stopni ( w misce olejowej ocenia sie ,ze jest o 10 stopni niższa. Im lepszy olej temperatura moze byc nawet wieksza(mowa o olejach syntetycznych).Gotowy komplet - wskaźnik + czyjnik łatwo mozna kupic w jakims sklepie tuningowym.Opcja najtańsza - czujnik temp.wody od Łady + wskaźnik od tego auta.Pamietaj - czujnik i wskaźnik muszą stanowic komplet................Jeszcze tylko niestety trzeba wywiercić otwór w misce olejowej i zamontować tam czujnik.Chyba ,że zaoferuja Ci czyjnik temperatury oleju montowany w bagnecie miski ..................PZDR - henry
PS. Z chlodnica oleju i przy "katowaniu na torze temp.oleju nie przekroczyła mi nigdy 100 stopni.........
Mauser - 2006-08-19, 16:41
wracając do początku, chłodnica oleju... W 325 była seryjnie tak? Gdzie ona jest wogóle?
Grigori/// - 2006-08-20, 12:30
cze pamietam jeszcze ze do tych zdjec byly jeszcze fotki rysunku technicznego z wymiarami blachy , katow , dziur itd jak macie te fotki to wrzucie je do tego tametu???
Vikus - 2006-11-03, 14:45
Witam!
Może ma ktoś rysunek techniczny z wymiarami i kątami tej osłonki bo ja nie mam kiedy tego zrobić i chciałbym to zlecić komuś.
Byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie go na adres vikic@wp.pl .
Pozdrawiam
Wiktor
oxstyle - 2006-11-03, 23:31
| Vikus napisał/a: | Witam!
Może ma ktoś rysunek techniczny z wymiarami i kątami tej osłonki bo ja nie mam kiedy tego zrobić i chciałbym to zlecić komuś.
Byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie go na adres vikic@wp.pl .
Pozdrawiam
Wiktor |
Podlacze sie pod prosbe , tez chce to zlecic znajomemu i potrzebuje dokladne dane szkice wymiary czu cos ...
bmwziomus@wp.pl
BmwRulez - 2006-11-04, 00:35
Witam
Ja mam ta płyte http://www.bmw-klub-pozna...e0ed9a2a1f#5051
Blacha 5 mm
urbi - 2006-11-04, 00:41
u mnie jest przerobiona stalowa miska od e21 i mam duuzo wyzsza niz seryjne m20 w sumie teraz to mam na rowno z maglem polecam to rozwiazanie
|
|