| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zaciski hamulcowe i urwany odpowietrznik
Shreku - 2008-03-19, 00:12 Temat postu: zaciski hamulcowe i urwany odpowietrznik pytanie 1
jakie sa wyjścia gdy urwiemy odpowietrznik, tylko wymiana zacisku?
pytanie 2
jak to jest z zaciskami w e36? wszystkie wersje silnikowe(oprócz m3) miały takie same?
frantic - 2008-03-19, 00:24
| Shreku napisa³/a: | pytanie 1
jakie sa wyjścia gdy urwiemy odpowietrznik, tylko wymiana zacisku? |
myśle że można rozwiercić i przegwintować na większy odpowietrznik
BADYL - 2008-03-19, 00:49
Też kiedyś tak się stało - udało się wykreci wiertłem rzymskim.
Grzesiek - 2008-03-19, 18:02
ja dosyc czesto urywalem odpowietrzniki w autach zwlaszcza z aluminiowymi zaciskami i zawsze spawalem na urwany odpowierznik nakretke 8mm lub 10mm i zawsze sie odkrecalo czasami nie za pierwszym razem ale zawsze tak sobie radzilem
alexil - 2008-03-19, 19:34
Zrób jak mówi Grzsiek. Z rozwiercaniem i gwintowaniem na większy gwintownik jest duży problem, bo bardzo cięzko jest zachować współosiowość gwintu i odpowietrznika...
Przerabiałem ten temat ze 3 miesiące temu-w końcu kupiłem inny zacisk.
Pozdrawiam
Shreku - 2008-03-19, 20:09
no tak tylko że ten odpowietrznik urwał się tak że nic nie wystaje
raven - 2008-03-19, 23:50
skoro nic nie wystaje, to spróbuj przegwintować, tylko, ze ja zrobiłbym to gwintownikiem o nr mniejszym. Często gęsto, jak urywały mi się śruby np m8, to wierciłem otwór pod m6 i z reguły po zrobieniu kilku nitek, stara śruba luzowała się i dało się ją elegancko wydostać, nie naruszając oryginalnego gwintu.
Problemem może być średnica gwintu, nie wiem jaki jest na odpowietrzniku, może być strasznie mały, ale lepiej chyba spróbować niż od razu kupować zacisk, powodzenia
Shreku - 2008-03-20, 00:19
niestety nie mam aż tak wyposażonego garażu i nie mam gwintowników
|
|