| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zatrzasnięta klapa bagażnika - E36
HAMANN E30 - 2008-04-03, 17:59 Temat postu: Zatrzasnięta klapa bagażnika - E36 Witam
KOlega ma problem.Zatrzasnaela mu sie klapa od bagaznika w BMW E36(sedan).Centralny otwiera drzwi ale klapy nie,kluczykiem tez nie mozna otworzyc.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
southOFheaven - 2008-04-03, 18:34
szukalem na forum bo mam problem podobny tyle ze z maska.
a wiec- zapytaj sie czy kolega ma otwor na narty (tzw. skisack).. i czy tylna przegroda nie jest zaslonieta np butla gazowa.. bo jesli tak to kaplica normalnie..
powodem moze byc spalony silownik maski- zatrzymal sie na pozycji 'zamkniete'. Z tego co pamietam jaqub mial podobny problem..
HAMANN E30 - 2008-04-03, 19:52
ma otwór,odkrecilem zamek (2 sruby na klucz 10) i trzebabylo zamek wyprowadzic z dolnej listwy i jakos poszło.
jaqub - 2008-04-03, 20:36
wystarczylo po zdjeciu tapicerki pociagnac/popchnac cieglo od zamka (taki drucik) i by sie otworzyla... wydaje sie proste ale manewrujac w bagazniku przez otwor od skysack'a gdy w bagazniku jest subwoofer i troche gratow robi sie cieplo
daniel325 - 2008-04-03, 20:50
mi to samo przytrafiło się na granicy podczas kontroli celnej przy zasrancu musiałem otworzyć ten zamek ale miałem otwór na narty wiec nie było problemu
jaqub - 2008-04-03, 21:07
| daniel325 napisa³/a: | | ale miaÅ‚em otwór na narty wiec nie byÅ‚o problemu |
nawet jak nie ma otworu, to w kazdej e36 w tylnej blasze za oparciem kanapy jest miejsce gdzie wystarczy tylko kilka uderzen aby ja usunac, jesli nie ma podlokietnika tylnej kanapy to mozna zdjac kanape (najpierw siedzisko!)
southOFheaven - 2008-04-03, 21:15
ale jesli jest wieeelka butla z LPG to kapitalny AMEN. Ciekawe jak mozna by bylo otworzyc..
|
|