BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jak odbezpieczyć śrubę regulacji przepływki

sowin19 - 2008-03-16, 00:02
Temat postu: Jak odbezpieczyć śrubę regulacji przepływki
Zdjęcie zapożyczone...

Jak w temacie. W tym miejscu, jak gdzieś wyczytałem, powinna być śruba do regulacji przepływki :?: :!: Mam tam wetknięty niebieski korek którego nie mogę/nie wiem jak wyjąć?Moje pytania: jak wyjąć to g...o i czy to faktycznie śruba do regulacji :?: :| :help:
Pozdro.

maaaad - 2008-03-16, 01:04

Tak, tam pod tą zaślepką jest śruba regulacji zawartości CO w spalinach. Jak wyjąć zaślepkę? Hmm... Jakimś szpikulcem... Nie wiem, czy dobrze widze, ale u Ciebie zaślepka jest jakoś wbita w ten kanalik - powinna być równo z nim.
Pozdro.

ogolny - 2008-03-16, 06:21

a poco chcesz tam grzebać, tego się nie rusza :!:
sowin19 - 2008-03-16, 09:46

maaaad napisa³/a:
Nie wiem, czy dobrze widze, ale u Ciebie zaślepka jest jakoś wbita w ten kanalik - powinna być równo z nim.

Jak pisałem wyżej to zdjęcie nie jest moje :idea: U mnie jest tak jak piszesz-równo :arrow:
ogolny napisa³/a:
a poco chcesz tam grzebać, tego się nie rusza :!:

Oddałem głowicę do kapitalnego remontu i po złożeniu tego do kupy auto pali więcej i kuleje/pływa (na sekwencji jest znacznie lepiej ale też więcej pali). Silnik jest szczelny itp, itd...
Dzięki :!:

Artur C. - 2008-03-16, 12:52

Właśnie tę śrubę powinno się ruszać :!: a nie grzebać pod czarnym dekielkiem przepływki :!: .

Tam właśnie ustawia się CO w spalinach.
Odwiercasz - odsłoniętą śrubą ustawiasz CO na analizatorze na ciepym silniku - zatykasz aby łapki nie swędziały.

sowin19 - 2008-03-16, 14:55

Artur C. napisa³/a:
Tam właśnie ustawia się CO w spalinach.
Odwiercasz - odsłoniętą śrubą ustawiasz CO na analizatorze na ciepym silniku - zatykasz aby łapki nie swędziały.

Wiem do czego służy ta śruba i jak się reguluje (teoretycznie jestem mechanikiem :oops: ) , tylko nie byłem pewny, czy to ta na pewno :wink: Jak rozwiercę to nie zatkam potem, a czy bez tego da się jeździć, czy powinno być zatkane ze względu na możliwość dostania się tam wody :idea: :?:

kafarek - 2008-03-16, 16:01

A ja Wam powiem, że nie mam w tym miejscy żadnej śruby :P po prostu przelot, który komunikuje się komorą. I tak mam oryginalnie! Żadnego gwintu, nic..
Artur C. - 2008-03-16, 19:59

Możesz latać bez zaślepiania tego otworu- to jest śrubka z oringiem wiec szczelna.
sowin19 - 2008-03-16, 20:07

Dzięki panowie :beer: Tyle chciałem wiedzieć :spoko: :papa:
maaaad - 2008-03-18, 21:04

sowin19, jeden kolega z innego forum pobawił się tą śrubką i chyba miał farta, bo spalanie spadło mu o ponad litr. Ale jak już kolega Artur C., napisał, powinno się to robić na analizatorze spalin, przy ciepłym silniku. Zawartość CO w naszych silniczkach powinna wynosić 0,7 % (+/- 0,5).
sowin19 - 2008-03-18, 22:30

maaaad napisa³/a:
jeden kolega z innego forum pobawił się tą śrubką i chyba miał farta, bo spalanie spadło mu o ponad litr.

To nie fart, po prostu ta śrubka do tego służy :wink:
maaaad napisa³/a:
Ale jak już kolega Artur C., napisał, powinno się to robić na analizatorze spalin, przy ciepłym silniku.

:spoko: :beer:

maaaad - 2008-03-19, 09:50

sowin19, farta miał, bo robił na oko, o czym zapomniałem napisać :D .